Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (578)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Námitka! Downey už zase obléká železný outfit, aby srdnatě pomáhal v boji za utlačované! Skoro všechny rodinné trable, na které si vzpomenete, v nikdy naplno neukázaném tornádu emocí. Sledovat oba Roberty na plátně je pochopitelně zážitek a šlapající ubrečené dramátko je to jako vyšité, co už teda ale festovně skřípe je trestuhodně neautentický vývoj samotného soudního přelíčení. Billy Bob Thornton měl slůvko "objection" správně vznést asi tak tisíckrát častěji, aby z toho nakonec nebyla jen úsměvná kýčovitá fraška... Celkové pozitivní dojmy (vykreslení charakterů!) však naštěstí převažují. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

I bez toho superhrdinského obleku to jde. Jak Downey Jr., tak i Duvall ukázali jak velcí jsou to herci a většina kladného hodnocení, je zde na místě právě díky nim. Jejich příjemně propracované postavy jim jsou šité na míru a do příběhu ladně zapadají. Právnické nebo chcete-li soudní drama, které skrývá dostatek emocí, překvapení a dokonce i vtipu. Co ovšem trošku kazí celý dojem je ta natažená stopáž, určitě by neuškodilo lehké prostříhání. /75%/ (Kino - Prom.) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Napriek faktu, že dej filmu nieje vo svojej podstate ničím originálny a stavia na žánrových klišé, tak sa mi veľmi páčil, najmä vďaka umnej réžii Davida Dobkina, ktorý vedel počas scén v súdnej sieni poriadne zatlačiť na pílu, rozorvané vzťahy otca so synom taktiež držal v napätí až do konca a ani záver nebol sklamaním. Nečakajte teda čistokrvnú drámu zo súdnej siene, celý príbeh je viac rodinnou drámou a pomaličky graduje, nevyhýba sa ani menším zvratom, či príjemným hláškam, takže u mňa dojmy veľmi pozitívne. 80%. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Úvod nudný, konec ještě rozplizlejší, ale někde za druhou třetinou to na chvíli dostalo grády. Nelíbilo se mi opakované, polopatické rozpitvávání pocitů a křivd a finální poplácání po rameni: "Nejlepším právníkem jsi stejně Ty, můj synu ..." Bylo to směšné. Ale uznávám, že samotný případ, kterak starý soudce srazil autem odporného vrahouna a rozklíčování sporu, zda tak učinil úmyslně či nikoli, zajímavý byl. Dokonce tak zajímavý, že pokud by se film držel pouze toho a poničené vztahy by tvůrci nastínili jen okrajově, stopáž by byla výrazně kratší a filmu by to vše výrazně prospělo. R. Downey Jr. hrál dobře, ostatní taky, ale ten scénář... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Oceňuji že se Downey snaží narozdíl od Deppa nezaškatulkovat jen do jedné role. I přesto ovšem často jeho Hank Palmer až nápadně připomíná Tonyho Starka, hlavně tedy v kecacích scénách. Společně s Duvallem podává poměrně přesvědčivý výkon, nicméně film je natolik dlouhý až je často nudný. A na "překvapivý" verdikt zase až tak moc nedojde. Dalo by se vlastně říct, že to celé soudní drama vlastně skončí přesně tak jak všichni očekávají. Nečekejte tedy nic podobného co předvedl Kevin Costner v JFK nebo Al Pacino v ...And Justice for All. David Dobkin není Sidney Lumet a nikdy ani nebude. Pár zajímavějších scén ve 140 minutovém gigantu nic neznamená. 60% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně u jezera, kdy si Hank Palmer (Robert Downey Jr.) povídá se Samanthou Powell (Vera Farmiga), je vidět, jak je film sestříhám, jelikož se během krátkého rozhovoru nejméně 6x změní směr větru, jak se dá pozorovat na vlasem Very. (dandislav1991)
  • Joseph Palmer vo filme hovorí, že má sedemdesiatdva rokov. Robert Duvall bol v čase uvedenia filmu o jedenásť rokov starší a vo veku osemdesiatštyri rokov sa stal vôbec najstarším kandidátom na Oscara za svoj výkon. (Arsenal83)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama