Reklama

Reklama

S láskou, Rosie

  • Velká Británie Love, Rosie (více)
Trailer 3

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (494)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Spolupráca britov s američanmi tomuto filmu nebola tuším veľmi na úžitok. Obsahoval totiž skoro všetky americké neduhy a klišé, ktoré kazia takmer všetky ich romantické filmy. Pár pekných nápadov a britský humor sa tam potom strácali. Príbehu chýbala originalita a to nemyslím originalitu samotného námetu (veď v tomto smere sa už veľa nového vymyslieť hádam ani nedá) ide skôr o tuctovosť spracovania (ktoré ak sa podarí, tak aj obyčajný námet, može vyraziť dych). Samozrejme pozerateľné to bolo a dokonca som sa pri tom ani nenudila, ale som si istá, že o týždeň si na tento film ani nespomeniem a to je jeho hlavná chyba. Ak by som si predsa len spomenula...upravím mu hodnotenie, sľubujem!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Romantickým filmům neholduji a na tento ukázal náhodný los. Jinak bych zhlédnutí jistě ještě hodně dlouho odkládal. Jednalo se extrémně klišoidní a naprosto předvídatelnou záležitost, která ovšem byla poměrně vkusná, vtipná, na ústřední dvojici se dalo dívat, aniž by člověk dostal chuť zhnusením spáchat sebevraždu a především jsem měl během sledování velmi příjemný doprovod. Navíc má snímek extrémně svižný spád, takže se nestane, že by divák uvízl na místě, topil se ve vatě a naříkal nudou. V rámci žánru bych tento film zařadil bez debat k tomu povedenějšímu a rozhodně ne proto, že musím. 😶 [66 %] ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dnešný výber filmov sa mi nepodaril. Táto, údajne romantická komédia, ma nerozhnevala, iba som stále premýšľal, prečo na ňu pozerám, aj keď ma ani po hodine nedokázalo nič zaujať. Viackrát som už spomenul, že romantické filmy to majú u mňa ťažké, pretože im musím veriť. A v tomto filme môžem veriť asi iba titulkom. A pritom som dúfal, že sa o pôvodnej myšlienke, že dlhodobé kamarátstva z detstva málokedy prerastú do lásky v neskoršom veku, dočkám solídneho príbehu. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že Lily Collins se timhle definitivně zařadila po bok Rachel McAdams jako doposud jediný herečky, která dokáže poblouznit mou mysl způsobem, že po určitý okamžiky vnímám akorát jí a všechno okolo mi je dočista ukradený. Což ze mě možná technicky dělá špatnýho diváka, ale what the hell... z tohodle se zpovídat vážně nehodlám. :) Sladší akcent u anglický herečky nenajdete, disciplínu mrkání tušim taky nikdo neovládá líp, a že se pro tohle řemeslo Lily přímo narodila, to bylo jasný už po Stuck in Love. --- Bohužel, stejně jako v případě Booneova snímku, i tady jí to zlehka kazí scénář. Ten v tomhle případě brázdí dosti zajetý koleje, aby si sem tam dokonce i trochu couvl, protože opakování trasy matka moudrosti. Britský příměsi jsem tu asi celkově očekával trochu víc, ale co už - i to relativní málo a pár pohodových písniček ke kvalitnímu zážitku bohatě stačí. --- "It's like brushing my teeth." ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, u kterého vás zajímá, co přijde za pět minut, co za půl hodiny a jak to celé nakonec skončí. I když je patrné, že dobře. Ve výsledku to však nehezky dře. Až příliš se tu totiž sází na oslí můstky a náhody. Ti dva se měli rádi pořád, ať už byli ve škole, na hřišti nebo ve stanu. Lásku však popírali. A budou popírat i desítky minut na plátně, ve filmu pak několik let plných přešlapů, omylů, nepochopení a nevydařených vztahů. On jde za svým studentským snem, také ona se na prestižní školu dostane, jenže jeden zaseknutý kondom udělá své. A se zoufalstvím v duši sleduje jeho zásadní životní kroky, aby si za nějakou dobu role vyměnily. Když se jejich cesty v dospělosti neprotnou poprvé, chápeme to, držíme palce, že to vyjde napodruhé, jenže i tehdy něco stojí v cestě. Když už je to počtvrté, začíná to dost otravovat. A body jdou chtě nechtě dolů. Knížka je prý hodně tlustá, osudovost se ovšem z filmu postupně vytrácí, extrémní ukvapenost při výběru partnerů je do očí bijící. Romantika neromantika, srdce nesrdce, chtělo to větší péči. Lily Collins a Sam Claflin jsou naštěstí nesmírně sympatickou dvojkou. Stejně jako hudba, dialogy, barvy, vtipné momenty, britská angličtina.. ale čtyři nedám!! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel v Torontu v kanadském Ontariu a v Irsku. (rafix)
  • Film vznikl podle románu "Kde končí duha" od irské spisovatelky Cecilie Ahern, která se ve filmu objevila v malé roli. (jenik71)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 2014 v Londýně. (BMW12)

Reklama

Reklama