Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (168)

geklon 

všechny recenze uživatele

Mám sto chutí do komentáře zkopírovat ten od Geminiho. Naprostý souhlas. Moho povyku pro nic. Příběh nula. Žádné napětí ani očekávání či další náznaky na případné zvraty v dějové lince. Postavy plochý. Namísto věnování prostoru příběhu a postavám, se setkáváme jen s kameramanskou onanií, která po pěti minutách ztrácí na zajímavosti. Atraktivitou se tento pilot snaží hýřit vskutku vrchovatě a kdyby vám to po prvních třech minutách, ve kterých se vystřídá asi 50 záběrů, nebylo jasný, brzy se na scéně objeví fun fatál Československé kinematografie číslo dva. Jediná postava, která mě zajímala v první půlce zahyne a nastupuje naprosto nepochopitelné dějové bláto.... u kterého jenom kroutím ovladačem. Řehořek stále nedozrál. Estein nejspíš trpí syndomem vyhoření. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná (přístupem) o velmi odlišné projekty, které spojuje především kriminální prostředí, Clona značně zaostává za Případy 1. oddělení. Scénář je soubor klišé bez nějaké hodnotnější myšlenky - od motivů hlavního hrdiny až po sexy zrzku v elitním týmu. Zapojení mladého režiséra je dobrá věc, nicméně konkrétně tento má sklony dělat věci pouze na efekt a sedm dílů ve stylu Czech Made Mana je velká nuda. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Tomáš Řehořek se sice snaží o českou "cool" kriminálku, ale trošku to s tou "cool" snahou přehání (není potřeba se v každém druhém záběru předvádět, co všechno jsem se naučil a jak dovedu být kreativní). Pro takovýhle seriál ještě filmařsky nedospěl .... A kupodivu (i když jsem mu věřil) pro takhle rozsáhlý seriál ještě nedorostl ani Marek Epstein. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo, obyčejný kluk, obyčejný život a obyčejné sny.....práce u policie z pohledu zrcadlovky a mladého začínajícího fízla Kryštofa Hádka, napínavé, české a hlavně zábavné.....doporučuji podívat se a zamilovat se do krásné Vici Kekeres, nebo do malebných záběrů z našeho krásného hlavního města. ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Vica je svým způsobem hezká ženská, nicméně ptala jsem se taktéž našich východních sousedů i ti říkali, že JÍ NENÍ ROZUMĚT ANI ZBLA! Což je škoda, protože občas svým monologem přispěla i k posunutí děje.. Jinak seriál fajn, trošku po reálné stránce přitažené za vlasy (viz Hádek všude jako první a neposlechl jediný rozkaz), ale napětí a akce na mě fungovaly.. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • „Clona je moderní detektivka, kde akce a profesionální týmová spolupráce převažují nad deduktivním způsobem pátrání, přičemž hlavní důraz je kladen na osobní vývoj ústřední figury a její vztahy s ostatními členy týmu,“ řekl k seriálu Jan Lekeš. (SONY_)
  • Na prvním videu, které kriminalisté dostanou, je jasně čitelná SPZ auta. Nikdo z vyšetřovatelů však neověřuje, komu auto patří. (Brain)
  • „Nejedná se o profesní kriminálku, ale spíše o příběh mladého muže, který se řízením osudu ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě,“ prozradil o seriálu Clona kreativní producent ČT Jan Lekeš. (SONY_)

Reklama

Reklama