Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný a intezívny filmový zážitok. Thriller o zlodejíčkovi, ktorý sa dielom náhody vypracuje na mafiánského poskoka je totiž natočený silno autenticky, k čomu prispieva aj fakt, že je točený ručnou kamerou a nie je tu vôbec žiadna filmová hudba. V poslednej tretine film graduje to takých podôb, že som len zíral s otvorenou hubou a posledný záber filmu to všetko len potvrdil. Film je zároveň pôsobivou výpoveďou o kriminalite privandrovaleckých komunít v Dánsku. Bohužiaľ, znovu sa tu potvrdzuje, že Arabáči a Afričania, ktorí obývajú predmeststké ghettá, sú poväčšinou špinavá zgerba, ktorá vie len lúpiť a páchať trestnú činnosť. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Na severskej kinomatografii sa mi paci, ze sa na nic nepokusa hrat, neprikrasluje a citovo nevydiera ako to byva v americkych filmoch. Nie je to vzdy prijemne pozeranie a malokedy sa dockame happyendu, napriek tomu Dani opat raz ukazali svoje kvality v pribehu dvoch mladistvych kriminalnikov. Koniec je trochu predvidatelny, napriek tomu sa udeje sposobom, aky necakate. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh mladého kodaňského zlodějíčka, který pracuje pro arabský gang. Jednou ale dostane nabídku od skutečné mafie a přijme ji. Od té doby začne bohatnout a může své chudobné matce a sourozencům ledacos dopřát. Zdá se, že se jeho život navždy zlepšil, jenže jeho minulost a hlava arabského gangu ho pronásledují. Když dostane od šéfa mafie největší zakázku, selže a jeho osud je zpečetěn. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tak jako skuteční zločinci nejsou nonšalantní kmotři s psími dečkami, ale agresivní neřádi profitující na utrpení a bezmoci ostatních, stejně tak je Northwest uvěřitelná gangsterka bez romantické nadstavby. Popisuje mimo jiné způsob, jak se z obyčejného bytaře velmi lehce státi vrahem. Nevyhnutelnost radikálního řešení nasatlých problémů a zároveň neschopnost se z podsvětí jakkoli vymanit, to je pro malou kriminální rybu přece jenom velký sousto. Nezbývá než chudáku Casperovi držet palce, aby se z něj na konci filmu nestal stejnojmenný animovaný duch. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

3.film od tohodle dánskýho rejži a i na potřetí dávám 4 hvězdy, což je krásně vyrovnaná bilance. Značí to o tom, že jsou to všecko parádní filmy, kterým ovšem k mé naprosté spokojenosti kousíček chybí... Tohle je pohled do nitra jednoho borce, kterej byl jednou dolo a jednou nahoře a jednou mrtvej (teda si, páč to tam nebylo na konci vidět) :o). A když byl nahoře, tak byl šŤastnej, měl "kámoše", prachy, koksu plnej rypák. No, ale to by asi nebyl dánskej film, aby to tam nepodělali jarabáci, sakra tihle kujóni už se dávaj i do severskejch filmů, což značí, že jich tam asi je kotel... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama