Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (153)

Joges 

všechny recenze uživatele

Tuto událost jsem před lety sledoval v médiích. „33 životů“ není žádná filmová bomba, jsou to jen vrty do nitra dolu se spoustou lidí a emocí kolem. Nebudu hodnotit žádné výkony, režii, nic, jsem jen rád, že tento film vznikl. Snad přece jen maličkost; podmanivá panova flétna koprodučnímu filmu prospívá. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Keďže film bol natočeny podľa skutočnej udalosti v Chile, dalo sa tušiť aký bude koniec. Napriek tomu sa dá so zaujmom sledovať sled udalostí súvisiacich so záchranou baníkov. Pre mna bola zaražajúca veta spravcu bane, ktorý "za 38 rokov nezachránil ani jedneho baníka po závale". Nebyť prezidentskych volieb v budúcom roku, možno by sa vláda do projektu záchrany nezapojila, film by nebol natočený. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Špína, panika, bezmoc, stísněnost, strach. To všechno se ke mně dostávalo jen velmi zřídka, o horníky jsem se nebál, emočně to nedolehlo, jak mohlo. Je to třikrát škoda, protože příběh masivního důlního neštěstí v podobě zavalených Chilanů tehdy sledoval každý. Režisérka se snaží upozornit na fakt, že v dolech ročně umírající tisíce lidí, zároveň se pokouší vytřískat co to jde z nedávného dramatu, který obletěl celý svět. Z úvodu se jí to daří, pak to má sestupnou tendenci. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se zdejšími názory, že tohle dramíčko nenabízí absolutně nic navíc. Špatný film není, ale plaví se zkrátka ve vodách průměru. Občasné efekty jsou nezáživné. Napínavé to také moc není. Vše funguje prostě tak nějak napůl. Jinak Chile vypadalo jako taková příjemná zemička. Zaujalo mě například, jak takový Banderas někde na začátku prosil, aby mohl vzít v práci šichtu navíc. Překvapili mě potom ti místní vrtní experti. Já vám nevím, expert sice nejsem, ale tak každého zdravého jedince brzy napadne, že vím-li odkud vrtám, znám-li strukturu hornin, do kterých vrtám a vím-li dokonce o kolik metrů jsem se přibližně sekl, tak snad není takový problém odhadnout, kam zhruba vrtání posunout, abych trefil bunkr velký jako prase. Stejně to tak nakonec udělali a pochopitelně to vyšlo. Kluci jedni hloupí! Zábavné bylo i to, na povrchu vybudované, zábavní středisko. V samotném závěru mě potěšila ukázečka skutečných chilských horníků, kteří byli za celý život evidentně sedření jako trojka závit. Žádný Banderas a jemu podobní povaleči. Dost tomu ublížila i zbytečně dlouhá stopáž. Hodnocení vidím s přimhouřenýma očima na ty 3 *. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatelka eLeR. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné drama. V dole je Banderas výborný a stejně tak i Phillips. Na povrchu pak nejvíc zaujme Binoche. Celkově se hercům podařilo podat výborné výkony a je fajn, že nikdo zbytečně nepřehrává, což ve filmu o lidech s jihoamerickým temperamentem, je docela zázrak. A upřímně, civěl jsem jak puk na scénu s vytahováním prvního z horníků a to se mi fakt už dlouho nestalo. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v juhoamerickom Čile. Časť natáčania však prebiehala aj v Kolumbii. (MikaelSVK)
  • Vo filme, bol Alex Vega (M. Casas) prvým baníkom, ktorý sa dostal na zemský povrch a stretol sa so svojou manželkou a čerstvo narodenou dcérkou. V skutočnosti však bol Alex až desiatym zachráneným baníkom. (MikaelSVK)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama