Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tak jsem čekal, jestli nám třeba ten spin-off nebude chítt vysvětlit něco z předchozích dílů... Ne, jenom tam nacpali postavy z minulých dílů (Katie, Micah, Ali, malá Katie a Kristi) a čekali,že to klapne. Ten film nepřinesl sérii nic a ještě se hloupě soustředí na její nejslabší část, což je ta čarodějnická. Paranormal Activity je o paranormální aktivitě, tak kde sakra byla? Jako jo aspoň to vedle PA4 nenudilo, ale špatný je to stejně. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ušmudlaná omladina zo špinavej kalifornskej štvrte nemá cez prázdniny čo robiť a tak v susednom dome špehujú čo by nemali, až sa jeden z nich stane „označený“ démonom, ktorý ho začne kontrolovať... Trilógiu "Paranormal Activity" mám vcelku rád. Štvrtý diel ma už moc neoslovil a tento nový spin-off je kvalitatívne ešte o niečo nižšie. Z väčšiny to vlastne nemá s "PA" ani moc spoločné a až v závere sa to chytí slamky, resp. mytológie komerčne rozbehnutej série. Celkovo je to ale iba zle natočená nuda, hraničiaca s trápnou paródiou, obsahovo na úrovni tých horších found footage hororov, ktorých ročne vychádzajú stovky a dočkajú sa iba malej pozornosti (čo by si zaslúžil aj tento počin). ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jak to tedy je? Je to pokračování, prequel, protože spin-off je skoro vše po prvním PA. V každém filmu jen vyměňují herce a lokace. Nyní je na řadě latino a duo mladých blbců s kamerou, kterou berou i na záchod a mají jí místo vlastní ruky. Už to tak není jen sestřih z domácích bezpečnostních kamer, ale regulérní handy cam. Tady je kámen úrazu, protože se film po většinu doby tváří jako komedie. Místy jsem si myslel, že sleduji levnou verzi A Haunted House. Je tu pár lekaček, ale z ranku průměrných a očekávaných míst. V tuto chvíli by se dalo PA označit za postupnou rozmělněnou kaši, kdy PA 4 byl suverénně nejhorší (dosud). Tvůrci si dali práci a zapracovali i zajímavé efekty (ohýbání prostoru např.) vedle těch klasických na duchařinu (padající předměty). Malým plusem je akčnější posledních 15 minut, které dokážou udržet v napětí. První díl těžil z neznámého zla. V PA:Prokletí už je vše konkrétní (kult, posednutí, dům) a tak nepřijdou žádné nové informace do mytologie PA. Nevím, čím se další díly mohou pochlubit, protože to opět budou jiní lidé, jiné lokace a opět ten stejný koncept. Dostává ty neduhy a nemoce jiných sérii (SAW, FD), kdy se jen žďímou dolárky za vstupné. Hodnocení OST: Byla tam hudba? 0/10 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity: The Marked Ones je horší než první dva díly, srovnatelný s třetím a lepší než PA 4. Do tohoto dílu jsem šel s tím, že odpad bude téměř jasná volba. Změna herců a hlavně prostředí prospěla, protože díky aspoň malinké změně odpad dát nemohu. Do toho seznamování s Jesseho posedlostí bylo docela zábavné, i když velmi krátké. Dále atmosféra zhoustla a přišlo pár lekaček, které bych řadil někam do průměru. Tuto sérii "zatím" neodsoudím a budu s hodnocením mírný a uvidíme, co nabídne další zbytečný díl .. 4/10 = 44% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

tak bylo to zajímavější než předešlý díl z roku 2012 (to byla asi čtyřka), ale jinak rezervy tam jsou velké. Člověk nesmí moc zapínat mozek. Tady je fajn, že zase jen nejsme v nějakém baráku a že se střídají prostřihy z různých statických kamer. Tady to natáčí kluk na ruční kameru, takže jsme furt v pohybu. V reálu by jí sebou asi furt takhle netahal. Co jsem tak pochopil, mezi předešlými díly měla být snad i nějaká souvislost, která mi ušla. Jestli je tady nějaká, tak mi uniká opět. Společným jmenovatel je ale minimálně herečka Katie Featherson. Být ta série zajímavější, zjistím si to, ale takhle je mi to celkem fuk. Jinak ve filmu se nic pořádně nevysvětluje, a závěr je nicotný. Očividně šlo jen o to udělat pár dalších lekaček a pak to pustit do kin. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o první díl série, ve kterém aktéři filmu drží po celou dobu kameru v ruce. (MikeCool)
  • Film sa v októbri 2016 podľa webu PrettyFamous umiestnil na 79. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)

Reklama

Reklama