Reklama

Reklama

The Battery

  • Austrálie The Battery (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva bývalí hráči baseballu, Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), podnikají cestu napříč pustou Novou Anglií. Drží se vedlejších cest a lesů, aby se vyhnuli rušným městům a obcím, kde rozhodně není bezpečno. Aby přežili, musí také překonat vzájemné osobnostní rozdíly. Ben vyznává divoký, nezákonný a kočovný životní styl, zatímco Mickey není schopen přijímat drsnou realitu v novém světě a touží po věcech, které kdysi považovali za samozřejmost - postel, dívka, a bezpečné místo k žití. Když se Mickeymu podaří zachytit rádiový přenos ze zdánlivě prosperující chráněné komunity, nic ho nezastaví, aby ji našel. Přestože jim bylo jasně řečeno, že nejsou vítáni. (FFilipCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ben a Mickey jsou jedněmi z mála přeživších, zbytek lidstva se proměnil v krvežíznivé zombíky. A tak Ben s Mickeym cestují z místa na místa, sem tam přespí v opuštěném domě nebo autě, hledajíce známky dalších přeživších. Jednoho dne se Mickeymu podaří zachytit vysílání, ze kterého zjistí, že nedaleko žije komunita žijících lidí. Když se vmísí do přenosu, je jim nevybíravými slovy naznačeno, ať se drží dál. Ale Mickey je přesvědčen, že jedině připojením ke zbytku lidí mohou přežít. Ben ale jeho názor nesdílí ... Z počátku film působil hodně naturalisticky a zajímavě - oba hrdinové jsou obyčejní kluci, které katastrofa zastihla zcela nepřipravené, a tak prostě jen cestují sem tam (a zombíkům se radši vyhýbají, než s nimi bojují) - jaká to změna proti ostatním podobným filmům, kde se den po katastrofě z obyčejných lidí stávají nabušení vojáci (např. tady). Jenže postupem času mi nepřítomnost akce začala kapku vadit, a věčné filozofování obou (sportovců) mně začalo nudit. Nicméně vše se v dobré obrátilo (pro diváka - pro protagonisty moc ne-e) a konec je přece jen docela zajímavý a neokoukaný. Plus dávám také za hudební doprovod... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čištění chrupu, poslech hudby, cigaretka, házení si baseballovým míčkem, rybaření, onanie, dovádění v jablečném sadu - byly by to všední kratochvíle, nebýt těch od písmene Z. Nemrtví se tentokráte pohybují rychlostí nihilistického lenochoda a ve vláčně minimalistické Gardnerově prvotině jen plní funkci křoví kolem chrámu lidské křehkosti, krutosti a touhy žít. Konec v zavazadlovém prostoru je nejen svou délkou notně deprimující, nicméně do civilního vyznění této indie variace zombie žánru zapadl dokonale. Všem méně náročnějším divákům doporučuji počkat na remake s dvojicí Zach Galifianakis, Matthew Perry.. ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Dobrý film s tématikou mě blízkou. Rozhodně jsem nečekal nějaký excelentní film už jen kvůli rozpočtu, jaký tento film má. Ale na to, kolik to stálo, si myslím tento film převyšuje pomyslnou hranici úspěchu. Uvítal bych sice více akce, některé pasáže byly až zbytečně protažený, poté to působilo nudu. Herci zahráli na pohodu, scénář byl také dobrý. Rozhodně na debut to nebylo vůbec špatné. 70%! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové zombie horory mi vôbec nevadia, The Battery sa však divákovi tak nejak nedokáže predať a pôsobí akosi mdlo. Zombíkov je tu minimum, akcia takmer nulová, o nejakých maskách ani nemôže byť reči, keďže nemŕtvych tu predstavujú herci, ktorí predtým strávili cca polhodinku v maskérni, kde im na tvár naniesli trochu make-upu, najhoršie je však to, že sa tu po celú dobu vlastne nič podstatné nedeje, dvaja nepríliš sympatickí preživší týpkovia tu blúdia hore-dole, občas hrajú baseball, fajčia jednu od druhej, chľastajú či pseudofilozofujú a hoci sa tu vyskytli aj určité svetlé momenty, z môjho pohľadu to proste bolo málo.. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

#scalanaslepo. Po belgickém psyhologickém masakru Broken Circle Breakdown nám kino Scala naservírovala tenhle jakože hororový film. No... V prvé řadě respekt Gardnerovi, že dokázal natočit snímek, kde jedna minuta stojí pouhých cca 120 dolarů, to se jen tak nevidí. Kladně hodnotím i výběr hudby a samotný fakt, že ve snímku o zombie se zombie prakticky téměř vůbec nevyskytují. To je ale asi tak vše, co bych viděl na The Battery pozitivní. Zbytek byla absolutní slátanina všech možných absurdních situací, které vyvrcholily v závěrečnou nekonečnou wtf scénu "fousáč v autě" (díky bohu, že jsem měl s sebou litr a půl vína, abych se neunudil k smrti). Takže ne, díky, ačkoliv Gardner pojal svůj postapokalyptický svět originálněji, než komerční Hollywood, nehodlám se na tuhle cypovinu koukat znovu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Masturbační scéna v autě nahradila původně plánovanou scénu, kterou byl pokus o znásilnění zombie. (Zorlac)
  • Rozpočet filmu se byl pouhých 6 000 amerických dolarů. Jeremy Gardner je vybral od kamarádů a známých. (MikeCool)
  • V rozhovoru, který ve vysílačce zachytí Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), se jeho účastnící baví mimo jiné o filmu Chvění (1990) s Kevinem Baconem. (korbitch22)

Reklama

Reklama