Reklama

Reklama

Baahubali: The Beginning

  • Indie బాహుబలి (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

První díl velkolepé ságy o mocném indickém království Mahishmati. Tomu vládne tvrdou rukou neohrožený válečník Bhallaladeva (Rana Daggubati). Na hlavním nádvoří dlouhá léta vězní v okovech Devasenu (Anushka Shetty), sesazenou bývalou královnu, kterou se její věrní přívrženci marně snaží osvobodit. Ve stejný čas u řeky pod vysokým vodopádem žije chlapec jménem Shiva, který roste v silného a odvážného muže (Prabhas). Celý život upírá oči k vodopádu a touží zjistit, co je nad ním, protože nikdo z jeho rodu na tuto otázku nedokáže odpovědět. Zatím se mu ale nikdy nepodařilo vyšplhat proti proudu vody až nahoru. Když mu z vodopádu k nohám spadne tajemná dřevěná maska, je odhodlán konečně vylézt nahoru a naplnit svůj osud... (Dont)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Indická verze příběhu o Héraklovi. Dítě, posléze muž s ohromnou silou. Mistr světa ve volném lezení, trhající skály i srdce krásných žen. Předurčený osudem. Nejprve úsměvné, ale zhruba v polovině mě to chytlo a je mi upřímně líto, že na pokračování musím čekat. Některé digitální triky jsou úžasně nedodělané (nejvíc mě udeřil do očí kmen jednoho stromu), ale beru to jako určité "přiznání" pohádkovosti a zase naopak - jiné triky jsou naprosto na standardní vysoké úrovni současné kinematografie. Po skončení jsem googlil výrazy jako Tollywood, telugština, drávidské jazyky a zjistil, že království Mahishmati doopravdy existovalo (zmiňuje se o něm epos Máhabhárata), ale příběh o Baahubalim je smyšlený. ■ P.S. Okamžik s nohou na hlavě je epic. Hudbu, která zní při závěrečných titulcích, jsem si pouštěl dvakrát. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam ty klasické indické tanečky, měl bych z toho ještě lepší dojmy. Naštěstí je ve druhé polovině výrazně omezili. :-) Každopádně to udrželo bez problémů moji pozornost navzdory hodně dlouhé stopáži. Skvělá je výprava, efekty i hudba, několik scén bylo skutečně velmi působivých. Těším se na pokračování. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to velkoryse natočený film. Už úvodní scéna, kdy se žena noří do prudké řeky a nad hladinou drží jen batole v jedné ruce, ohromí. Naznačí, že tahle žena je skutečnou královnou. Výtvarně se vydařil i nekonečný vodopád a pyramidové město nad ním. Příběh je legendou o hrdinovi, který nepoznán vyrůstá v cizím městě a až v dospělosti se mu povede najít svoji identitu a svůj cíl. Ohromující bitvy, poněkud nepřehledná zrada v královské rodině a nějaká ta láska. Z romantických scén vyniká taneční, kdy dívka se snaží svůj protějšek zabít, zatímco mladý muž ji při boji svádí a zkrášluje ji. Film končí v polovině, useknutě, takže bez druhého filmu se nedozvíte, co se stalo a jak to dopadlo. /2. 8. 17./ ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Film s nejdelším flashbackem v dějinách a guilty pleasure jako prase. Díky stopáži jsem se už dlouho takhle dlouho nesmál. Některé scény (romanticko-tetovací nebo použití obřího válečného "křovinořezu") mi málem způsobily roztržení bránice. Baahubali vypadá jako vážně myšlená indická verze Kung Fury. Už se těším na dvojku. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (4)

  • Film vydělal 10 milionů amerických dolarů a stal se tak druhým nejvýdělečnějším telugu filmem všech dob. Na prvním místě skončilo pokračování tohoto filmu Bahubali 2 (2017). (marrjaana)
  • Natáčanie prebiehalo v štúdiách Ramoji, v indickom meste Hajdarabád. (ambron)
  • S rozpočtom 40 miliónov amerických dolárov je Baahubali najdrahším indickým filmom. (ambron)

Reklama

Reklama