Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude propadák, což rozhodně není. Ale k čemu nová verze, je-li slabší, než ta původní? 1) Z půvabného špičkového díla žánru červené knihovny se stalo průměrné řemeslně, pravda, zručně spíchnuté dílo bez osobitosti ve stylu akčních dobrodružství, jakých vznikají stovky do roka. Jak říkají sami tvůrci: beaucoup plus rock´n´roll, plus violente, plus politique et plus moderne. Přibyl střih ve stylu videoklipů, vše je rychlé a přehledné. V didakticky vedených rozhovorech se divák vždy dopředu dozví, co se bude v nejbližších minutách dít. Zmizela romantika, pryč je tajemství. 2) Knižní předlohy jsem nečetl, srovnávám jen s pětidílnou sérií ze šedesátých let. Koment píši po zhlédnutí prvního dílu. 3) Původní Angelika je ženskost sama včetně vší naivní stylizace a čistě ženských zbraní. Její nástupkyně se chová jako sufražetka, moderní emancipovaná žena, jež je na mužích nezávislá a na této nezávislosti si zakládá. Peyrac značně zestárl a ztratil své kouzlo. Advokát Desgrez už není uhlazený a duchaplný elegán, ale zapálený bojovník za pravdu. Snad jen Sorbonne si zachoval svůj psí šarm. ()

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

Už aj Francúzi si prznia klasiky. Teda skôr by sa hodilo označenie klasiku našich babičiek. Napriek tomu nemám proti pôvodnej filmovej Angelike nič. Obzvlášť ten film síce neadorujem, ale ani ho neodsudzujem. Vo svojej dobe svoje opodstatnenie má. Nemám nič ani proti podobným kostýmovým romancám, aj keď ich prioritne nevyhľadávam. Avšak novodobá Angelika zlyháva aj v tých najzákladnejších rovinách. Neexistujú v nej motivácie hrdinov, emócie sú na bode mrazu, vzťah s Angelikou nemá žiadnu iskru, všetky postavy sú nesympatické, rozhovory absolútne nepodstatné a samotný dej zbytočný. Film nemá žiaden spád, tempo viazne od úvodných sekúnd a dielo skazy dotvára nekonzistentný strih scén. Jednoducho fraška, ktorá snáď ani nikto nemohol myslieť vážne. Bohužiaľ myslel a tak sa to tvári ako seriózny „remake“. Neskutočne nezáživné, otravné a dementné. Ani to nemám chuť ďalej komentovať. CELKOVO: 0,5* (1/10) aj to len zo cti ku kultovému statusu pôvodnej Angeliky ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem Angeliku miloval... Tento film mě zklamal snad jen co se Joffreyho stáří týče, jinak si nelze na co stěžovat a těch pět hvězd zde klidně dám... Výprava sice není tak pompézní jako u původní pentalogie, nicméně Nora coby nová Angelika obstála na výbornou... Mimo jiné jde o poslední film, na který jsem byl ochotný jít do kina (no jo no, sociální fóbie si s postupem let vybírá svou daň)... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

První a hlavní velkej průser je to, že Angelika není vůbec okouzlující, krásná až oči přechází a úchvatná. Mě teda neuchvátila vůbec. Taková obecná pipka to spíš je. Nic zvláštního na ní není. Ještě hůř dopadl de Peyrac, kterej je starej dědek, bez charismatu a na první pohled spíš francouzskej úchyl. A celkově z toho moc čpí tupá francouzská filmařina. Místama jsem si připadal, jak kdyby to natočil Troška nebo jinej matlal. Je to typická sračkoidní předělávka, které se pravděpodobně chytila nějaká rychlokvaška s vidinou zisku a slávy. Děj byl jakejsi napěchovanej, postav tam bylo jak ve Ferdovi Mravencovi, ale v tom se aspoň člověk orientoval, v tomhle ne. Kozy tam sice jsou, ale není to vůbec erotické. Celé to působí moc moderně, hlavně herci a jejich vzhled. Všiml jsem si 2 českejch herců v Bastille, ale to nic neznamená. Zbytečnej film, u kterýho mě zhrozilo, že to je první díl. Doufám, že další se točit nebudou. Byla by to ztráta času, peněz, všeho. Jasně, člověk chce trochu srovnávat s původním filmem, ale jsem rád, že jsem ho viděl, protože jinak bych se v tomhle ztratil úplně. Původní Angelika měla svoje kouzlo a i když to mělo své mouchy, tohle je úplnej roj much... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Angelika, aj táto nová, je bezpochyby krásna a oceníme to hlavne v (jedinej) celkom nápaditej erotickej scéne, akú nám staré filmy nikdy nedopriali v takejto forme. Bohužiaľ, nič iné v tomto filme nestojí za zmienku ani za pozretie, príbeh je tuctový, ako len môže byť, a postavy sú úplne bez charizmy. Trochu mi zaváňa nejakou úchylkou prideliť Angelike muža napohľad asi o 100 rokov staršieho, neviem ako ženám, ale aj mne ten nepomer dosť prekážal. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Scénář snímku vznikal ve spolupráci Nadiou Goloubinoff, dcerou autorky románu Anne Goolon. (M.B)
  • Angelice (Nora Arnezeder) je ve filmu 17 let, její představitelce Noře Arnezederové je přitom bylo v době natáčení 25. (M.B)

Reklama

Reklama