Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (578)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Opravdový, chytrý, ale především smutný je Soudce. Když i věčně rozevlátý a arogantní Junior navodí člověku smutek na duši, je to pro mě jako pro diváka vrchol beznaděje. Občas mívám pocit, že ve filmařském světě opravdový = smutný, podobně jako podezřelý = pokérovaný. Snad je to ale v případě Soudce jen shoda okolností a ne kalkul. Pánům před a za kamerou nemám co vytknout, je to o tom, že z kina nerad odcházím smutný. (Auckland, NZ) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mohla bych nadávat na ohraný námět, ale kolik lidí je na světě? A s kým se každý den potkáváme? Zase s lidmi, že ... a s nimi vznikají vztahy všeho druhu a jejich scénář se u mnohých docela dost opakuje. Takže tady máme opět komplikovaný vztah otce a syna, jenomže geniálně zahraný. Ani bych si v roli nekompromisního advokáta nedokázala představit někoho jiného. Tu museli šít Robertovi přímo na míru. Velmi silné a ve své podstatě i hodně smutné drama ... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Úmorné, takmer 150 minút kolosálnej nudy. Netvrdím, že by sa tu nenašli zárodky rodinnej drámy, no bolo to utopené v tak veľkom oceáne vaty pozostávajúcej z nudných rečí a nezáživných situácií až hrôza. A to dobré, čo by sa tu z pohľadu drámy našlo bolo na záver sprznené nátlakovým sentimentom tak veľkým, až sa mi na tom chcelo smiať, aj keď to v konečnom dôsledku malo byť smutné. Herci všetko nezachránia, Duvallov výborný výkon bol v tomto prípade len takým osamoteným výkrikom do tmy. Podpriemer. 40/100 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. si po "šerlokáckych a ajronmenovských" rokoch trochu oddýchol a snažil sa dokázať svojim fanúšikom, že sa dokáže zhostiť aj civilnej postavy. Že sa mu to podarilo, o tom niet pochýb, spolu s menovcom Duvallom rozohrali herecký koncert, na ktorý sa rád každý pozerá. Vzťah otca a syna na bode mrazu, keď každé slovo je dovodom k hádke, je ústredným motívom príbehu, takže sa určite nejedná o klasickú súdnu drámu. Problémom filmu je však šialená minutáž, ktorá v pomalom rozprávaní posobí ešte hrozivejšie. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V Americe tak oblíbený žánr soudního dramatu trochu násilně zkombinovaný s ještě oblíbenějším žánrem rodinného filmu, moc z toho kouká hollywoodský konstrukt a sázka na malou domů. Zjevným plusem Soudce je opravdu hvězdné herecké obsazení, Robert Duvall, Vera Farmiga, skvělý Billy Bob Thornton a samozřejmě Robert Downey Jr., který ovšem s jistotou uhraje jen part arogantního sebestředného a pragmatického právníka, tu druhou polohu po přerodu v empatického syna a bratra jsem mu nevěřil ani trochu. Ovšem nejvíc tomuhle celému slepenci nepomáhá fakt, že David Dobkin je jen průměrný režisér a jeho film vyznívá přes veškerý ten slibný potenciál tak nějak tuctově... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)
  • Když Paní Bleckwellová (Grace Zabriskie) plivne soudci na auto, je na skle vidět plivanec. V hned dalším záběru však vidět není. (Sevcik)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno