Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silných 90%, za které může převážně i má silná nostalgie. Jenže i po jistém vystřízlivění to tam pořád je, možná i víc. Obměna doby tomu jen a jen prospívá, potěší návrat původní sestavy a ač je to chvíli nezvyk, i nová posila se celkem daří, minimálně od půlky epizody. Možná mám výtku k některým hereckým výkonům, kdy občas někdo trochu přehrává, nebo nedohrává, či má repliku, která nejde příliš přes ústa (to vše však minimálně). Vizuální stránka ale poskočila snad o tři třídy výš, úhly kamery jsou až netypicky skvělé a celé to podtrhuje hudba, která dokonce využívá hlavní motiv v průběhu celých dílů. Obvykle člověk změny nepřijímá kladně, ale zde se do terče (až pár zmíněných výjimek) trefil každý Šíp. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdařilé pokračování úspěšné krimi série, tak trochu mi chybí Plíšek, měla jsem ho ráda, nové postavy mi zrovna dvakrát nesedly.. Nicméně vyšetřování nálezu kosterních ostatků v zahradě rodinného domu, zmizení dvou mužů a postupné odhalování zločinu je poutavé, potemnělé a černohumorné (Čočka byl doma pečenej vařenej).. U mě spokojenost, těším se na další díl.. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jiná dynamika mezi postavami, ale vzhledem k časovému posunu od prvních dvou sérií je to logické a nevadí to. Když si vezmu sebe, určitě taky k některým lidem přistupuju jinak než před šesti či osmi lety. Zato Plíšek chyběl citelně a na nové tváře v týmu si budu chvíli zvykat, zvlášť ta policajtka je prostě divná, lepší slovo pro to není. Případ už jsem znal z nějakého dokumentu, ale rád jsem se podíval na toto zpracování. Typický černý humor nechybí ("vařím Čočku"). A Korejs na konci paráda. ()

Sfaxia 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se na to muset podívat ještě jednou, v klidu a s větší trpělivostí. Hlasitá otravná hudba i v místech kde se mluví je k nevydržení a dřevění neherci taky. Za mě na první kouknutí je to jako Kriminálka Anděl, celkem zklamání. Už to končí a ta hudba mě nepříjde otravná, ale přímo mě SERE!   Tak bohužel dojem zůstává. Vetchýmu chvílema do role leze Jiřina z Okresního přeboru, hudba příliš hlasitá a je jí moc. Humor trapnej, šroubovanej stejně tak i někteří herci, hlavně ti noví. Víc se dílko podobá Kriminálce Anděl než minulým seriím 1. oddělení.  Dvě hvězdy za Hanuše. ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim nejslabsi dil ze vsech serii. Mam pocit jiste odflaknutosti, jak po strance scenaristicke, tak i rezijni. Vsechny rady Pripadu trpely na pomerne velky pocet spatne hrajicich hercu, zejmena ve vedlejsich rolich, ale tady se nedari ani starym harcovnikum, vcetne Ondreje Vetcheho. Paradoxne nejlepe zahral pan Hanus, jehoz Korejs nerekl ani slovo, ale v jeho vyrazu bylo videt uplne vse. Jeden z duvodu spatnych hereckych vykonu jsou mozna i mizerne dialogy, s jakymsi pokusem o buransky humor, ktery byl vzdy domenou majora Korejse, ale tady jsou vkladany do ust i postavam, ktere by nam mely byt naopak sympaticke. To, ze Petr Stach a Filip Blazek po kazde vete “ vzdychaji “, aby tim dali najevo jak tezkou maji praci, mi lezlo na nervy uz v prvni rade a evidentne to bude pokracovat dal. Celkove to zatim pusobi jako levny produkt TV Nova, ne jako vlajkovy serial Ceske televize. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy pan Šťastný (Rudolf Kubík) nakupuje v potravinách, má zaplatit 690 Kč. Nevíme přesně, co vše nakoupil, ale již jen díky tomu kartonu cigaret značky Marlboro ta cena neodpovídá. Seriál se má odehrávat v současnosti, maximálně před pár lety, alespoň podle vozidel, a cena kartonu těchto cigaret je už několik let přes tisíc korun. (Ruda.neck)
  • „Informujte PMJ,“ zazní v díle. PMJ je pohotovostní motorizovaná jednotka s působností na celém území hl. m. Prahy. Vyjíždí k případům z linky 158, ve kterých je ohrožen život a zdraví občanů, popřípadě jejich majetek. Policisté PMJ také úspěšně pátrají po odcizených vozidlech a věcech, či hledaných a pohřešovaných osobách. (sator)

Reklama

Reklama