Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

POMO 

všechny recenze uživatele

Komorní gangsterky ze zašlých barů newyorského podsvětí jsou divácky atraktivní, obzvláště s hereckým obsazením jaké má The Drop. Film baví, vzbuzuje zvědavost jak se vyvinou vztahy mezi postavami a co bude tím dramatickým vyvrcholením, které tušíme. Ale zas takového překvapení či dramatu se nedočkáme. Režie tlumí potenciál překvapení, postrádá klíčové kontury dramatického oblouku, který má ve finále dostat smysl. Dejte přednost vybroušenějším žánrovým bratříčkům Noc patří nám či Skrytá identita. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už dál nestojíte o psa, ale nechcete ho nechat na ulici ani dávat do útulku? The Drop, film plný magorů z nich nejpošahanější se pořád tváří tak, že byste mu dali peníze na oběd, vám možná napoví další variantu. Už v úvodu jsem s tím měl problém. Bob, takovej dobrák, chce se říct až svatoušek, pracuje v baru, kde si přehazují peníze ti největší zmetci v okolí a on to přechází bez mrknutí oka? Kvůli bratranci, který mu svoji příbuzenskou lásku dává najevo každým gestem? Pak se přidá kostel, štěně (vykalkulovanější a opakovanější citové vydírání se jen tak nevidí), ženská, co se před časem zevrubněji seznámila se škrabkou…po celou dobu jsem se spíš nudil, z nepříliš sympatických postav byl čím dál víc otrávenější, a netrpělivě čekal na moment, kdy hlavní hrdina konečně ukáže víc ze své minulosti, a přestane jen venčit psa se svou novou kamarádkou a na všechny kolem házet ještě politováníhodnější kukuč než jeho nový čtyřnohý miláček. A když to přišlo, zazdil to svým afektem. A rozhodně se o hlavní postavě nevyjadřuju nelichotivě proto, že bych měl něco proti Hardymu, stačí si jen vybavit nedávnou velmi příjemnou vzpomínku na Locke, kde vlastně nezmizel ze záběru. Celkově zklamání, ale soudě dle zdejšího nepříliš vyrovnaného hodnocení je to také možná o tom, jestli se potencionální divák dokáže na film správně naladit. Mně se to nepodařilo a hodnotím pouhými 2*. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek byl dost nudný a nezajímavý, bylo mi divné, že tak obyčejní lidé si v klidu nechají předávat mafiánské peníze ve svém baru, až se pomalu začalo objasňovat, že všechno je trochu jinak a že pozadí toho všeho je dost komplikované. Hardyho postava byla rozhodně nejzajímavější, protože byla nejvíc neočekávaná. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spoiler "Tom Hardy najde v popelnici psa, pracuje v baru a seznámí se s Noomi Rapace a v závěru zastřelí jejího expřítele, který chce psa, Noomi i vybrat barovou pokladnu." O moc víc toho ve filmu není. Mě to tedy ke štěstí nestačilo. Hardy předvádí nejslabší výkon své kariéry a to jsem vlastně celý film čekal kdy se to konečně rozjede. Nerozjelo. 50% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pohodové kriminální drama, které stojí především na výkonu Toma Hardyho, než-li na příběhu. A Tom Hardy to zvládl skvěle, i když to pro mě bylo netradiční, že hrál takového tichého chlapíka. Příběh asi není ničím novým, ale bavil mě. Jenom to na mě bylo trošku pomalé, trochu se to táhlo, mohlo to být trochu svižnější. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)
  • Roli Rocca ztvárnili celkem tři různí psi, aby se v průběhu filmování neměnila velikost psa. Jeden z nich se v doprovodu Toma Hardyho (představitel Boba) zůčastnil i slavnostní premiéry. (Dio_Padre)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama