Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Videa (7)

Trailer

Recenze (122)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

22/22 Když už jsem se dostala tak daleko, že mám za sebou celou první sérii, tak už si dokoukám, ale žasnu. Místy naprosto nesnesitelné, sterilní a nevhodné na trávení volného času u televize. Jindy to má na malém prosto celkem zajímavý nápad, někdy i dobrý herecký výkon jednotlivce. Ale co je extrémně zajímavé, je práce s předlohami. Kde jinde potkáte vedle sebe Jaroslava Havlíčka, Eduarda Petišku vedle Martiny Formanové nebo Petra Šabacha? Neuvěřitelné, co se v té ČT děje. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Možná tvrdý, dát odpad, ale je to i ukázka toho, na co zdechává český film. Tady je to vidět přímo excelentně (viděl jsem povídky dne 12.1.) - pointa první povídky nulová, napodobování Hoří má panenko bylo až trapné, ale hlavně - co tím chtěla autorka proboha říct? Co má společného úlet ve stylu pornofilmu s tím, že manželka má "čistě" náhodou bílé tričko a čistě náhodou ji začne tíct mlíko, když se provinile tvářící manžílek objeví doma? Viewega nemá snad ani cenu komentovat - povídka Maruška z jedné z Viewegových knih měla kdysi představovat základ Nestydy (nestalo se tak - na celovečerní film to téma není) a tak to uplacíroval aspoň tady. Aby z Viewegových literárních pokusů byly koukatelné filmy nebo jen povídky, musel by jejich autor přestat točit furt dokola dvě tři témata, kde je jakž takž v obraze (spisovatel - ovšem tak maximálně řemeslník na úrovni autorů těch paperbackových detektivních povídek, rozvody a vztahy s mladšími ženami). Tady ukazuje, jak nic neví, fantazie moc nemá, lidí (co nejrůznorodějších) asi taky moc nepotkal, v životě nic extrovního taky nezažil nebo neudělal - co to tedy může být za spisovatele a jaký asi může zplodit scénář na základě vlastního dost ubohého tématu? Ale ČT platí dobře a tyto ikony české literatury a filmu přece potřebují z "něčeho" žít....... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu mě Karel Gott příjemně překvapil, na stranu druhou bylo ale téměř zbytečné, aby ve filmu dostal takový prostor. Mnohem lepší by myslím bylo, kdyby si ho tvůrci coby opravdovou žijící legendu schovali pro jednu scénu, a to pro tu v mistrově šatně po koncertu. Tím pádem Karel Šíp byl zbytečný úplně (a ten "gay" vtip pekelně trapný), ale lákadlo pro diváky je holt lákadlo pro diváky. Do nadprůměru nicméně Škodu lásky posouvá úžasně tragikomicky dojemný výkon Zory Valchařové-Poulové, civilně lidský projev Evy Holubové a sympatický samorost Petr Píša. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Bude se to hodnotit asi podobně složitě jako třeba Nevinné hry, jednotlivé díly můžou být kvalitativně naprosto odlišné. Viděl jsem díl s Karlem Gottem a vlezlou fanynkou a co mě zde dá se říct až šokovalo, byl výkon Gotta, který byl snad jedinou snesitelnou postavou v tomto vyumělkovaným příběhu. 30% ()

PollyJean

všechny recenze uživatele

viděla jsem jen díl s Gottem a ten byl na odpad. S hrůzou jsem pozorovala, co prázdného a dokonale nenápaditého může stvořit kdysi tak schopné trio Hřebejk, Šabach, Jarkovský. Jediný pozitivní okamžik byl, když "autobusák" odhalil svou skrytou tvář, v jeho podání ta píseň neměla chybu. S dalšími díly rozhodně ztrácet čas nehodlám... ()

Galerie (209)

Zajímavosti (17)

  • Druhá řada seriálu se mimo jiné natáčela v rodinném penzionu Sázavka ve Zlenicích. (kaulinecka2)
  • Karel Gott v tomto autobiografickém příběhu hraje sám sebe, proto by se mohlo zdát, že scény točené ve filmové vile, ve které bydlí, je opravdu jeho domovem, ale není tomu tak. Vila stojí v Černošicích v ulici Zdeňka Lhoty 439. (sator)

Reklama

Reklama