Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 3

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 3

Recenze (138)

Zalost 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovská kresba a pro menší diváky dozajista roztomilé postavy. Tolik k pozitivům. Ale ten zbytek, ten zbytek... Disneyovské studio vzalo mou srdeční záležitost, knihu Alenka v říši divů, orvalo ji až na kost, že zbyl jen zmatený slepenec nesouvisejících scén, udělalo "roztomilejší obsazení" a přidalo pověstné úmorné disneyovské písničky. Vznikl prazvláštní muzikál pro nejmenší, což není samozřejmě špatné, ale na kvalitní zážitek to zdaleka nestačí. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Nadčasová Disneyovka, ktorá možno nie je až tak populárna ako Snehulienka a sedem trpaslíkov alebo Leví kráľ, ale má niečo, čo klasické (Disneyho) rozprávky nemajú - vtipné psychopatické postavy a bezchybné psychedelické scény, ktoré si síce samy o sebe maximálne hodnotenie zaslúžia, ale Alici v krajine zázrakov, ako celku, musím jednu hviezdičku strhnúť za miernu nevyváženosť. Inak to však bola vynikajúca zábava, najmä scény s dvojicou "Kloboučník" - "Březňák". ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Alenka v říši divů je klasická americká pohádka z pera anglického spisovatele Lewise Carrolla. Možná by se dalo říct až lidová, jak ji mají Američané rádi. I proto se jí ujal Walt Disney a v roce 1951 ji povýšil na klasiku mezi pohádkami. Jenže na rozdíl od Američanů, na mě takový dojem neudělala. Začíná sice krásně idylicky v zahradě plné květů s lagunou a poletujícími motýly. Na stromě sedí Alenka, učí se dějepis a stěžuje si na knížku bez obrázků. V jejím světě by byly knihy jen s obrázky. Dlouho to trvat nebude a ocitne se v naprosto jiném světě, v říši divů, kde nic není normální. A právě tento svět se mi vůbec nelíbil. Neměl hlavu ani patu. Jeho nelogičnost v podobě mluvících květin, chodících karet, mluvícího mrože, roztančených mušlí, dvou cirkusových tajtrlíků se žlutými praporky na hlavě, Kloboučníkovi se zajícem u čaje atd. mi kazila celý dojem z pohádky. U mě je Alenka tou nejslabší pohádkou, která vznikla přibližně do 90. let ve studiu Disney. [3591. hodnocení, 124. komentář, 78%] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošná a nestárnoucí psychedelická jízda, která snad neosloví jen milovníky přímočarých příběhů bez fantazie. Gejzír nápadů tryská na plné obrátky - zkouřený houseník, šílený Kloboučník, příliš zvědavé ústřice, krutá květena a kouzelný les ze Sněhurky s poněkud netypickým osazenstvem. Srdcová královna je sadistická fúrie milující popravy a její manžel se nestačí krčit pod královniným pantoflem. A jelikož knižní předloha není pro děti, tak i tahle adaptace je spíše pro dospělé. Skvělá animace je samozřejmostí. ()

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Alenka není má nejoblíbenější disneyovka, ale určitě si zaslouží nejvyšší hodnocení. Proč? Zaprvé - je to klasika, ať už od Carrolla, nebo u Disneyho. Zadruhé - určila, jak si budou všichni lidé představovat Alenčinu říši. Tak a už nikdy jinak. (jak v nedávné době potvrdila i 3D Alenka) Zatřetí - ukázala, co OPRAVDU znamená "mít fantazii". Protože - napadlo by vás hrát kriket s plameňáky, sebrat ptákům křídla a dát jim místo toho deštník nebo namazat motýly medem? Alenka je prostě klasika nejklasičtější! A plameňáci už mi budou navždy připomínat hole na ten divný sport... ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)

Reklama

Reklama