Reklama

Reklama

Městečko prokletých

  • Česko Vesnice prokletých (více)
Trailer

Na anglické městečko Midwich zapůsobí tajemné silové pole, které způsobí, že všichni v dosahu jeho účinku usnou. Každá žena v produktivním věku poté otěhotní, včetně dospívajících dívek a žen, jejichž muži nebyli v té době přítomni. Všechny porodí blonďaté, mimořádně inteligentní děti, které ale trpí naprostým nedostatkem emocí. Když se pak vesničané ve strachu spojí, děti prokáží neobyčejnou schopnost kontrolovat jejich vědomí a semknou se proti všem, kdo by je chtěli ohrožovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Joj, tuhle britskou školu scifi horrorů mám rád :) Zatímco amíci se nechali nahánět zmutovanými gumovými monstry, tady máme velmi civilní, mrazivě reálné pojetí. Je už zde cítit náznaky nových časů - snad nejsilněji hned v úvodu, kdy kamera kličkuje skrz nebo se vznáší nad vesnicí uvrženou do podivného stavu strnulosti. Invaze blonďatých démonků. Skvělé. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Námět dalece převyšuje provedení, které je poněkud toporné a neozvláštněné. Poplach, který ve mně vzbudil naprosto nezvládnutý začátek, se naštěstí časem uklidnil a ke konci už to bylo jen lepší a lepší. A vyšplhalo se to až k velmi slabým čtyřem hvězdám, protože ta myšlenka je zkrátka strašně chytlavá a starším filmům na to dokážu naletět. Po zhlédnutí Carpenterovy zpackané verze jsem tuto ještě o něco víc docenil. ()

Reklama

maxi6 

všechny recenze uživatele

.....jako dítě školou povinné jsem tento horor zhlédl s velkým napětím a krve by se ve mě tehdy nikdo nedořezal. Celý týden se mnou nic nebylo. Dnes mohu tvrdit s naprostou jistotou, že žádná jiná "Village" Wolfa Rilla zatím nepřekonala a jeho hypnotizující blonďáčky vidím po 35 letech ještě teď...... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Excelentni oldskool cernobily horurek, ktere uz se dneska netoci. Moderni horory se na tohle vubec nehrabou. Tady staci chvile a hned vas to vtahne do skvele atmosfery. Ze zacatku zahadna story, pozdeji desiva atmoska, ktere dominuji evil alien deticky se sviticimi ocickami. Zacinam seriozne prichazet na chut 60's B&W kouskum, pokud to jsou navic temne zalezitosti jako tohle, pak to proste nema chybu. 8/10 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na rok výroby a krajinu pôvodu sa tento vynikajúci kúsok nedostal do tohto nášho výberu. Tématicky však na tieto počiny naväzuje a v mnohom ich aj prekonáva, takže by ste o jeho existencii mali vedieť. Mrazivé komorné sci-fi o netypickej mimozemskej invázii má remake z dielne Johna Carpentera, no pôsobivosti originálu sa mu nepodarilo dosiahnúť. 9/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Předlohou pro film byla kniha "The Midwich Cuckoos" od Johna Wyndhama. (Chatterer)
  • Film byl natočen v obci Lechtmore Heath poblíž Watfordu. Asi 12 km od Londýna. (Chatterer)
  • Film chtěl již v roce 1957 natočit Ronald Colman, ale MGM zrušila projekt kvůli kontroverznímu neposkvrněnému početí dětí. (Chatterer)

Reklama

Reklama