Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Oskar 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem se to má tak: oceníte ho pouze v případě, že důvěrně znáte parodovaný subjekt. Protože ve skutečnosti jde opravdu o parodii, konkrétně na vztahové komedie o (ne)rovnosti pohlaví, které se točily v 50. a 60. letech. Není to jen romantická komedie stylizovaná animovanými titulky a pastelovými kostýmy, ale regulérní parodie. Už jen způsobem vyprávění, dvojsmyslnými dialogy dotaženými ad absurdum, nebo třeba hudbou, která přesně vystihuje dobovou tendenci "komicky" podbarvovat každý gag nebo emoční reakci. O herecké stylizaci Ewana a Rennée nemluvě. Ale režisér zašel ještě dál a mrštil po nás hrstí obrazových citací ze zcela konkrétních filmů s Doris Dayovou nebo Shirley MacLaineovou. Blbůstka, ale zatraceně dobře promyšlená. 80 % ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* retro komedie, která svým stylem i hudbou navozuje dobu šedesátých let a tak se na to příjemně kouká. Herecké obsazení je dostatečné, i když k dokonalosti by to ještě hodně chtělo. Příběh je jednoduchý, nenáročný a tak poněkud překombinovaný konec mi přišel jako pěst na oko - přesto se u mě film ještě k hranici tří hvězd vyšplhal a jako doplněk k žehlení, štrykování či háčkování emancipovaným ženám či mužům pod pantoflem doporučuji ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) [ ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Hlavní nápad excelentní a dost scén opravdu výborných a zábavných. Vše je však zabaleno až do muzikálovitě fraškovitého hávu, který jsem dost dlouho snášel a bral ho jako jednu velkou parodii na romantické srágorky. Bohužel tohle všechno film ve své poslední půlhodině popře, kdy skončí přesně v duchu oněch romantických komedií, ze kterých so původně utahoval. Tímto krokem moje pachuť k oné muzikálovité fraškovitosti opět vystoupla a vrhla stín i na první půlku, která mě víceméně hodně bavila. Takže já říkám zatracená škoda - z tématu šla vytěžit krásná absurdní, místy třeba i mírně načernalá komedie, ale tvůrci nejspíš dostali strach, aby se jim film zaplatil.... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dokonalou iluzi lesku a slávy šedesátých let vytvářející umělá retrokomedie o souboji pohlaví...ehm, genderů jsem samozřejmě myslel, vy rozkošná feministická drůbotino;) Vyvedená pěvecká čísla ve spojení s poněkud lacinými lechtivými narážkami a dvojsmysly, které v preciznosti svého dobového zasazení působí jako z jiného (dávno minulého a pěkně podivného) světa a momenty, v nichž si film líbezným způsobem tropí řiť ze svých inspiračních zdrojů (a ze sebe samého) nicméně působí trochu zvláštně a... nesprávně, to je asi to slovo. Ano, efektní nástup Ewana McGregora na scénu a zrzavá Renée jsou rozbuškami pro exploze diváckého nadšení, ale celkové vyznění je tak nějak neuspořádané a rozpačité. Ani nevím, jestli bych se chtěl podívat znova a přitom se mi to líbilo...co s tím? Asi 70%. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Skvělá retro komedie, plná vtipných dialogů s komickými prvky. Mnohé komedie by si s tohoto filmu měly vzít příklad, jak se dá vytvořit kvalitní a zábavný film, jen bych nemusel mít v každé větě "kašlu na lásku" .. Film si každopádně získal mou pozornost debilním a slizkým úsměvem Ewana McGregora a jeho strašnými černými podkolenkami a také samozřejmě plnou pusou čokolády Renée Zellweger a jejím závěrečným monologem, který bych si nikdy nezapamatoval. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Píseň Down with Love", což je anglický název celého filmu, je z repertoáru Judy Garlandové. (Elisebah)
  • Daniel Orlandi navrhl pro tento film více než 100 kostýmů, včetně klobouků, košil a kravat. (Amplifier)
  • René Zellweger a Ewan McGregor se později společně objevili také ve filmu Miss Potter (2006). (skinny)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama