Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 5
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 5

Recenze (188)

Prometheus69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhnusnější animace kterou jsem kdy viděl... tohle nemá ani na porno. Nechápu jak někdo kdo tohle spáchal vůbec pustily k animaci, ještě z toho udělají animák o 25 dílech.... PROSTĚ NESKUTEČNĚ. V případě anime.... jakožto mé srdcové záležitosti nikdy nedávám odpad. Ale tenhle počin si ho rozhodně zaslouží. Přesto: ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zasloužený fenomén, který svého času rozbořil lehce stojaté vody a zamířil si to do všech koutů světa. Nevídané tempo, šokující zvraty a láska k ústřední trojici Eren-Mikasa-Armin, stejně jako k parádním postavám vedlejším (Levi, Sasha a postupem času další a další) měly za následek, že než jsem se nadál, namířili si to Titáni mezi moje nejoblíbenější anime světy vůbec. Takhle dravý střih, soundtrack i efekty se zkrátka jen tak nevidí a i s přibývajícími epizodami a sezónami (jakkoli je čekání na ně mnohdy vražedně dlouhé) se nestačím divit, jak odvážně racionální odpovědi jsou řečeny na ty nejtroufalejší dějové otázky. Od jisté chvíle tkvělo největší kouzlo v otazníku největším, tedy otázce "Jak jen tohle může skončit?" A odpovědi předčily veškerá očekávání a rozehrály nejednu etickou hru idejí a strachu. Nejraději bych se pídil po každé stopě ještě pěkných pár let a tuze mě mrzí, že to není možné a že konec vážně přijít musel. ()

Reklama

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Velice originální, animačně velice dobře zpracované, napjatá atmosféra, nekdy trochu moc křičí. Původně jsem myslel, že to bude jen další bojová akčnost, tisíckrát ohranná, ale moje překvapení ani větší nemohlo být. Nádherně mi to sedlo. Postavy celkem dobré, naštěstí mají logické monology. Je tam pár nepřesností či nelogičností, ale jinak nemám moc, co bych tomu vytkl. PS: naprosto boží openning, já je moc nemusím, takže se mi líbí jenom tak tři a tenhle mezi ně na sto procent patří. ()

Trapper33 

všechny recenze uživatele

Sice se tam místy furt opakuje to samé a pro potřeby příběhu je hodně velká náhoda, kdy se dějí některé věci, ale i tak se na to dá koukat. Co je k naštvání je snad milionkrát zmíněné vyřvávání postav o jejich motivaci. Fajn jsou naopak flashbacky, akce, celý ten nápad s titány a poslední baštou lidstva a pak hlavně několik postav, které nejde nemilovat. ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Dalo by se to sledovat (námět nesporně nosný, průběh nekompromisní a vypadá to k světu), kdyby se to zároveň dalo i poslouchat. Což se ovšem nedá. Seriál, kde postavy nemluví, ale jejich veškerá komunikace se zásadně sestává ze řvaní z plna hrdla. Seriál, kde postavy skrze řvaní z plna hrdla zásadně pronášejí šroubované patetické deklamace. Seriál, kde postavy skrze řvaní z plna hrdla a šroubované patetické deklamace zásadně vyřvávají do světa věci, které jsou dávno jasné z předchozího dění. V praxi to vypadá tak, že postava A pět minut řve o tom, jak a proč se cítí (což divák z dosavadního průběhu již ví), aby plynule navázala postava B, která se ze svého tklivého hoře vyřvává následujících pět minut. A byť obě v souhrnu řvou deset minut, tak vlastně vůbec nic nesdělí! A jako by to nestačilo, tak se navíc všichni chovají jak hovada bez mozku; což by až tak nevadilo, kdyby se to aspoň nebralo tak smrtelně vážně… Ještě se mi někdo diví, že jsem bezmezně fandil mlčenlivým titánům, aby jednu každou postavu sežrali co nejpomalejším způsobem, aby jeden každý z těch ubrečených řvounů zažil alespoň vzdáleně podobná muka, která přichystal(i) mě? ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (52)

  • Zařízení používané pro boj s titány (立体機動装置 Rittai kidō sōchi) má v angličtině více názvů, například 3D maneuver gear, vertical manuevering equipment či omni-directional mobility gear. V české verzi manga je zařízení nazýváno pouze jako transportér a celá technika je nazývána prostorový manévr. (vojtaruzek)
  • Autorem původní mangy, tzv. grafické novely, je japonský manga spisovatel a ilustrátor v jedné osobě  Hajime Isayama. Ta se od roku 2009 do roku 2013 objevovala v japonském manga měsíčníku Bessatsu Shōnen Magazine. (Conspi)
  • První dvě věty prvního intra se dají přeložit jako: "Jste jídlo? Ne, my jsme lovci." Text druhého intra oslavuje první vítězství lidí proti Titánům.
    (fallanga)

Reklama

Reklama