Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 5

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 5

Recenze (138)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

13. celovečerní Disney Walt Disney měl ke klasice Lewise Carrolla velmi vřelý vztah. V jeho studiu vznikala série Alice Comedies už ve 20. letech, ve 30. letech se do země za zrcadlem podíval sám Mickeye Mouse. A konečně začátkem 50. let přišla Alenka na řadu hned po Popelce. Carrollova holčička patří mezi nejoblíbenější hrdinky dětské literatury a filmaře vábí pravidelně už od roku 1903. Není proto mnoho co představovat, snad jen fakt, že produkce plynně navázala na Petra Pana a některé písně připravené pro Alenku se staly klasikou ze Země Nezemě. Skvostná animace 50. let látce vysloveně svědčí a celá ta poetika nesmyslu působí naprosto kouzelně. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Já vím, že se tady bavíme o nesmrtelných legendách jako je kniha Lewise Carrolla nebo Disney studio, ale já tady postrádám jakýkoliv děj. Alenka skočí za bílým králíkem, jedna bláznivá postava, druhá bláznivá postava, třetí bláznivá postava, Xtá bláznivá postava, probudíme se a je konec. Vizualizace, fantasie, pestrost, hudba, hravost…všechno v pořádku…..ale kde je příběh?????? ()

Reklama

enyama 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky jsou za zpracování.... Jinak bych dala mnohem, mnohem, mnohem méně a to proto, že Alenka je pro mě děsivá už od dětství. Nejvíc mi naháněly/nahání hrůzu karty jak se tam honí a vůbec. Když jsem to jen četla, tak mi to přišlo strašidelné. Když jsem to viděla "živé" na plátně.....už nikdy více, Disney, Burton...to je fuk, na tohle se prostě už znovu koukat nebudu a dětem to asi taky číst nedám (až nějaké budu mít:-) ). ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo by fajn na chvíľu vypadnúť z tohto sveta a zablúdiť do ríše plnej divov a bizarností. Tak trochu Alici závidím. Čo sa týka konkrétne tohto počinu, pesničky sa mi vôbec nepáčili ale vyvažovalo sa to vtipnými scénami, ktorých tu bolo naozaj veľa. Nebolo to perfektné ako iné disneyovky ale Alica v krajine zázrakov je proste taká klasika a ten príbeh mám jednoducho rada. A nedá mi nespomenúť jednu vec z tohto filmu, ktorá síce s originálom nesúvisí ale zabila ma hláška, že: "Ešte aby sa nám tu vysemenila!". Ruku na srdce, koho by nenapadlo to čo práve mňa?! Slabé 4* ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Nápadité vyobrazení všudypřítomna ve světě za králičí norou, ale vyprávění je monotóní slepenec výjevů bez pravidel fikčního světa a doplněn o blbé písničky. Slyšel jsem, že kniha od Carrolla je v podání Disney osekáná až na kost. Napadalo mě však, že život ve světě bez logiky musí být strašně otravný. A otravný byl chvílema i můj zážitek z týhle pohádky. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)

Reklama

Reklama