Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 1

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

castor 

všechny recenze uživatele

Obecně je téma, postavené na speciálních radách a instrukcích otce synovi, jak na ženské, debilní. Na něj se nabalují všemožné umělé situace, které jsou překvapivě snesitelné, ale pochopitelně se mezi nimi najdou i ty vyloženě otravné a trapné (schovávání trávy, boj o šátek, trable s dortem, zachraňování z vody pomocí auta). Cpaní divákům obraz nesmělého hňupa mě vždycky solidně vytáčelo, pasivní hrdiny prostě vyloženě nesnáším. Jeho krásný objekt sice zní luxusně slovensky i francouzsky, ale kvůli její „rozhodnosti“ a nezdravému úsudku bych si o ní kolo neopřel. Výsledek odbíhá od reality v každé třetí scéně, jednorozměrné postavy nedýchají, ale jen se pitvoří, světácký Donutil je pouze dobrý a režisér Janák, z jehož Ro(c)ku podvraťáků jsem chtěl kdysi odejít z kina, svůj nijak závratný stín nepřekročil. Sic jde o jeho nejdospělejší kousek, technicky opět velmi dobře zvládnutý, ale s láskou a hledáním to nemá nic společného. Solidní dvě hvězdy.. tři ale prostě nedám!! ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

50%.Chvílemi jsem se bavil, chvílemi se tvářil kysele kvůli trapnosti a kýči (vrcholem je střídání scény běhu a hotelového svádění). Kristína S. je kočka, ale nějak jsem nedokázal spolknout, že by po všem, co jí ten nesmělý astronom prováděl před tím, o něj stále mohla mít i byť jen sebemenší zájem. Donutil filmu pomáhá svým standardním šarmem, zato ta rádoby vtipná postava neustále hulícího spolubydlícího je jednoduše strašně uhozená. Příšerný výběr hudby korunuje spíše negativní pocity z filmu, jehož námět mi přijde zajímavý, avšak scénář a režie nekvalitní. Protože mám rád romantické komedie, zaokrouhluji nahoru na tři hvězdy. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

O tento film jsem nejevila zájem a myslela jsem, že ho zcela vypustím. Důvodem byl Janák, který mě ničím neuchvátil a nějak se mi nezdál dlouhý a puberťácky znějící název. Rodinný klan nakonec rozhodl jinak a já film viděla. Musím uznat, že jako oddechová záležitost se film povedl. Dokázal mě v některých okamžicích pobavit. Jednoduchý scénář, který není ničím závratným je solidně zpracován. Vše dobře odsejpá, nic nevyzní nijak trapně. Všechny postavy splnily své . Co mi bylo sympatické, že zde Slovenka mluvila slovensky, konečně na to někdo přišel, že to je stokrát lepší než, když se snaží mluvit česky nebo je někdo jiný nadabuje. Faktem je, že se mi přes noc film vypařil z hlavy, ale vím, že při sledování mi bylo příjemně. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil je záruka kvality, tam to bude vždy stejné, kde se prostě objeví on, tak se divák válí smíchy! A nejinak tomu bylo i u této české komedie :-) byl jsem až překvapený, protože jsem se ji dlouho snažil vyhnout, tak moc už nevěřím českým filmům! Nicméně je pravdou že mě film do děje okamžitě vtáhnul a já se bavil úplně po celou dobu. Určitě se asi nedá doslova řídit pravidly, které se ve filmu objevují, nicméně právě pro tenhle film to byla dokonalá dějová zápletka která z něj udělala zábavu o kterou asi šlo především. Film se pro mne stal právě tou zábavou relaxem a poutavou podívanou:-) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nebudu film podceňovat jenom proto, že většina českých komedií stojí za prd. Naopak jsem ráda, že se občas najde výjimka. A tahle je podle mě jednou z nich. Z postav mě asi nejvíc pobavil Jan Dolanský, kterému jsem jeho vyhulenou roli věřila. Perfektní byl i Donutil a Kuba Prachař. Hlavní hrdinka byla půvabná a víc se od ní asi ani nechtělo. Jen ten bambula, co nedokázal sbalit holku, nebyl nic moc. Když to shrnu, fajn scénář a v něm pár zábavných scén, pěkná kamera, nadprůměrný a neokoukaný herecký obsazení a hezký hudební doprovod. Ráda se kouknu znovu. 3,5* ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Markovi (Matouš Ruml) cestou z Prahy na zámek ve Mcelích dojde palivo. Mcely jsou ale od pražského Žižkova, kde Marek bydlí, vzdáleny jen zhruba 60 kilometrů a cesta vede z velké části po dálnici. Markovi se ale kontrolka rozsvítí až na silnici v lese a benzín dojde krátce poté. Moderní auto ale na rezervní množství paliva musí ujet alespoň 50 kilometrů, a tak by neměl být problém dojet až do Mcel. (Martin_L)
  • Svérázně upravený automobil, kterým jezdí Erik (Jan Dolanský), je Ford Granada druhé generace vyráběný v letech 1977-1985. (Martin_L)
  • Režisér Karel Janák si část filmu prožil na vlastní kůži. Přiznává: „V době natáčení jsem se dostal do situace, kdy mi někdo jiný začal aplikovat pravidla na moji přítelkyni, takže už spolu s Veronikou Kubařovou nejsme. A navíc Veronika hraje v úvodní scéně filmu rozchodu s hlavním hrdinou. Takže jsem si to přivolal, prožil i natočil.“ [Zdroj: kultura21.cz] (Tonula)

Reklama

Reklama