Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jednoznačně nejlepší Paranormal Activity, ačkoli jsem očekával naprostý opak. Docela dost do očí bije to nekonečné "nejdříve vše natočit a až poté bojovat o život". Kdyby měl film blíže k realitě, tak je samozřejmě o ničem, takže to berte jen jako moje bezvýznamné postěžování si. Příběh mohu snad poprvé v celé této sérii označit za zajímavý. Místy se mi dokonce po zádech proběhl mráz. Pravdou je, že těch míst nebylo mnoho. Vlastně téměř žádná. Několikrát jsem se lekl. Tedy alespoň do okamžiku, než jsem se naučil místa leknutí dokonale předvídat. Dokonce jsem se i několikrát zasmál. Nenudil jsem se vůbec. Tvůrcům se překvapivě podařilo získat si moji veškerou pozornost. Pokud se vám podaří u filmu absolutně nepřemýšlet nad tím, že takhle to ve skutečnosti vůbec nefunguje a co všechno byste v dané situaci udělali jinak, tak se vám filmu bude rovněž líbit. Já si dovolím zajít s hodnocením hodně vysoko. A doufám, že tohle nebyla jen světlá výjimka v sérii Paranormal Activity a následující díly budou rovněž za něco stát. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně koukatelný spin-off Paranormal Activity, který je v lecčems jiný, než ostatní "regulérní" PA díly. Hlavními hrdiny jsou dva mladí lidé latinskoamerického původu, kteří se po chvíli poflakování dostávají do kontaktu s nadpřirozenem, jenž je s nimi schopno komunikovat pomocí "ouija-style" hračky. Následně se dějí stále podivnější věci, až... Jako osvěžující a vůbec ne rušivý mi přišel nápad s využitím prvků z předloňského filmu Chronicle. Snaha o něco nového, nebo minimálně o PA film s více nápady, je chvályhodná a upřímně, nevadilo mi, že to nebylo téměř vůbec strašidelné (i když některé lekačky jsou povedené). Je to celkově slušná zábava, zvláště (jenom?) pro fandy PA, a to propojení s hlavní sérií je opravdu povedené. V kině bylo úplně prázdno, až na dvojici holek zakrývajících si oči v poslední řadě - není divu, není Halloween, tak se na PA nikomu nechce. 7/10 ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher B. Landon | Hudba: - | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Blumhouse Productions, Solana Films, Room 101 Inc. | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 86,362,372 $ || Landon si pre zmenu svoj ďalší paranormálny scenár zrežíroval sám, a veru, nedopadlo to vôbec zle. Keby to bol druhý diel série, tlieskla by som. Nakoľko sa ale z Paranormal Activity stala ďalšia nekonečná séria typu Saw, už ma Landon nevedel prekvapiť. Vizuálne šikovné, dejovo a psychologicky omnoho vypracovanejšie, s výbornými trikmy oproti všetkým ostatným dielom. Z pôvodných 2 predsa len zvyšujem na 3 so zavretými očami, ale žial, nie od strachu. Odklonenie sa od neurčitých paranormálnych javov k okultismu a čiernej mágií podkoplo kolená poslednému regulárnemu dielu, a tiež tomuto spin-offu. Škoda, takto sa to stalo omnoho prízemnejšiou a vypočítatelnejšiou záležitosťou. Jednička mala svoju silu v neznámych, nevysvetlených javoch. 55% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kouzlo původního PA je dávno pryč, víceméně už od dvojky to šlo těžce do kopru, ale Prokletí mě dost překvapilo. Sice ano, ubralo se to trochu jiným směrem a v jistém smyslu mi to připomínalo spíš styl Kroniky, ale vesměs sledovatelné, zajímavé a pár lekaček se taky našlo. Na rozdíl od čtyřky, která byla příšerná, tohle si už vedlo lépe. Dokonce omezili i jinak v minulých dílech prakticky neustálé střihy uprostřed dialogů, což mělo podtrhovat autentičnost, ale díky tomu, že to takhle bylo pořád, nastal pravý opak. Jen, kdyby těch nelogických situací nebylo tolik (např. jedna z mnoha - lezení do bytu po vraždě a dotýkání se věcí, ačkoliv probíhalo vyšetřování). ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Prokletí je rozhodně posunem vpřed a je mnohem lepším hororem než jeho předchůdce. Ba co víc čtyřka mi přijde díky tomuto dílu ještě zbytečnější. Další změnou je i to, že Prokletí je mnohem akčnější než všechny předchozí díly dohromady a díky tomu ta nudná počáteční část v tomto případě tak nudná není a k napínavému závěru to mnohem příjemněji ubíhá. Závěrečné propojení s jedničkou je sice bezva, ale zase naopak není tak napínavé, jak se to předchozím filmům podařilo. Suma sumárum podobné hodnocení. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o první díl série, ve kterém aktéři filmu drží po celou dobu kameru v ruce. (MikeCool)
  • Producent Oren Peli se nechal slyšet, že tento díl není ani tak sequel nebo spin-off, ale spíše "bratranec" původní série. (SidneyP)

Reklama

Reklama