Reklama

Reklama

An Adventure in Space and Time

(TV film)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Film zachytáva príbeh vzniku britského  fenoménu Doctor Who. Dramatická rekonštrukcia zachytávajúca hlavných tvorcov ako aj začiatky nakrúcania vznikla z príležitosti 50. výročia premiéry pôvodnej verzie najdlhšie vysielaného sci-fi seriálu všetkých čias. (The M)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (52)

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Tak som si z príbehu vzala pár vecí. Predstavu o tom, ako tento britský fenomén vznikol a vďakabohu, že nakoniec vznikol. Fakt, že žena na začiatku druhej polovice 20. storočia týmto položila svojich mužských kolegov „do múky“, a ponaučenie nepremýšľať o hodnotení pred úplným koncom. Pretože ten záver je fantastický. Asi naozaj načnem epizódy toho, kto sa podieľal na Doctorovom vzniku. ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoiler! 50. výročí ve mě kdoví proč vyvolalo spoustu emocí, a tenhle film (očividně dělaný s láskou) byl jako krásná tečka za tím vším. Původní řady jsem sice neviděla, ale četla jsem o nich a chovám je v nesmírné úctě. Obrovský zážitek, dovršený nesmírně podařeným a emocionálním závěrem s Mattem Smithem, při kterém si člověk uvědomí, jak moc znamená těch 50 let. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Doctora Who zbožňuji a proto jsem uvítal filmové zpracování jeho počátků. Jde o poměrně tradičně natočený film nikterak nevybočující ze životopisného žánru a nabízí nám zajímavý pohled pod pokličku televizního procesu obohacený o spoustu pomrknutí pro fandy seriálu. Co ale toto dílo odlišuje od konkurence je viditelná láska ke zdrojovému materiálu dodávající filmu pozitivní energii a lesk v oku dýchající z každé scény. Nejsem si jistý, zda film dokáže oslovit lidi neseznámené s titulním seriálem, ale pro fanoušky jde rozhodně o povinnost, která jim udělá radost. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Troufnu si tvrdit, že příběh o nesnadném začátku kultovního pořadu by obstál i sám o sobě, aniž by se musel opírat o půlstoletí rostoucí legendu. S ní v zádech jde o úžasně emocionální záležitost, tím silnější, čím větší fanoušek seriálu jste. Netradičně pochválím casting, protože podoba Davida Braleyho s Williamem Hartnellem mi vyrazila dech. I když jsem si časem oblíbil i další herce, pro mě bude První Doctor pořád můj Doctor, a on ho vzkřísil v celé jeho složitosti a tajemnosti. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aneb kterak Dalekové zachránili Doktora... Říká se, že nejlepší příběhy píše sám život. Scenáristé Doctora Who by sice možná nesouhlasili, ale Gatissova dramatizace okolností vzniku právě tohoto, již pět desítek let běžícího, fenoménu dává tomuto rčení zcela za pravdu. Pocta, dobová stylovka, pohled do televizního zákulisí i silné nepodbízivě dojemné drama se vším všudy, které funguje především samo o sobě a nikoli (pouze) jako zajímavost pro fanoušky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Muž, který na začátku ve třetí minutě opravuje Tardis, se nápadně podobá Mattovi Smithovi, který později ztvárnil 12. doktora. Lze se proto domnívat, že se jedná o odkaz na 12. doktora. (P. J. D.)

Reklama

Reklama