Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* retro komedie, která svým stylem i hudbou navozuje dobu šedesátých let a tak se na to příjemně kouká. Herecké obsazení je dostatečné, i když k dokonalosti by to ještě hodně chtělo. Příběh je jednoduchý, nenáročný a tak poněkud překombinovaný konec mi přišel jako pěst na oko - přesto se u mě film ještě k hranici tří hvězd vyšplhal a jako doplněk k žehlení, štrykování či háčkování emancipovaným ženám či mužům pod pantoflem doporučuji ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) [ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Down with Love sa odohráva v 60. rokoch a v štýle romantických komédií tej doby je tiež snímka natočená. Roztomilá zápletka, pôvabné dialógy, čarovne gýčovité kulisy, veľa jemného situačného humoru a nakoniec aj skvelé herecké výkony. Ewan McGregor v úlohe neodolateľného a sebavedomého novinára, si každú komickú scénu vyložene vychutnáva. Renée Zellweger, pre ktorú nie je žáner romantickej komédie žiadnou neznámou, dokáže očariť okrem krásy aj dialógovými scénami (za zmienku stojí hlavne jej trojminútový monológ ku koncu filmu bez jediného strihu). Kostými sú dokonalé, ba až prehnané, ale tak sa skutočne obliekalo v 60.rokoch minulého storočia. I keď je to romantická komédia, film som nebral ani ako romantický, ani ako komédiu (i keď vtipný je), ale užíval som si zápletku a krásne kulisy, kostými, automobily, hercov a ďalšie oku lahodiace veci. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie má jistojistě šmrnc. Je barevná, možná mi sem tam připadala i jako parodie. Reneé mi sice není sympatická (a v této roli také ne), ale třeba Evan to vynahradí. Ale když pominu herce, film má skvělý nápad, úžasně se strefuje do otázek feminismu a problémů mezi muži a ženami, jeho rozuzlení je snad ještě lepší, takže nevidím důvod, proč tady té ztřeštěné komedii nedát tři hvězdy. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Skvělá retro komedie, plná vtipných dialogů s komickými prvky. Mnohé komedie by si s tohoto filmu měly vzít příklad, jak se dá vytvořit kvalitní a zábavný film, jen bych nemusel mít v každé větě "kašlu na lásku" .. Film si každopádně získal mou pozornost debilním a slizkým úsměvem Ewana McGregora a jeho strašnými černými podkolenkami a také samozřejmě plnou pusou čokolády Renée Zellweger a jejím závěrečným monologem, který bych si nikdy nezapamatoval. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hezký nápad, poněkud křečovité zpracování. 1) Crazy komedie upachtěně tlačí na pilu, což je místy až nudné. Kromě toho hlavní klad filmu, jeho vizuál roku 1962, pro mne není příliš důležitý._____ 2) Ale svižné to bylo, to ano._____ 3) Komentátor Oskar**** přesně uvádí, proč mě film příliš neoslovuje. Vyžaduje totiž "důvěrnou znalost parodovaného subjektu", tedy vztahových komedií z 50. a 60. let. Protože takových filmů znám málo, neumím ocenit ani jejich parodie._____ 4) Přitažlivý 32letý Ewan McGregor (svůdce Catcher Block) a příjemný 44letý homosexuál David Hyde Pierce (Peter MacMannus) taky udělají své a tak nakonec the ultimate catch has met his match. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Píseň Down with Love", což je anglický název celého filmu, je z repertoáru Judy Garlandové. (Elisebah)
  • Po závěrečných titulcích následuje vtipný epilog s pěveckým duetem ústředního páru. (cariada)
  • Daniel Orlandi navrhl pro tento film více než 100 kostýmů, včetně klobouků, košil a kravat. (Amplifier)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama