Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozjazd pomalý, zvyšok výborný. New World je konverzačka z prostredia kórejských gangstrov, ktorá viac, ako na explicitnosť a krvavosť vsádza na charaktery a konverzácie medzi nimi. Nejedná sa o žiadny veľký Mindfuck akým bola napríklad Volavka. Ale cítiť z toho určitú noblesu. Sú mi strašne sympatické filmy, ktoré dokážu vytvoriť taký ten pocit high class sveta, ktorý ale zároveň pôsobí odpudivo. Herecky bezchybné, hudobné skvelo podfarbené - len tým babám sa mohol dať väčší priestor. Finálny zvrat očakávateľný, ale je podaný veľmi neočakávateľne. Takže paráda. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Jak už zde bylo v několika komentářích řečeno New World je korejskou verzí mixu Infernal Affairs a Godfathera. A to verzí velmi povedenou. Dokonalé kvality Infernal Affairs sice New World nedosahuje ale skvělé charaktery, napínavý příběh a povedená filmařina (myšleno tuna vymazlených a velmi koukatelných záběrů) přesto bohatě stačí na to, aby si New World zajistil pzici jedoho z nejlepších asijských filmů posledních pár let. Co mi udělalo největší radost je, že film prakticky vůbec neobsahuje milostnou podzápletku, kterou autoři krimi/thrillerů mají tendenci vždy násilně do svých scénářů za každou cenu šroubovat. ()

Reklama

Badel 

všechny recenze uživatele

Utahaná překombinovaná nuda, kde nevíte, který Jeuong je který. Některé zápletky rozplizlé, jiné zkratkovité. Chování postav nelze pochopit, např. jedna postava vidí řepáka, jak na něj jde asi z deseti metrů pomalu s kudlou, střih, postava má v ruce bouchačku, ale v břiše nůž. To zatím posvačil nebo proč se nechal kuchnout? A celje plán zlounských poldů je za vlasy přitaženej a museli očekávat, jak to asi skončí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kórejci mi vytreli zrak a bodujú na celej čiare. Bez prikrášľovania nám totiž ponúkajú jednu z najlepších novodobých gangsteriek. Je trošku cítiť inšpirácia trilógiou Infernal Affairs, ale The Godfather je tomuto filmu trošku vzdialený. Scenár bol bezchybný a tak trošku mi pripomínal ruskú matriošku, pod každou dejovou líniou so svojim zvratom bola ďalšia a ďalšia a dokopy tvorili jeden bezchybný celok. Najmä príbeh je svižný, napätie by sa v mnohých scénach dalo krájať a keď scenáru dochádza dych, tak struhnú nejakú tradičnú brutalitku, ktorú divák ešte dlho rozdycháva a ide sa ďalej. Réžia bezchybná, každá scéna má svoj význam. Stále sa za tie roky ešte neviem vcítiť do hereckých výkonov ázijských filmov, ale myslím, že sa na to dalo pozerať, aj keď miestami si mohli odpustiť tú teatrálnosť (apelujem najmä na Jeong-min Hwang-a). 85%. ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Nepochybně kvalitní krimi film, ale mě to prostě nesedlo. Bylo to na mě moc dlouhé, navíc ve filmu byl pro mě až moc velký nepoměr zajímavých a nudných scén. A ani postavy si mě moc nezískali snad až na Jeonga, no vlastně ke konci ještě Ja-seong získal nějaké body sympatie. Co se týče scénáře, tak ten je dobrej, nápad je dobrej, ale zpracování mi bohužel moc dvakrát nesedlo. Aspoň že ten konec dobře graduje navíc ta jedna pořádná bojová sekvence je skvělá a taky zaplať pánbůh za to že Jeong byl takovej frajer, jinak bych šel s hodnocením ještě níž. 65%. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama