Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 4
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Diskuze

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Žralok

Věř mi že v tu chvíly kdy jsem to psal by jsi nechtěl abych napsal jeden jediný příspěvek. B)

Když mám k tomu co říct, proč bych mlčel?

Obzláště když je to k tématu.... za to mě snad nemůžeš odcuzovat.

 

Jo asi jsem nemocnej.... rád píšu. Můj dar, mé prokletí.... i když, už né tak jako kdysi.

Kdy jsem na lidé psal hotové eseje.... tam byli aspoň posluchači, tady je jen dlouhá temná chodba plná zamčených dveří a ozvěn:

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Né v každém případě to tak funguje.... někdy rozhodují i prachy!

Jako že 50mega je fack málo... na dnešní poměry. SH2 dokonce jen 30.

To se to pak posuzuje. :)

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Alespoň nenapíšu 7 ! příspěvků v řadě. nehledě na tom že dohromady zabíraj téměř celou stránku. Nebudu psát kdo má ty sračky číst protože dost vážně pochybuju že to někoho baví. Ale kdo to má neustále odklikávat protože nejsi schopnej si v hlavě uspořádat myšlenky a napsat jeden příspěvek. Radši budeš otravovat na každej diskuzi kde se zjevíš.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Pokud by jsme se tu chtěli bavit o záporných postavách. Co tře Barry? Dvojitého agenta Unbrelly, díky jeho zradě zařvalo fakt hodně lidí. Ve hře zatím v samém začátku dělá ze sebe uplného idiota přitom moc dobře ví čí je to krev. Taky patří k postavám které se jako jediné pro tuto misy patřičně vybavili, patřičným nástrojem. Moc dobře věděl do čeho jde. Že nakonci obrátí a párkrát zachraní Jill život, nic nemění na faktu že byl taktéž záporákem.

Nebo tolik milovaná postava Polo-Asijatky Ady Wong?  Ve filmu sice vystupuje jako rize kladná postava.... ale ve skutečnosti patří mezi jednoho z mnoha Weskerových tajných agentů... pro kterého dělá takovou tu špinavou práci. O jejiž komplikované osobnosti se mohly přesvětčit třeba Leon kdy se sní v druhém dílu herní serie srcelibě loučil... (kde kdo plakal za něj) zatímto v dalším si div nevyřezali svoje inciály vzájemně do páteře. Mimo jiné právě ona přivede Alici za Weskerem.

Takže pokud Albert zachoval jak se zachoval.... a bude se i nadále chovat odliště.... asi tak jako Kchan ve ST:ID .... nebude to působyt blbě. Právě že naopak.... ještě muže zvlčet naopak někdo jiný. Jako že postavu Leona v téhle podobě bych raději chtěl vidět na straně záporné.... B)

 

Ono je vůbec divné proč Albert prostě Alici nezabil když měl příležitost.... naopak jí vzal její schopnosti. O_o To prostě nedává sysel....

 

To samí srovnávání herní a filmové serie: Asi největší inovační počin bylo spodobnění T-viru a G-antiviru.... v podobě těch lahviček. Upřímně, kdyby si ve filmu udělali čas na trochu zahradního salátu.... Jako že v Racom City bylo nejspíš asi povynné tuhle podivnou rostlinu pěstovat zhruba na každém rohu. B)

Kdy herní serie šla dokonce ještě dál a od nesmyslného šňupání (co by se taky z práškem dalo dělat?) přešla rovnou k Repelentu.... tvorba tabletek za pochodu použí v 6.... už je jen taková perlička jen kdyby si náhodou někdo před tím stěžoval že to z těmi spreji byl už tak pořádný úlet. Proč to vlastně byli celou tu dobu kitky... se dozvíme až téměř nakonci 5 dílu herní serie... jako že dřív to asi nebylo nutné.

Takže: Čím méně si to z té původní herní předlohy vezme a čím méně se té herní bude podobat...tím lépe.

Jako že první filmový RE sklidil právě takoví úspěch jen kuly tomu že se až tak nepodobal.... 2 naopak hodně.... a taky jak dopadla. Trojka vůbec!

Až 4 to teprve pořádně nastartovala zatímco 5 udržela nahozený výkon... věřím že právě 6 to celé odpálí. I kdyby to mělo zkončit tak jak jsem čekal že zkončí T:Salvation.... totální destrukcí naší samotné existence ve sluneční soustavě. Tedy bych měl i název RE6: Anihilation! :D

na příspěvěk reagoval karlik4801, Sabrewulf

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Taktéž ych se za něj mohl považovat, ale jen ty minulé éry.... ve chvíly kdy Zombie najednou začli běhat a T virus nahradily Las plagas.... moje natčení nějak otupělo. Mimo jiné RESIDENT EVIL není prvním počinem podle této herní serie.

Při představování Druhého herního dílu si CAPCOM nechal zhotovit jakýsi promo trailer na připravovaný díl Kdy hlavní postavy Leon a Chris spolu běží městem plné zombie v uniformách jako ve hře.

A upřímně jsem rád že se toho nakonec někdo nechytil.... že ta filmová serie nakonec vypadá jak vypadá.

Ostatně RE je tu s námy už nějaký ten pátek a teprve po 21 staletí se najednou někdo rozhodl že podle toho udělá film? Jako že za až tak dlouho?

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Apocalipsa je uplně totální blud plný bludných fo-pa... jako že ve finále z Alice udělali dokonce jakéhosy Ciborga nebo aspoň, mutanta z cibernetickým zrakem.... ty panenky. :D Z Mutanta jménem Nemesis.... poslušného mazlíčka na dálkové ovládání.... kdy mi ta ta přítomnost těch trubic po celém těle břišla poněkud nesmyslná... Jako že ve hře. Je to parazit.

I Nemesis býval kdysi člověk.... po té co zpadl do jakési kádě.... z těmihle červi.... zmutoval do této podoby.... čehož ve dvojce samozdřejmě nevyužili, naopak musely být za každou cenu inovativní.... Zato vjetšinu materiálu kopčily o sto-šest.

Tedy hlavně nejspíš z aktuálního dílu Code: Weronica.... a navíc ještě blbě. 2 byl prostě totální omyl.... není divu že se ve trojce rozhodly totálně překopat celí děj, jen postavy zachovali.

 

Se týče toho viru a změn stran bych moc neřešil hlavně protože že dle děje 5 se to vlastně nestalo.... všechno proběhlo Nevirtálně v živém v simulátoru. Klony a podobně.... Takže vzorky pro budoucí návrhy zjevy a chování budoucích klonů. Mohly být uplně odlyšné.... jako třeba hlavní záporačka (teď už obíračka) pátého dílu nebo postava jednoho z vojáků... který ve hře představuje postavu myslím že Carlose? Jednoho z přeživších.... incidentu v Racoom city. Osobnost jim byla jednoduše nahrana.... nikdo také neříká že ti špatní nebyli rovněž klony... taktéž i sám velký a zlí Orgoj Chorchoj ALBER WESKER. :)

V tomhle si myslím.... že je 5 právě naprosto revoluční, mimo jiné i v použité prostředí jaké si arény.

Víc to to působí jako hra... tedy jako Continue.

Proto nechápu proč se to většina lidí i tak nelíbí a považují 5 díl jako naprostý úlet který z původní herní předlohou má společného jen velmy málo. Naopak... 5 se hře přiblížila té herní jako že asi nejvíce.

Jako že se právě ta herní serie naopak poslední dobou oddaluje sama sobě... tak že zatím poslední 6 díl je teda pořádný né RE hmyzí úlet. 7 má být tedy definitivní.... a pak? Žeby REBORN?

 

Když si vzpomenu že podle jiné REBORN herní serie mají udělat taktéž film.... jako že co bylo špatného na původním TR bez krve a brutálních scén..... tak se my zvedá kudla v kapse:

Uživatel Prometheus69 smazal svůj příspěvek.

Uživatel Prometheus69 smazal svůj příspěvek.

Uživatel Prometheus69 smazal svůj příspěvek.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Nadruhou stranu si tak trochu hrál pro sebe.... jako že dělal spíš proti Unbrelle než aby se jí nechal ovládat.

On byl spíš takový pěšák Unbrelly .... likvidátor dá se říct. Postupem času se se vypracoval, ale Unbrelle nikdy skutečně nevelel. Naopak.... později kolaboroval proti ní. Ostatně nic jí nedlužil... vzhldem k tomu že jí posloužil jako pokusný králík po té co byl oživen.  Měl své vlastní plány.... a úmysli.

Hrál to na dvě strany... tedy na děštník a pro sebe. Bohužel v Extinction z něho ve finále udělali něco jako hlavního velitele Unbrelly... pravá ruka červené královny. Takže to hold musí dokopat tak jak už to je rozjetý. Což ale neznamená že nemusí trochu inprovizovat....  Vzhledem k tomu že 5 bůsobí jako jakýsi restart... toho co se vlastně "NESTALO"

To že Albert aplikoval Alici zpět zmutovaný T-virus ještě neznamená že teď bude sekat latinu. Jako že, jak bude po všem nebo použije všechny dostupné trunfy..... jako že Alice a ostatní jsou jen nahraditelné figurky na jeho vlastní šachovnici.

Spíš mě zajímá jak se z tím alice jako vyrovná, jak často mu půjde po krku a tak.... je možný že do ní taktéž vpravil nějaké nano bomby.... takže jí bude mít tak říkajíc na vodítku.

SPOILER: Jako že Alice má ty své schopnosti, ona si z tím nějak poradí... :)

+sfinx+

+sfinx+ (hodnocení, recenze)

Prometheus69 , maddy

Díky za odpovědi. Asi budu zase muset pustit všechny díly abych zjistil, jak je to s tím virem atp. Nejvíc se mi kvůli tomuhle líbila apokalypsa a zánik - v jejím těle (alespoň jak jsem se domníval) vir nic nezmutoval, jednoduše se s ním spojil a posílil ho. Tak jako Mikela (doufám, že si nepletu jméno), akorát tam už ta mutace byla, ale i tak to nebyla živá mrtvola. Co se týká prezidenta - já bych to taky neřešil, ale když najednou vidím Rodriguezovou, toho policajta a další na opačných stranách, tak jsem překvapen :-) 

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Prometheus69

Chipsonator

Chipsonator (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Je hezké že sis jen tak vydedukoval že jsem velký fanda filmového RE :) Jinak je hezké že by bez herní předlohy nebyl filmový, ale to nic nemění na tom že lidem se ten film může líbit a nemusí být fanoušky herního RE.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Uživatel Sabrewulf smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

maddy

no filmový RE až dva filmy bída a velmi špatné , ironii je že Anderson stojí za většinou těch špatných RE filmů , já bych strašně ocenil filmový RE : code veronica

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

teraz si nie som istý, čo tým "opravdový" myslíš ... tým chceš povedať, že "opravdový" fanda RE nemôže mať rád RE filmy alebo že "opravdový" fanda musí mať rád rovnako hernú aj filmovú sériu? :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Sabrewulf, Sabrewulf

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama