Reklama

Reklama

Baahubali: The Beginning

  • Indie బాహుబలి (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

První díl velkolepé ságy o mocném indickém království Mahishmati. Tomu vládne tvrdou rukou neohrožený válečník Bhallaladeva (Rana Daggubati). Na hlavním nádvoří dlouhá léta vězní v okovech Devasenu (Anushka Shetty), sesazenou bývalou královnu, kterou se její věrní přívrženci marně snaží osvobodit. Ve stejný čas u řeky pod vysokým vodopádem žije chlapec jménem Shiva, který roste v silného a odvážného muže (Prabhas). Celý život upírá oči k vodopádu a touží zjistit, co je nad ním, protože nikdo z jeho rodu na tuto otázku nedokáže odpovědět. Zatím se mu ale nikdy nepodařilo vyšplhat proti proudu vody až nahoru. Když mu z vodopádu k nohám spadne tajemná dřevěná maska, je odhodlán konečně vylézt nahoru a naplnit svůj osud... (Dont)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (78)

Dont 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam ty klasické indické tanečky, měl bych z toho ještě lepší dojmy. Naštěstí je ve druhé polovině výrazně omezili. :-) Každopádně to udrželo bez problémů moji pozornost navzdory hodně dlouhé stopáži. Skvělá je výprava, efekty i hudba, několik scén bylo skutečně velmi působivých. Těším se na pokračování. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Musím prehodnotiť svoje hodnotenie. V kontexte druhého dielu sa môj názor po ďalších zhliadnutiach dosť zmenil, nedosahuje tento film síce kvalít dvojky, ale aj tak som názor hodne zmenila. Je to v podstate rozprávka, kde hlavný hrdina dokáže všetko bez ohľadu na zákony prírody, ale OK také majú rozprávky byť. Najviac ma naozaj zaujala časť od okamihu ako Shiva začne hľadať Avanthiku až do okamihu ako sa do neho zamiluje a skončia si v náručí. Prabhas a Tamanna boli okúzľujúci.... Ako "predohra" k úžasnej a veľkolepej dvojke je to naozaj dobré. Niekedy je skutočne treba vidieť film viackrát :-) ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Můj čelní střet s pandžábským souborem plísní a kanců dopadl vlastně přesně tak, jak jsem čekal. Koukám jako vejr, nestačím se divit a v ději se lehce ztrácím. Neznaje původní legendu o Lacovi a Dežovi, kteří se štengrují o vládu nad královstvím a zároveň vzdorují i nebezpečí zvenčí v podobě jakýchsi indických skurutů si budu muset počkat na vyvrcholení v druhém díle. Zatím to vypadá, že se za zvuků indického popu všichni servou o korunu jako římani o kus měděnýho okapu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

S indickou kinematografiou mám minimálne skúsenosti, a tak som niektoré prvky spočiatku prijímal len ťažko. Veril som však, že ma svojimi šialenými scénami dobre pobaví – čo sa aj stalo. Milo ma však prekvapilo, že niektoré pasáže zo seba vyžarovali množstvo napätia, až mi bolo miestami ľúto, že po jednej serióznej scéne nasledoval ihneď ďalší 100-metrový skok či iné bláznovstvo. No možno práve táto kombinácia robí z filmu malý unikát. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní indická haluz, která je tentokrát navíc velevýpravná a veleepická a veletriková a... no, ty triky měly sice trochu kolísavou kvalitu, nicméně z těch nemnoha bollywoodských šíleností které jsem viděl, je Baahubali určitě trikově na vrcholu. Chápu, že tenhle spektákl někdo může zmiňovat v souvislosti s Pánem prstenů nebo 300, protože ta závěrečná bitevní půlhodinka s krásně odpornými negroidy je na stoprocentních pět hvězd. Naopak mě tentokrát trochu zklamaly filmové songy, nepříliš nápadité, nepříliš chytlavé. A odulý kníratý prdeláč v hlavní roli mě taky nenadchnul. Každopádně se teď ale budu zatraceně těšit na dvojku. A všem osvícenějším zájemcům o tenhle film samozřejmě doporučuju jeho originální drávidskou verzi a ne hindský dabing, který je fakt prasárna, to už si to klidně můžete pustit třeba česky. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (4)

  • Jméno Baahubali (Prabhas) vychází ze sanskrtu a je používané i v indických jazycích. „Baahu“ je paže a „bal“ je síla. Spojení „Baahubal“ tak znamená sílu paží. Z tohoto základu pochází Baahubali, tedy ten, který má sílu v pažích. Uvedená síla nemusí být nutně jen fyzická, ale může vyjadřovat i moc. (Muffino)
  • S rozpočtom 40 miliónov amerických dolárov je Baahubali najdrahším indickým filmom. (ambron)
  • Film vydělal 10 milionů amerických dolarů a stal se tak druhým nejvýdělečnějším telugu filmem všech dob. Na prvním místě skončilo pokračování tohoto filmu Bahubali 2 (2017). (marrjaana)

Reklama

Reklama