Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 7

Recenze (182)

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Popelka po americku. Bez oříšků, zato s dýní. Opět klasika z nejklasičtějších. Upřímně, příběh popelky mě vždycky trošku nudil, ať už ve kterékoliv adaptaci. Ale u této pohádky jsem se nudit nestačila - nedovolila mi to výborná animace a nepřekonatelné "záběry", jako je třeba vstup do zámku... A dýně nejím! Co kdybych si nechtěně slupla svoje případné auto??? ()

Fanak 

všechny recenze uživatele

Pro dospělého asi nuda, pro dítě ovšem křišťálově čistá a neškodná romantická pohádková zábava, což je v době Pokémonů, Power Rangers a nevím ještě jakých zhovadilostí velmi osvěžující. Pozorovat šestileté dítě, jak mu při myších eskapádách hrajou ruce i nohy a tak tak že se samo nerozběhne, to je nevšední zážitek. Škoda jen, že v českém dabingu je myším dost špatně rozumět. P.S.: Konečně vím, z čeho si tak často brali mustr při výrobě Shreka:-). ()

Reklama

Theresia 

všechny recenze uživatele

Sedící pěkná hudba, krásná a milá Popelka, dostatečně rozmazlené nevlastní dcery a zlá macecha. Tak to má být u mé nejoblíbenější pohádky. A proti jinému zpracování než jaké ho znám z dětství nic nemám. Ale princ mě moc zklamal. Při hledání Popelky ani nebyl v kočáře, který ji po celém království hledal. A celkově jsem ho tu skoro neviděla. Hodnotím jako lepší průměr. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Disneyovská infantilita a roztomilost v maximální možné dávce: zvířátka, písničky, komické postavičky (nejlépe všechno najednou); příběh redukovaný na základní osnovu (vždyť třeba prvních 20 minut se jenom honí myšky s kocourem). Stejně mne to ale bavilo a hlavně, já tu dokonalou klasickou ruční animaci prostě miluju. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci s tím, jak je tady uspěchaný konec. Od bálu, kde se Popelka a princ poprvé vidí, zbývá filmu 20 minut, ve kterých se po 2 společných scénách do sebe stihnou Popelka a princ tak zamilovat, že se hned vezmou. To je na mě trošku moc a vytknout to musím, ale jinak je to výborné zanimované a hlavně vtipné, převážně, co se zvířat týče. A hudba taky za jedničku. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • O natočení Popolušky sa rozhodlo v roku 1948. Na konci druhej svetovej vojny však malo štúdio Walta Disneyho dlh štyri milióny dolárov a keby Popoluška nezarobila dostatočné množstvo peňazí, bol by to koniec pre Disneyho celovečerné filmy i iné animácie. Držalo sa nad hladinou len vďaka študijným filmom pre americkú vládu a juhoamerickým filmom, ktoré umocňovali Rooseveltovu politiku tvorby dobrých susedských vzťahov. (Fleur6)
  • Americký filmový institut vyhodnotil snímek v roce 2008 jako 8. nejlepší mezi animovanými filmy. (TheDude)
  • Myši sú jediné zvieratá, ktoré dokážu v tomto filme rozprávať. (JADIM)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama