Reklama

Reklama

Bennyho video

  • Rakousko Benny's Video (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Bennymu je 14 let. Fláká se se spolužáky, natáčí si videa, kouká na akční filmy. Jednoho dne si k sobě do bytu pozve holku a natočí její popravu pistolí na zabíjení prasat. Kruté drama nejen o vyprahlosti rodinných vztahů a jejích následků. (oficiální text distributora)

Recenze (91)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Moje tretie stretnutie s Hanekem a druhé s mladým Arno Frischom a Ulrichom Mühe. Opäť silný emocionálny zážitok. Počas celého filmu mi blúdili hlavou otázky, či je to možné a ak áno, čo s tým. Mrazivý až desivý film, ktorého sila je v kontrapunkte medzi činom a reakciou naň. Z reakcie rodičov je zrejmé, koľko patologických vlastností Benny podedil a koľko ich v tom citovo vyprahnutom, sterilnom prostredí získal počas svojho krátkeho života. Dokonca som presvedčený, že ak by sa Bennymu prepiekla táto stichprobe, cesta k Funny Games je otvorená. A nie je to iba osobou režiséra a hercov. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rakouské dětství Antona Chigurha aneb Hanekeho ticho v bouři. Sugestivní drama o geneticky zakódované pozici oběti (?) stvořené ocelově chladnou famílií, v němž minimalistické dialogy přidávají na krutosti realismu všedního dne a nezobrazené násilí naléhavě dopadne na představivost diváka, ale co je to platné, když více než čtvrtina použitého filmového materiálu plnila funkci ponožek v rozkroku kalhot admirálské uniformy Arnolda J. Rimmera.. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Skutečně hodně zajímavý film... Začátek rychle traumatizuje diváka tím, co vidí. Připadá si jako svědek něčeho, co vůbec vidět nechtěl. Seznámí se rychle s Bennym, puberťákem bavící se videokamerou a videofilmy obecně, psychopatem a největším hajzlem, jakého jsem kdy ve filmu viděl ... Po děsivé "tragédii", kterou můžeme nazvat také krutou popravou se film obrátí vůči jeho rodičům a zde začnou všechna kolečka skřípat ... Nechci spoilerovat a proto nebudu uvádět víc. Každopádně jsem si říkal celou dobu: "Tak to ne, takhle rozhodně ne ... takhle to nechodí. Ze sociálního a psychologického hlediska blbost." Haneke se ukáže jako špatný psycholog a dlouhou stopáž rozplizne do sledování trapného výletu Bennyho s matkou do nějaké exotické země ... Zde jsem měl už jasno, že film je těžkým průměrem s excelentním nástupem, ale naprosto zabitým následováním a zbytečně dlouhou stopáží ... Jenže pak příjde závěr filmu a ten opravdu stojí za to... Atˇ tak či tak, špatná psychologie a chování postav ve vypjatých situacích, nesmyslné řešení problémů a hlavně absolutně "laxní" přístup k problému. Závěr filmu dává příběhu "trnovou korunu" a jak jsem již psal ... Benny je největší a nejhorší lidská zrůda, jakou kdy kdo ve filmu vytvořil ... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Bennyho video mě nebavilo, už vůbec mě pak nezasáhlo, takže ztracených 105 minut z mého pohledu. Psychologický film o zlém spratkovi, který si jednoho dne půjčí kvér na prasata a ještě si to natočí na kameru. Rodiče parchanta jsou přizdisráči, takže odepnutí řemenu nehrozí, no dobře jim tak. 49% a doporučuju třeba Kevina, který je proti tomuto daleko stravitelnější. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Matka so synom odídu na sedem dní do Egypta a otec má zatiaľ rozporcovať telo mŕtvej dievčiny, ktorú o život pripravil ich syn, na malé kúsky, aby sa neupchal odpad a všetko zlikvidovať tak, aby po čine nezostalo ani stopy. Neviem prísť na koreň veci, ale dosť ma fascinujú filmy s dysfunkčnými rodinami. U Hanekeho sú to väčšinou rodiny, ktorým nič nechýba, ale nejako tam viazne komunikácia a ak aj nejaká je, tak je veľmi strohá a formálna. Vždy ma takéto filmy dostanú. Asi preto, že ja som vyrastala v úplne normálnej rodine a aj moja vlastná rodina je úplne normálna. Neviem pochopiť, ako takto ľudia môžu žiť a dopadnúť a hlavne to, že je to asi naozaj možné. A na takéto filmy je Haneke úplny macher. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V pozadí kolem 47. minuty, kdy je Benny (Arno Frisch) na kluzišti, jsou na pravé straně obrazovky vidět dvě děti, které jako by ukazovaly do kamery. (Fediak22)

Reklama

Reklama