Reklama

Reklama

Už je to pár let, co Veronica Marsová hodila svou mladickou kariéru soukromého očka za hlavu. Teď se po čase vrací do rodného města, kde ji kromě třídního srazu čeká i bývalá láska Logan. Ten je zapleten do záhadné vraždy a potřebuje pomoc... V předvečer promoce na právnické fakultě se Veronica Marsová (Kristen Bellová) rozhodla pověsit svůj život amatérského detektiva na hřebík. Zatímco hledá práci u prestižních právnických společností, obrátí se na ni její bývalý přítel Logan (Jason Dohring) s žádostí o pomoc – je totiž obviněn z vraždy. Veronica odjíždí do rodného města, aby Loganovi zajistila pořádného obhájce. Kolem jeho případu se však děje něco, co jí nedá spát. V příběhu natočeném na motivy slavného amerického seriálu z roku 2004 se Veronica rozhodne vypátrat pravdu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (169)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Verču Mars jsem měl moc rád a díval se na ní. Bylo to kvůli Kristem Bell. To je jasné. Buď jsem ale hodně zapomněl, nebo zestárnul. Z filmu totiž dvakrát hin zrovna nejsem. Délka je zbytečně moc. Snaha návrat maximum postav co se jen dá, taky nějak extra svou službu neudělala (působí jen účelově, nafukuje a rozmělňuje děj vedlejší linkou). A navíc Verča ztloustla... viděli jste ten zadek? ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Sympatický návrat do Neptunu, pro něhož je věrnost k seriálu jeho největší kladem a paradoxně i největším záporem. Na jednu stranu srdce fanoušků musí plesat radostí, protože vymodlené pokračování naváže do starých kolejí s tak sebevědomým stylem, že to skoro vypadá jakoby Veronica Mars nikdy z obrazovek nezmizela. Na stranu druhou, nebývale chytlavý scénář, dialogy a atmosféra, tedy to co Veronicu odlišovalo od průměrných teenagerských seriálů, narozdíl od všech protagonistů příliš nedospělo. Ok. Proč by ale také mělo? Vždyť jde vzhledem k okolnostem doslova o produkt fanoušků fanouškům a konzistence bývá u takto s odstupem našroubovaných pokračováních nevídanou vlastností. Nicméně kvalita zápletky a dialogů tohoto snímku se spíš řadí k úrovni těch průměrnějších dílů původního seriálu. Vše je ale i tak podle očekávání provedeno s pořádnou porcí vášně a spokojenost příznivců je garantována. Příliš nových fanoušků tento film asi Veronice nepřinese, ale to cílem stejně nebylo. Důležité je, že tento odvážný projekt, který snadno mohl skončit katastrofálně se nemusí před svým cílovým publikem vůbec stydět. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Serialem jsem nedotceny, ale filmovou Veronicu Mars jsem objevil na Kickstarteru, kde bije do oci tim, ze se jedna o prozatim jednoznacne nejuspesnejsi filmovy Kickstarter projekt, a jeden z nejuspesnejsich Kickstarter projektu vubec, ktery od fanousku na tvorbu vybral skoro 6 milionu dolaru, byl jsem tedy zvedavy jak s tim tvurci nalozi a jak to cele dopadne. Fanousci budou urcite spokojeni, je to takova prijemna post-high school detektivka, sice nicim nevybocujici standard, na ktery se da ale uplne v pohode koukat. Zaroven je super, ze se daji filmy podobne natacet bez jakychkoliv zasahu studii jen z budgetu ziskaneho od fanousku, o to vic zamrzi jak se to drzi pri zemi, mohli tak nesvazani studii vic uvolnit uzdu sve kreativite a napadum. Stejne je ale fascinujici, ze nejuspesnejsi herni projekty na Kickstarteru na kterych se dlouhe roky vyvoje podili rozsahle tymy geniue herni branze, vznikaji z polovicnim budgetem a za 6 mega se pak natoci za necely mesic takovahle filmova jednohubka. V porovnanim s klasickym Hollywoodem je ale i 6 mega malo, coz potvrzuje jak maji filmy obecne neskutecne prepalene rozpocty. A to se toci dokola jedna blbost za druhou. David Lynch by mel jit na Kickstarter. 5/10 ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Film Veronica Mars mal všetko, čo si fanúšikovia seriálu mohli priať: Veronica kicking ass and not taking names, Logan obvinený z ďalšej vraždy :-), skorumpovaný šerif, inside joky, napätie a násilie a hlavne - Veronica a Logan spolu. Navyše Veronica sa vrátila k súkromnému detektívstvu v Neptune, pretože "you can't claim victory if you leave the ring." Awesome. Neviem, či to bolo až také awesome pre tých, ktorý seriál nepoznajú, ale pre mňa fan heaven :-) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Filmová Veronica Mars je jako léta odkládané setkání se starým známým. Bojíte se, že si po těch letech už nebudete mít co říct, když na něj ale dojde, všechno zapadne na svoje místo. Veronica je pořád krásná, drzá a jízlivá, a Keith je pořád nejsympatičtější televizní taťka. Úvod filmu v rychlosti připomene, o čem že byl seriál, a pak začne rozmotávat svůj příběh. Kdy, jak a kam se posunuli hlavní hrdinové se svými životy, a taky proč se všichni setkávají zpátky v Neptune. Detektivní zápletka je fajn, připomíná spíš jednodušší případy seriálu, což je vzhledem ke stopáži pochopitelné, potěší zapojení starých známých postav, nejenom těch hlavních (Logan, Wallace, Mac, Weevil), ale i oblíbených vedlejšáků (Gia, Vinnie). No a potom je tu samozřejmě to, po čem prahne většina fandů původního seriálu. Budou nebo nebudou? Většině lidí to nejspíš moc neřekne, ale pro fandy seriálu je to pěkný dárek. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (14)

  • Kristen Bell porodila přibližně 2-3 měsíce před natáčení holčičku. (rafix)
  • Pracovným označením filmu boli aj názvy The Veronica Mars Movie Project či Veronica Mars: The Movie. (MikaelSVK)
  • Rozpočet filmu byl dva miliony amerických dolarů, které se vrátili hned během prvního víkendu. První víkendové den film hrálo jen 95 kin a výdělek činil 230 tisíc dolarů. Druhý den film hrálo celkem 291 kin a výtěžek přesáhl 2 miliony. (Patw)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama