Reklama

Reklama

Dívka ze skříně

(festivalový název)
  • Polsko Dziewczyna z szafy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komorní příběh Jacka a jeho autistického bratra Tomka se odehrává v panelovém, klaustrofobicky působícím domě na sídlišti nesoucím zjevné stopy socialismu. Jednoho dne se Tomek setká s tajemnou sousedkou Magdou. Osobitý, v nadsázce vyprávěný debut s přesvědčivostí vtáhne diváka do vizuálně bohatého, až pohádkového světa. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Film o životě tak, jak přichází a jak statečně ho náš hrdina umí žít, aniž by nás chtěl donutit soucítit za každou cenu, naopak, i přes depresivní atmosféru, nutnost oběti a mizivé vyhlídky na zlepšení situace oplývá optimismem, vcítěním a láskou, protkán fantazií i jemným humorem, v záměrně tlumeném, přirozeném provedení. Další z řady zajímavých polských snímků, které osloví a zároveň nahodí námět k zamyšlení... Snad kdyby si Jacek častěji měnil slipy, dám možná i za čtyři :-) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zaujímavý snímok zasadený do šedého sveta panelákového sídliska. Prostredie ešte viac dotvára svet bez života a fantázie... to by však nesmeli na jednom poschodí v jednom činžiaku bývať dve pozoruhodné osoby. Autistický Tomáš a tajomná susedka Magda. Ich svety sú podobné a dokážu objavovať bohatstvá života. Aj pre diváka je táto exkurzia zábavou a hlavne ho prinúti zamyslieť sa nad vlastným životom. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Pár momentů, které vzbuzovaly emoce, plus pár momentů, které u mě vyloudily úsměv či dokonce salvu smíchu. Výsledkem je zajímavý pohled na deprese a duševní nemoci. Pro mě zvláštní film s příjemnou hudbou, smutným koncem a jednou nezapomenutelnou klavírní scénou autisty Tomka a následnou bravurní otočkou (kdo viděl,pochopí), za kterou přidávám čtvrtou hvězdičku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mňa už Poliaci nedokážu ničím prekvapiť, dávno mi je jasné, že v tomto regióne nemajú žiadnu konkurenciu. Krásne melancholický príbeh, vo svojej podstate smutný a i napriek fantasy motívu tak neuveriteľne psychologicky reálny. Koniec so mnou celkom slušne zamával. Silný nadpriemer. 85/100 ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Perfektné poľské prekvapko. Film hlboko ľudský, s výborným hereckým predstavením. Stret dvoch svetov jeden ten náš "sivý - panelákový - bežný" so svetom vysnívaným , plným fantázie - farieb a lásky. Film plný entuziazmu porozumenia a takého tichého cítenia. Film o snívaní na konci dňa. When your day is coming to an end, I'll be your dream, . Odporúčam milovníkom dramatických ľudských príbehov. No a tu je" kúsok z filmovej piesne ". U mňa zaslúžených 5 bodov . ()

Galerie (14)

Související novinky

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Reklama

Reklama