Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 6
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 6

Recenze (476)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to stupidní, ale popravdě jsem nic jiného ani nečekal. Spíš bych se rád víc bavil, což se ale také nepodařilo. Šílenomaxovský úvod byl spíše trapně béčkový a ačkoliv se s příchodem do Úlu blýsklo na trochu hororovější časy (uzavřené prostředí Resident Evilu svědčí), ve finále to byl zase jen a jen brak s příšerně nepřehledným střihem akčních scén. Nad logickými chybami nemá smysl se zastavovat (Být já padouch, prostě bych nechal zapnutý ten větrák a vidělo by se...), je to prostě mizerná videohra, kterou si ale ani nemůžete zahrát. Poslední kapitola? Kéž by. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Po piatom pokračovaní v očakávaní ničoho musím priznať, že som bol príjemne prekvapený. Nie žeby bola Posledná kapitola kvalitný film, ale mala v sebe atraktivitu jasného príbehu a silný realizmus postapokalyptického sveta. Od začiatku je divák postavený pred rovnakú šablónu, kde je uvedený do deja a potom je už vydaný napospas šialene divokému strihu, kde si tvorcovia naivne mysleli, že sa neodhalia všadeprítomné kiksy a nelogickosti. Všetky postavy majú svoj význam, pribúdajúcimi minútami ich je viacej ( nemyslím nemŕtvych ) a síce v závere niektoré prejdu scenáristickými kotrmelcami, všetko je odpustené. Posledný Resident Evil (?) je slušným béčkom za áčkove peniaze, dobre sa vyníma na plátne a keď ide divák po bezmyšlienkovitej zábave, tak sa aj možno pobaví. Slabší priemer. Tretie hodnotenie, druhý komentár. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Lepší než čtvrtý a pátý díl, pořád ale sakra daleko od kvalit prvních tří dílů. Tam kde Anderson přestal dělat staré chyby (zpomalovačky, nudné lokace, blbej scénář) tam začal dělat nové chyby a to hlavně místo otravných zpomalených neefektivních akčních scén až přílíš zrychlil a ten stroboskopický střih ničil jednu akční scénu za druhou a hlavně snad i Andersonova lenost, kdy místo pořádných poctivých efektů jakým byl Nemesis, psi v prvním díle nebo hlavní zrůda ve třetím díle vše posral použitím příšerně laciného CGI a např. to monstrum v Úlu ve sklepě mě dokonale znechutilo. Nemůžu říct, že jsem přímo zklamaný, tuhle sérii i přes všechny Andersonovi chyby vlastně žeru, ale od finalé bych čekal mnohem víc. Pointa mě docela potěšila, stejně jako návrat do Úlu a vizuální stránka taktéž, ale těch chyb je strašně moc, neskutečně trapný konec Weskera, kurva sem se těšil na pořádnou bitku, ze všech dílů nejhorší hudba, hnusné efekty...jsem z toho víc rozpolcený než sám Rozpolcený. Slušné béčko, ale vynechání kina mě teď už vůbec netrápí. Anderson je pako.50%. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"Veď ja som ťa zabila! Ako to, že žiješ?" "Veď ja som ťa stvoril! Ako to, že ťa neviem zabiť?" "Ja mám prezývku Doc, tak musím pôsobiť seriózne." "Mne hovoria Razor, tak mám zachrípnutý hlas." Z porovnávania pindíkov zase raz vyšlo, že najväčšieho má Milla Jovovich. Zvyšok filmu obsahuje len dve roviny - prestrelená akcia alebo vysvetľovanie fikčného sveta. Po všetkých tých dieloch by malo prísť k určitému posunu, ale mne to stále pripadá ako materská škola scenáristiky použiteľná na béčko spred 30 rokov. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Narace až na kost, je v tom asi miliarda střihů, ale kdyby z nich vyhodili jen jeden jediný záběr, tak se film rozpadne na prach - ani vteřina není zmarněna zbytečně. Příběh je vyprávěn tím nejúspornějším minimem, a akční scény samotné bohužel až pod minimem - střihy tak rychlé, až není vidět vlastně nic. Jen škoda že právě v té finální, místo vymýšlení něčeho originálního, ustrnuli na pouhém vykrádání nejzajímavější scény z jedničky. Spokojených 6/10 ()

Galerie (105)

Zajímavosti (20)

  • Mladšiu verziu Alice a Červenú kráľovnú si zahrala Ever Gaboo Anderson, skutočná dcéra Milly Jovovich (Alice). (HelenaGray)
  • Ve filmu se objeví mutant Bloodshot z videohry „Resident Evil 6“. (Sykii)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama