Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (154)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn rekonštrukcia známej udalosti, ktorej trošku uškodilo až príliš tlačenie na emócie, aj keď mi je jasné, že v takýchto filmoch sa tomu dá len ťažko vyhnúť. Možno by pomohlo, keby bolo viac času venovaného baníkom, ich problémom, pretože minimálne rovnaký časový priestor dostávajú ich manželky a rodina, ktorá čaká na zemskom povrchu. Film ma nenudil, nemal nejaké výrazne slabé miesta, ale zase ani veľké a nezabudnuteľné scény, takže to vidím na taký dobrý priemer. 60%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

samotný příběh je ve své podstatě kulervoucí a neuvěřitelný a filmové zpracování se mu dostalo po zásluze.Výsledkem je pak standardní film podle skutečné události,který není ani zdaleka špatný a nechybí mu atmosféra,napětí i uvěřitelní herci.Ke čtyřem hvězdám nechybí moc...vlastně chybí jen to,aby stopáž byla o 10-15 minut kratší a ubralo se tak pár hluchých míst...70% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Téma výborná, mohol to byť katastrofický film jak vyšitý. V podstate film zlyháva najmä v druhej polovici, kde som často tápal, čo je realita, čo sú len predstavy. Nevyužitie skľúčenosti baníkov bolo zjavné. Namiesto toho vidíme zopárkrát situáciu, kde sa bavia o ničom, o ženách, o blbostiach. Ale od takého filmu čakáte, že to bude vypätejšie. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Pokud si někdo dá tu práci a dohledá si na netu skutečný průběh události, tak jedinou věc kterou může udělat, je film zazdít hodnocením, tak jako já. Protože jde napsat"volně inspirováno skutečným příběhem" ale to ono ne! Ono to prostě je podle skutečné události, přitom tím je ve filmu pouze ten zával :-) Zbytek už je jen blábol, který se odvíjí úplně jiným směrem. Proto moje hodnocení je jaké je. Jednu chvilku jsem už čekal, že jim budou dolů posílat i sušičku s automatickou pračkou a myslím, že by se scénáristi ani nepozastavili, nad velikosti trubky, která vedla dolů. Ach jo...proč jen se točí takové bláboly. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Španielsky herec Mario Casas v jednom interview spomenul, že sa rozplakal po tom, čo videl dokument o uväznených čilských baníkoch. (MikaelSVK)
  • Vo filme, bol Alex Vega (M. Casas) prvým baníkom, ktorý sa dostal na zemský povrch a stretol sa so svojou manželkou a čerstvo narodenou dcérkou. V skutočnosti však bol Alex až desiatym zachráneným baníkom. (MikaelSVK)
  • Čilskí baníci ešte v podzemí uvažovali o tom, že ak ich zachránia, ako najlepšie vyrozprávajú svoj príbeh. Ten sa rozhodli vydať v knihe, ktorú spísal renomovaný guatemalský publicista Héctor Tobar. Zisk z jej predaja si rozdelili všetci zavalení baníci rovnakým dielom. (Zdroj: pravda.sk)
    (vander19)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama