Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (578)

Flego 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. si po "šerlokáckych a ajronmenovských" rokoch trochu oddýchol a snažil sa dokázať svojim fanúšikom, že sa dokáže zhostiť aj civilnej postavy. Že sa mu to podarilo, o tom niet pochýb, spolu s menovcom Duvallom rozohrali herecký koncert, na ktorý sa rád každý pozerá. Vzťah otca a syna na bode mrazu, keď každé slovo je dovodom k hádke, je ústredným motívom príbehu, takže sa určite nejedná o klasickú súdnu drámu. Problémom filmu je však šialená minutáž, ktorá v pomalom rozprávaní posobí ešte hrozivejšie. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Vcelku se mi to líbilo. Byla jsem sice šokovaná délkou, ale, když jsem se na ten film pak fyzicky dívala, tak se mi ta délka nějak ztratila a nepřipadalo mi to nekonečné (i když možná je to tím, že se na toho Roberta Downeyho Jr. sakra dobře dívá). Moc jsem od toho nečekala, takže mě to vlastně i příjemně překvapilo. Jenom mi na tom vadilo, že jsme se vlastně na konci nedozvěděli, co se tu noc opravdu stalo. Takové slabší 4* ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mohla bych nadávat na ohraný námět, ale kolik lidí je na světě? A s kým se každý den potkáváme? Zase s lidmi, že ... a s nimi vznikají vztahy všeho druhu a jejich scénář se u mnohých docela dost opakuje. Takže tady máme opět komplikovaný vztah otce a syna, jenomže geniálně zahraný. Ani bych si v roli nekompromisního advokáta nedokázala představit někoho jiného. Tu museli šít Robertovi přímo na míru. Velmi silné a ve své podstatě i hodně smutné drama ... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zhodnem sa s mnohými na tom, že scenár nie je tak premakaný, aby film musel mať 141 minút, ale na druhej strane je tu miesto pre kus hereckej práce, ktorú kvalitne odviedli hlavne R. Duvall a "Ironman" R. Downey Jr. Pre B. B. Thorntona sa veľa miesta nenašlo, ale bol rovnako fajn. Neviem koľko filmov ešte stihne R: Duvall ešte natočiť, ale bude mi za ním smutno. Vo svojom veku hrá excelentne, preto dúfam, že ešte stihne niečo veľké. Film nie je ani tak drámou zo súdnej siene ako skôr filmom o vzťahu otca a syna a aj preto je táto linka oveľa silnejšia než tá v súdnej sieni. Scenár rezervy má, ale za výborné herecké výkony sa prikláňam k štyrom hviezdam. 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jejda to bola nuda. Zo Sudcu až príliš kričí: "chcem Oscara!" a "nie som len Iron Man!". Čo o to, Downey je vcelku sympaťák. V zásade bez problémov zvláda utiahnuť vážnu úlohu. Ale je to dlhé, predvídateľné, akosi rutinne a nezáživne zrežírované a (okrem strašne realistickej scény zo sprchy) zabudnuteľné. Downey bez Marvelu nemá výtlak, takže pri rozpočte 50 miliónov film na celom svete nezarobil ani 85. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Když si Hank Palmer (Robert Downey Jr.) vyjede okolo 70. minuty na kole, má na sobě tričko skupiny Metallica z jejich studiového alba ".....And Justice For All" (Spravedlnost pro všechny) z roku 1988. (Terva)
  • Ve scéně u jezera, kdy si Hank Palmer (Robert Downey Jr.) povídá se Samanthou Powell (Vera Farmiga), je vidět, jak je film sestříhám, jelikož se během krátkého rozhovoru nejméně 6x změní směr větru, jak se dá pozorovat na vlasem Very. (dandislav1991)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama