Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (153)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

samotný příběh je ve své podstatě kulervoucí a neuvěřitelný a filmové zpracování se mu dostalo po zásluze.Výsledkem je pak standardní film podle skutečné události,který není ani zdaleka špatný a nechybí mu atmosféra,napětí i uvěřitelní herci.Ke čtyřem hvězdám nechybí moc...vlastně chybí jen to,aby stopáž byla o 10-15 minut kratší a ubralo se tak pár hluchých míst...70% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události. Je to asi můj první film, který se věnuje zavaleným horníkům. A je to natočeno velice dobře, prakticky nemám co vytknout. Pro ty horníky i jejich rodiny to muselo být hodně náročné, vlastně nějaké 3 týdny museli vydržet se zásobami na 3 dny. A když už se konečně k nim dostali, tak stejně nemohli ven. A teď další dlouhé čekání, jestli se je vůbec podaří vytáhnout. Opravdu bych nechtěl být v takové situaci. ()

Reklama

Joges 

všechny recenze uživatele

Tuto událost jsem před lety sledoval v médiích. „33 životů“ není žádná filmová bomba, jsou to jen vrty do nitra dolu se spoustou lidí a emocí kolem. Nebudu hodnotit žádné výkony, režii, nic, jsem jen rád, že tento film vznikl. Snad přece jen maličkost; podmanivá panova flétna koprodučnímu filmu prospívá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude o něco více patetické, což nakonec nebylo, ale na druhou stranu zde nebyly ani ty emoce, které jsem očekával. Co se mi líbilo, to bylo herectví celkem velkých jmen, kteří se nechali spíše zastínit samotnou záchrannou misí. Nechtějí vyčnívat, a to se mi na jejich výkonu hodně líbilo. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pracuji v hornictví už téměř 33 let, ale díky Bohu nefárám do dolu, jen ty "nešťastníky" pomocí těžního stroje a dopravní nádoby, spouštím do (u nás) osmisetmetrové hloubky. Proto nemohu být v hodnocení filmu zcela objektivní. I tak si myslím, že filmaři odvedli dobrou práci a věrohodně odvyprávěli příběh, který zná celý svět a o to to měli těžší. Je to plné emocí, patosu i dojetí a nevím, jestli se to událo přesně takto. Pro mne je to natolik silné, že nemohu hodnotit jinak, než za 5*! ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Exteriéry, respektive vchod do dolu San José, se natáčely na skutečném místě, kde k tragédii došlo. (T-enter)
  • Stres a hrozné podmienky, ale aj zvýšený záujem médií o baníkov po ich záchrane mnohých z nich priviedol ku alkoholizmu alebo do starostlivosti psychiatrov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)
  • Vo filme, bol Alex Vega (M. Casas) prvým baníkom, ktorý sa dostal na zemský povrch a stretol sa so svojou manželkou a čerstvo narodenou dcérkou. V skutočnosti však bol Alex až desiatym zachráneným baníkom. (MikaelSVK)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama