Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Slovní spojení Korejský thriller už budí celkem respekt a tahle Volavka skřížená s Kmotrem mu ostudu rozhodně nedělá. A i tady se najde pár scének, které možná časem snesou označení kultovní. Ono taky když tvůrcem je scénarista fantastického I saw the devil...Jsem zvědav, kdy můžeme čekat remake. 7/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Svěží mafiánská vyvražďovačka, tentokrát z Koreje. Z té jižní pochopitelně. Napínavá, záživná, syrová, příjemně temná, prostě sexy. A s docela netradičním koncem, na který by hollywoodští, spoutaní jejich moralizujícími, státotvornými, rádoby výchovnými mantinely, nejspíš neměli koule. Oceňuju, že se tvůrci vyhnuli černobílení a žádná z hlavních postav filmu není úplně kladná, nebo úplně záporná (nepočítám samozřejmě šablonovité neutrální postavy s nulovým vlivem na děj, jako například těhotnou manželku). Třeba největší hajzl z celého filmu byl podle mě sekční šéf Kang, tedy policajt. Opravdu bezohledný samolibý kurva chlap. A abych se předvedl, jak umím skvěle kopírovat korejská jména, zmíním se i o dalších postavách. Lee Ja-sung mě svým xichtem celou dobu dost iritoval, pořád mi připomínal nějakou reálněsocialistickou kreaturu z nějakého sračkového Dietlova seriálu, takového toho uvědomělého slizáka, které hrál s oblibou Satoranský. Ta hnusná fízlovština z něj páchla na míli daleko. Ale v posledních záběrech jsem ho vzal na milost. Jung Chung byl zajímavější týpek, ale na můj vkus hodně velký kašpar a hodně nepravděpodobná, vyumělkovaná figurka. Takže mým největším oblíbencem byl zákonitě Lee Joong-gu, nemilosrdný drsňák s tvrdým pohledem a zabijáckým úsměvem, ryzí gangster každým coulem, zkrátka príma sympatický kluk, kterému jsem celou dobu fandil. ()

Reklama

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Na korejsky pocin potrebujem cas . Vidim ho asi 2x za rok .Zatial nikdy nesklamal. Korejsky film je najlepsi vo vsetkych smeroch. Pecka Novy svet dlhometrazne nenudi, plynie ako vikend a je sa na co pozerat. Cez zauzleniny, surovost scen, herecky koncert az po fantasticke finale / vygradovanie. Popravde kym som prisiel na miesto cinu, pomotal som sa po tom vire intrig a premyslam ze si dam na dalsikrat k tomu aj titulky. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kupodivu koukatelný film z východu, kde se jen nekuňká, nemáchá rukama, nekope, nestřílí, ale pokouší se o zápletku jak ve kvalitnějších, záživnějších thrillerech "ámerické" produkce. Tady se to celkem daří a zahrané je to dobře. Málokdy se totiž stává, že v těchto snímcích rozeznám jednotlivé postavy/charaktery - oni jsou jeden jako druhý - ne, nejsem rasista, jen po této stránce nemám cvičené oko. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Nový Svět 2013" je jeden z nejlepších korejských filmů, jaké jsem za poslední dobu viděl. Chytne hned ze začátku a diváka nenáročného na akci a násilí zaujme, pobaví a rychle "zaháčkuje" tak, aby u něj neusínal a se zájmem sledoval. Perfektně vykresluje postavy a co asi nejlépe činí, tak vykresluje jejich vztahy ... Ve filmu je spousta šmejdů na všech možných stranách "barikády", jsou zde však i oběti, zejména pomalu se vyjasňující hlavní hrdina (z počátku není jasně viditelný), který je vyloženě psychicky drcen mezi mlýnskými kameny ... mafií, několika bossy a policií, zejména charismatickým svým šéfem. Film pomalu,ale jistě plyne k vyhrocení situace, kdy padá jedna hlava za druhou a divák simyslí, že už si spolu s hlavním hrdinou v klidu zaslouženě vydechne. Nikoliv, ne každý plán proběhne hladce, ne vše dopadne jak má ... Jedna nástraha střídá druhou, až se před hlavním hrdinou uzavřou všechny cesty a otevřou další ... těžko popisovat a nespoilerovat, ale samotný závěr, asi těch 15 minut je absolutním, úsměvným, ohromným filmovým "revenge" zážitkem nemající ve svém "rozsahu" obdoby od klasických Kmotrů ... Mazec film!!! Úžasné krimi drama, které asijským fanouškům rozhodně doporučuji!! ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama