Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 8

Recenze (182)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci s tím, jak je tady uspěchaný konec. Od bálu, kde se Popelka a princ poprvé vidí, zbývá filmu 20 minut, ve kterých se po 2 společných scénách do sebe stihnou Popelka a princ tak zamilovat, že se hned vezmou. To je na mě trošku moc a vytknout to musím, ale jinak je to výborné zanimované a hlavně vtipné, převážně, co se zvířat týče. A hudba taky za jedničku. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

S velkou radostou udelujem Popoluske 5* a musim povedat, ze 85% na csfd ma naozaj zasluzene. Nadherna a dokonala animacia a to hovorime prosim pekne o roku 1950! Pribeh o Popoluske pozna kazdy a aj napriek tomu, ze pribeh nie je pre mna novy, vobec som sa nenudila, prave naopak bola som dokonca napata, ako to cele dopadne a vsetko naplno prezivala s Popoluskou a s tymi mysickami. Tiez pekna hudba, pesnicky. Pozerala som to v originalnej verzii. Musim tiez povedat, ze Cinderella je ta najkrajsia kreslena postavicka a princeznicka. Myslim si, ze predstavuje nejaky taky americky ideal 50tych rokov. A ako animovany film je urcite jeden z najlepsich!!! Z tych novsich sa mu vyrovna mozno Shrek a Frozen, ale z tych starsich je prave Cinderella my number one. Uz len ta samotna hlavna myslienka, aby clovek nikdy neprestal snivat, je krasa. Chapem, ze tolkym tato rozpravka prirastla k srdcu a snad kazdy by chcel byt aspon do polnoci Popoluskou na bale. Vdaka takymto rozpravkam je svet krajsi. Dakujem! Este jedna vec, ked jej znicili tie krasne saty, az mi bolo do placu...Prekrasna rozpravka. 95%. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách příjemná podívaná s animací, jež stále dokáže okouzlit, a s jednoduchým příběhem okořeněným nezávadným humorem a honičkami myší a kocoura Lucifera, které se očividně inspirovaly u Toma a Jerryho. Překvapila mě (na poměry disneyovek určitě) lehce erotická scéna ranního oblékání, při níž Popelku vidíme sice zezadu a "jen" od lopatek výš, nicméně je nahoře bez a bezstarostně si přitom prozpěvuje. Zřejmě aby si také tatínkové v kině něco užili. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Parádní zpracování mého oblíbeného popelkovského příběhu. Nemám, co vytknout, až na dvě malé drobnůstky, které mi jsou vcelku ukradené a to: Zvláštně se měnící barva vlasů Popelky při každé příležitost a to, že první i druhý střevíc je zkoušený na stejné noze.... prkotina. Pojetí je prostě krásné a vážně mě to nadchlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ty princeznovské filmy prostě studio Disney umí a dokazuje to i novějšími kousky. "Popelka" je prostě klasika, takové to standardní americké provedení, které více dá na kouzla, než ta naše Popelka česká. Jsou zde výborné kousky, stejně jako výborné písně, ale myslím si, že dnes už tenhle film nemůže svým pojetím nijak překvapit. Škoda, že to člověk - tedy alespoň já - nemohl vidět v kině v době uvedení. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • V pôvodnej verzii od bratov Grimmovcov sa sestry Popolušky snažia dostať do črievičiek, ktoré sú im príliš malé, tak, že si začnú odrezávať prsty na nohách, aby sa do nich zmestili. Keď to nestačí, začnú si odrezávať aj päty. (HOMERjeALIEN)
  • O natočení Popolušky sa rozhodlo v roku 1948. Na konci druhej svetovej vojny však malo štúdio Walta Disneyho dlh štyri milióny dolárov a keby Popoluška nezarobila dostatočné množstvo peňazí, bol by to koniec pre Disneyho celovečerné filmy i iné animácie. Držalo sa nad hladinou len vďaka študijným filmom pre americkú vládu a juhoamerickým filmom, ktoré umocňovali Rooseveltovu politiku tvorby dobrých susedských vzťahov. (Fleur6)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno