Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vážně zvláštní film. Taky je jediný izraelský, jaký jsem viděl. Celé je to o únosu údajného pedofila a vraha dětí. Dva chlapi se z něj ve sklepě snaží dostat přiznání. Poté se přidá ještě otec jednoho z nich. Používají násilí, ale stejně to nikam nevede. Místy se tu dějí až bizarní věci. Nakonec vše dospěje až k překvapivému finále. Je tento muž skutečně vrah? A kde se skrývá to, co muži hledají? "Zkoušel jsi oheň?" ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To zase jednou verbal nakecal, že se jedná o nejbrutálnější černotumornou taškařici roku a ono hovno. Z mého pohledu se jednalo o docela nezáživnou a hrozně roztahanou blbost o třech a později čtyřech psychouších. Jediné, co bych zařadil do soudku toho velmi vydařeného je samotné rozuzlení. Hlavní mučitel pomalu chodí a pomalu mluví, a to je vážně k smrti ubíjející. Celé mučení obnáší lámání prstíků na rukou a trhání nehtíků na nohou. Malým bonbónkem nechť je závěrečné řezání hlavičky rezavou pilkou na kdoví co. Černý humor mám velmi rád, ale v tomhle případě jsem se párkrát maximálně pousmál. Dost jsem od toho čekal, takže nemohu zakrýt obrovské zklamání. Z židů už nikdo, s pod nosem zastřiženou mustáží, nechce dobrých 70 let vyrábět mýdlo, tak začínají vystrkovat rohy a chtějí svobodnému světu ukázat, že i jim se pomalu vrací smysl pro humor. Přesnější by tedy bylo napsat, že se snaží ukázat. Mě to minulo velkým obloukem, a kdybych měl obřezaný penis v trenkách a jarmulku na hlavě, tak bych se za své bratry moc styděl. Spojení tří žánrů, přičemž dobře nefunguje ani jeden. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No teda. Z Izraele jsem snad viděl jenom tenhle jediný film, a pokud bych měl hodnotit národ podle jeho tvorby, tak bych si o Židácích nemohl myslet nic špatného, ale vlastně ani nic dobrého. Tahle mrda je vážně neuvěřitelný mix brutální komedie s ještě brutálnějším dramatem, což se vidí opravdu málokdy. Slabší povahy to nemůžou zvládnout. 90% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

A to bylo jako všechno? Slaboučká historka postrádající jakýkoli zajímavý zvrat (zato těch mdlých je tu dost a většinou jsou v ději k ničemu) či cokoli, co by z ní udělalo něco víc, která je navíc úplně zbytečně natažená na dvě hodiny? Navíc i postavy mi tu byly nesympatické a než se to dostane k tomu hlavnímu, je půlka filmu v háji a dala by se bez problému zkrátit. Ještě že se to nebere vážně a občas si to samo ze sebe udělá srandu, protože to tenhle film dost zachraňuje. Kdyby se to duo režisérů rozhodlo to natočit ÚPLNĚ jako komedii, pak by to možná mohlo být super a hluchá místa v ději by to s přehledem vynahrazovalo. Ale takhle je to bohužel jen nefunkční slepenec žánrů. Ke kladům bych ale ještě připočítal to, že mučení bylo udělané docela solidně, což u izraelského filmu prostě ocenit musím. 2* ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné spojení černé komedie a žánru krimi, které funguje a šlape až do konce. Čekal jsem nějakou slátaninu, ale dočkal jsem se naprosto perfektní podívané. Tragické, úsměvné a přece nakonec tak úplně jiné, než jakou jsem čekal. Aneb pátráni po vrahovi na izraelský způsob, ve kterém nechybí ani příslušík arabské komunity (ta scéna nemá chybu a je velmi úsměvná). Závěrem bych chtěl ještě poděkovat uživateli (mOnkey) za výborný překlad. Bez jeho skvělých titulků bych se cítil blbě, asi jak pedofil zavřený ve sklepě. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama