Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

Historik 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s hodnocením Františka Fuky "Celý film působí strašlivě uspěchaně, jako kdyby šlo o nějaký zkrácený sestřih a jako kdyby v každé scéně polovina záběrů a dialogů chyběla". Film je stejně dlouhý jako původní Angelika, děj je v podstatě skoro stejný, a přesto to vypadá jako kdybychom si zrychleně pustili nějaký delší seriál. Chybí tu jakékoliv emoce, postavy se objevují, řeknou dvě věty a zmizí, vše je nějaké automatické. 50% ()

Reklama

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Nehezcí nesympatičtí herci, kterým nelze věřit nic z toho co hrají. Celý film šedý tmavý depresivní. S původní Angelikou to nemá vůbec nic společného. A je i lepší to tak brát že se jedná o uplne jiný film. O výběru hlavních hrdinů se nebudu ani zmiňovat. I v původním příběhu bylo Angelice snad 15 a "Žofrému" cca 40 ale tady je to tedy opravdu velký rozdíl. Jako samostatne braný film za 3☆. Jako remake Angeliky pr*ser. Takže celkem 2☆ ať nejsem zlá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ne, že by měla původní Angelika nějaké kvality, které by mě jako diváka lákaly, ale pořád mi přijde nová verze naprosto zbytečná. Původní filmy vznikly v době, kdy byl žánr historických romancí populární, ale dnešní doba je přeci jen jiná a pochybuji, že má tento remake co nabídnout. Kdo má na podobný film chuť, dá si raději originál. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V prvom rade treba poznamenať, že tento film ( vraj budú pokračovať ) je úplne zbytočný, mladých neuspokojí silný závan lacnej TV produkcie a starších divákov, ktorí verne poznajú originálnu sériu s Michele Mercier bude značne iritovať. Hoci som sa snažil oslobodiť od spomínaných pocitov staršieho diváka, aj tak sa neviem zbaviť dojmu, že novej Angelike chýba vznešenosť a poetika zašlých dob, v ktorých sa príbeh odohráva. Na druhej strane film ponúka iný pohľad na dobrodružstvá krásnej markízy a oceňujem originálne prerozprávanie deja počas procesu s de Peyracom. Hlavná predstaviteľka ma neoslovila, o to viac som bol príjemne prekvapený Gérardom Lanvinom. Potešil ma aj kúsok hudobného motívu z klasickej Angeliky. Z úcty k látke sa prikláňam k priemernému hodnoteniu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Představitel Joffreie Gérard Lanvin byl v době filmování šedesátník, v knižní předlože bylo přitom postavě 30 let. (M.B)
  • Scénář snímku vznikal ve spolupráci Nadiou Goloubinoff, dcerou autorky románu Anne Goolon. (M.B)

Reklama

Reklama