Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajimavejsich scen je ta hned zezacatku, kdy modra monstra utoci na Peperlandii a kapelnik se uklidnuje tim, ze na jeho kvarteto by prece tihle zrudy nezautocili. Jde o narazku na Mnichov, anebo spis o vseobecnou myslenku, ktera stoji na zacatku kazde valky? Kazdopadne Yellow Submarine se pohybuje nekde na hranici hraveho surealismu a pop-kultury sedesatych let. Vysledkem je hrava animace a zejmena skvela muzika Beatles, ktera oslovuje i dnesni generaci. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Kvarteto chalanov z Liverpoolu v animovanom hudobnom snímku o nich,kde si prídu fanúšikovia na svoje. The Beatles je partia,ktorá experimentuje v Yellow Submarine,čo ešte viac baví,že animácia vysvetluje jednotlivé hudobné sekvencie a samotná anime obsahuje množstvo nápadov,ktoré mohli vymyslieť len„Brouci...” Snímok je atypický,čo pozerávam dnes,ale zmena poteší,že dostávam chuť,buď vidieť ďaľšie počiny od The Beatles,alebo skrátka vypočuť si najlepšie albumy,čo práve robím,keď píšem komentár. Myslím,že takému šialenstvu,keď prišli Brouci niekde spievať sa im nikto nevyrovná,a preto sú jedineční... ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Sedím ve vlaku směr Praha, který je mým pomocníčkem na cestě do Liverpoolu, kde snad chvíli pobudu. No a dychtivost mi nedala a začal jsem se předem potápět do historie tohoto úžasného města. Nejsem zrovna fanoušek Beatles a tohle zkombinování psychedelického lektvaru s Boschovým peklem mi chvíli motalo myslí, ale závěrem musím dodat, že Yellow Submarine se dostavila i na můj ostrov lidské blaženosti a přijmul jsem ji. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Psychedelicka dobova jizda, o ktere se mohlo mym rodicum jenom zdat.-). Vizual je natolik napadity, ze si clovek rychle vzpomene, ze uz tento film pred mnoha lety videl. Dejove me to ale moc neoslovilo a cekal jsem i silnejsi zapojeni tohoto znameho kvarteta. Krome prave Beatles, uz nema film co nabidnout. Otazka je, zda tomu uz tak nebylo i v dobe vzniku. ()

.killer. 

všechny recenze uživatele

Mám rád Beatles a mám rád i animované filmy, ale film Yellow Submarine na mě nezapůsobil v dnešní době asi tak, jako na diváky z let šedesátých a sedmdesátých. Vizuální stránka je samozřejmě unikátní a působivá a hudba Beatles zase podmanivá a veselá, ale nevím, moc mě to nevtáhlo. Ovšem hlášky padají občas skvělé, hlavně Ringo perlí :-). ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Skladba Hey, Bulldog byla podle samotných členů skupiny jen jakýmsi "odpadem z natáčení". Lennon ji hodnotil jako "nicneříkající odvaz", Paul jako legrácku podobnou samotné Yellow Submarine. (Robbi)
  • V roce 2009 byl ohlášen plán vytvořit 3D remake filmu. Práce se měl chopit Robert Zemeckis, avšak roku 2010 se od plánů upustilo. (Terva)
  • Filmový plakát k tomuto snímku obsadil podle magazínu Premiere 20. příčku mezi 25 nejlepšími filmovými plakáty všech dob. (ČSFD)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama