Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 2
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Diskuze

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Prometheus69

ze sa neurazis ked ti poviem, ze som to neprecital ? ... nezaujima ma to totiz... tie filmy som videl a stoja za hovno... staci ? respektive takto... namet je zufalo nevyuzity a spracovanie je diletantske... moze byt ?

na příspěvěk reagoval maddy, Prometheus69

manonfire

manonfire (hodnocení, recenze)

Nemluvím o tvých způsobech. Nic proti nim. Mluvím spíš o formě. Takové to bodré psaní. Zachytávání myšlenek do nesouvisejících vět. A ještě se tvářit, že je každá věta rébus.(on třeba je, ale někdy bez řešení) Nějak my to na ten způsob formy přijde nedostatečně obsáhlé. Trapný nejsi. Jen některé ty věty mi tak přišly. Ale jen můj názor, nic z čeho by sis měl dělat hlavu.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

manonfire

Zní to moc psychologicky... přelož mi to abych to pochopil i já.... co-že?

Jakého mého způsobu? To já se vždy snažím vyhnout urážek a použití sprostých slov... proto jsem trapný? Vážně? O_O

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Tak brzo se vzdáváš.... hmm mám rekord. Vlastně né... ale kdo by to počítal...

Ale teď vážně? Co se ti prosím tě na té 5 nelíbilo? Vždyť to bylo podaný dokonale....

Dobře beren zpět.... 1 do toho počítat nemůžu, to byl počátek.  Počátek který udal určitý směr.

Ale přece jen... pokud byla Unbrella hlavním distributorem vojenských technologii. Čekal jsem od toho třeba i nějaké ty speciální zbraně. Jako třeba v dom BFG 9000..... Jako že ve hře jich je celkem hafooo ani blbej Magnum.... 1 mutující Licker bylo věru dost málo.

O dvoujce se raději ani nezmiňuji... ta se tolik přiblížila herní předloze až to bylo k smíchu, či spíš k pláči.... Nemesis klidně mohl hrát plyšák. B)

 

Trojka je je sporná sama o sobě.... jediné co se zde objevilo jako že ze hry, byli vrány a Tirant... který ale svým chováním spíše připomínal takového toho zmetka co se mu natahovali ruce v Re:Code Weronika.

Mimo jiné, odkazy právě i na CW byli i právě v té dvojce.... asi neoblíbenější díl scénáristů. :)

Jinak to připomínalo spíš nějaký zombie sci-fi Western.... z původní serii je to mělo společného pramálo.

4 tomu nasadila korunu totálně... naprosto rozpolcený svět, chvilku neuvěřitelná nuda chvilku akce..  některé postavy jako by tam snad ani nebyli. Jen jejich jména tam občas zazněli. Naprosto nezvládnutý závěrečný souboj... oproti naprosto úžasnému  25 minutovému openingu... Odkaz na 5 díl herní serie fakt netuším....

Což právě vedlo tvůrce ke tvorbě RE5: těch prvních 25 minut... lidé hodně kladně hodnotili, dokonce se sešly i tuny žádostí že by toho chtěli vidět víc. Tak se nakonec tvůrci rozhodli po vzoru prvních 25 minut předešlého dílu udělat prakticky celí film.

A lidem se to najednou nelíbilo? Ale proč? Vždyť to tak chtěli? O_O

Samo pár chyb by se taky našlo.... postava Leona jednoho z mých oblíbených herních charakterů bych nejspíš vyškrtnul úplně.... ale ten zbytek neměl chybu. Herci se jednoznačně do svých postav vžily.. či spíš dostali to nejspíš rozkazem.... takže mastily za domácí úkol Play. B)

Postava Paní Wongové, Barryho, Unbrellou zmanipulovaná Jill.... to bylo až neuvěřitelné jak moc své herní charaktery připomínají.... dokonce i chováním. Na rozdíl právě od té 4 kde tohle herci naprosto nezvládli.

Efekty, ať už světové prostředí testovací arény.... Vizualizace monster, ať už to byli říditelné Lass plagas nebo Lickera na steroidech... mimo jiné závěrečné  parádní potyčky koček... namísto drápků cepíny. B)

Dokonce mě překvapil i závěr.... čím nemyslím to náhlé podání ruky ďáblovy..... :D

Takže proč ti tedy přijdu jako čurák že se mi to líbilo.... a všem co sem-nou sdílí názor? Z čeho tak soudíš?

Nebo vlastně z čím srovnáváš... ?

Když dokonce i ta herní série si poslední dobou dělá co chce, zombie běhají... Už to ani nejsou zombie spíš něco jako mutanti. Stále nový nepřátelé, podivná prostředí ještě podivnější pohnutky hlavních hrdinů. Čím dál tím podivnější zpracování příběhové stránky... podívej se na tu 6 nebo třeba Revelations... co to sakra mělo bejt? Pořád lepší ty filmy.

Zde by si to spíš zasloužilo ten restart. Na film bych rozhodně neplival.... spíš naopak. :)

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Ty máš taky něco originálního?.... kromě naprosto nevšedního uvítání novích členů do diskuze?

Seznamte se... to je pan ču, tady je taktéž pan ču.... a tady je paní ču*rová a támhle v rohu vedle pana ču a ču je rovněž pan ču... V podstatě je to tady samej ču... ale nikomu to raději neříkejte.. hlavně né tamhletomu rákovy" B)

na příspěvěk reagoval manonfire

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

animaxis

Má to být zakončení celé serie... nejspíš odbouchnou celou zeměkouli.... a Restart bude ve vesmíru. XD

Na to by stopáž odpovídat mohla.... pokud to má být tedy definitivní "Uděláme Umbrelle pa-pa.... B)

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

To je spíš úšklebek.... nechci dělat co dělají ostatní andělíčky a ďáblíčky. Tak mám svůj vlastní ryze osobní smajil. :)

Taky jsem mohl použít tenhle.... BX

Ale nechci bít... dneska né. :D

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Ok, tak díky za názor. Já to vidím trošku jinak, ale nevadí, takhle co si napsal, tak tak uvažuje i víc lidí no..

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

mzss1

ja to tak berem lebo to nesie nejaku znacku a preto ocakavam, ze dokaze taky film zvladnut tu ulohu... ide totiz o to, ze znacka predava... mas kopec fanusikov videohier, ktory idu do kina len preto, ze ide o RE ... a prave preto, ze si pozicaju tento trademark by mali ponuknut fanusikom zadostucinenie... poviem priklad... Die Hard 4 ... bol som skepticky, ale nakoniec som bol milo prekvapeny a podla mojho nazoru to vobec nekazi seriu... naproti tomu Die Hard 5 je nieco co seriu uplne potapa... keby to bol akcny film s Willisom a nevola sa to Die Hard... cert to ber... tri hviezdy... ale Die Hard urobit tymto stylom... to sa proste nerobi... a kym budem vladat pozerat filmy tak budem hodnotit takto... pretoze jedno s druhym suvisi...

na příspěvěk reagoval mzss1

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Škoda, že to tak bereš podle her. Myslím si, že je málo filmů, které se vyloženě řídily podle her. Max Payne - skoro vůbec se nedržel předlohy a mě to nevadí. To je to samé jako když někomu nesedne nějaké pokračování série a řekne, přidal bych hvězdu kdyby to nekazilo sérii a byl to samostatný film - asi mám naštěstí an toto jiný pohled a pak už mě to nesere, je to o názoru k tomuto asi no..

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

mzss1

mne ide hlavne o to, ze som fanusikom hernej serie RE od malicka... ked sa pripravoval film bol som nadseny a tesil som sa... problem je, ze az na slusny Extinction cela seria stoji za hovno... bohuzial... Aj ja to berem ako akcny vyplach, ktory keby neniesol meno RE tak nehodnotim tak prisne... ale toto je naozaj smutne a ako vravim budem dufat v serioznejsi restart...

na příspěvěk reagoval mzss1

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Já jsem teda podle Mikovi teorie taky čůrák, když jsem si užil RE5 ! :D Aspon, že to beru s nadhledem.

Mimochodem pětku jsem si cenil, že měla skvělé nápady efektů. Třeba neuvěřitelný začátek, kdy jsou scény natočeny obráceně, k tomu občas 3D zafungovalo, výborná hudba, přepálená akce - to je prostě netypický film, který může každému sednout jinak no ..

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Tak tohle bude poslední díl této série, jak slibuje Anderson - tak nevím jak to dopadne, já to beru jako akční výplach s dobrými efekty a nápady - u tohohle se nějak nedá uvažovat jestli je něco přehnané, to už v jedničce Mila skákala a odrážela se od zdí a kopala do psů - takže přehnanost je snad základní věc v celé série RE. Možná tak trojka se držela trochu u země až na slabší konec..

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

mzss1

sak ano... a ked niekto napise ze resident evil 5 bol najlepsi resident evil tak je u mna curak... to je zase nazor moj :) ... Cela seria RE je dosrata neskutocnym gigantickym sposobom... Preto dufam v skory restart reziserom, ktory nebude uplne vygumovany. Ale uznam, ze Odvet bola o hviezdu lepsia ako Afterlife... Odvete som dal odpad! ... toto na tu jednu stacilo... a mam strach o com bude sestka... 

na příspěvěk reagoval Chipsonator, mzss1

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

maddy

Tak rozpočet bude opět poměrně velký, tak bude Anderson rád, když to do 100 min uhraje ;)

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

mzss1

to je úplná blbosť, Anderson ešte ani nedopísal úplne celý scenár a už sa vie,že film bud emať 140 min :) to sa len zase CSFD musí opičiť po IMDB

na příspěvěk reagoval mzss1, animaxis

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama