Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, jak hodnotit, mám smíšené pocity. Černý humor, jak ho zde někdo chválí, mi připadal místy trapný, chyběl mi Plíšek, vůbec mi tam nesedl Juraj Loj. Byl nepřirozený, prkenný - ochotnický výkon. Pohledná tvář a to je všechno. Výborný byl Stach a Hanuš, dobrý Vladyka. Blažek mě štval už dřív a teď ještě víc přehrává. Bočková mi nevadila. ()

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zacatek je strasnej, v prvnich 5 minutách jsem to chtel hned vypnout :) Artove nasvecování, poš, vyrážení...odporne namistrované výrazy nováčku jak kdyby chytili uz Ravašola. Prazak a Andel zde funguji jak kdyby se spolu znali tyden. Andel presedlal z operativce na umirnenho pana za stolem co se posmesne smeje "namachrovanym" a nemistným výstupum pražáka. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6letá pauza je znát, vyšetřovatelé nám zestárli a část sestavy se vystřídala. Zejména slovák s nechutným přízvukem mě silně irituje a cítím, že na toho si budu zvykat dlouho. Jinak hned ze startu koukatelná epizoda, kde se střílelo do fetek, cigošů i buzerantů a nechyběla pořádná dávka humor. Účast v talk show u Karla Šípa neměla chybu a lehce předesílaná, ale stále extrémně vtipná vsuvka s pilkou byla úplně boží. [70 %] ()

Nonna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ jsem předem znala, bohužel dost bulvárně podaný, takže jsem měla strach, jak ho 1. oddělení zpracuje a musím napsat, že nezklamalo. Navazovat na předchozí úspěšné série musí vždy být těžké, přece jen, je to závazek. Ale tentokrát se zdařilo. Stárneme s detektivy, jejichž postavy se přirozeně vyvíjí. No a co se případu týče - daleko hrůzněji, než vrahové samotní na mě působí skutečnost, když se tedy všude zdůraznuje, jak je seriál točený podle pravdy, že se v řadách elitních kriminalistů tak dlouho bezproblémově udrží takoví blbci, jako je Sršen nebo zmetkové jako Korejs. Pokud jsou i tyto postavy reálné (a proč by nemohly být), pak je boj se zločinem opravdu náročný. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nelíbí se mi viditelná snaha zalíbit se primitivnímu divákovi – abych tedy pokračovala v bezkorektnosti propagované novou sérií. Fórky typu „vařím Čočku“ by asi byly trapné i mezi páťáky, neustálé zdůrazňování toho, že gayové jsou buzeranti a Romové cikáni je okatě protlačované každým druhým souvětím, takže to, co by jednou řečeno dopadlo jako ostří přesně na své místo a zacinkalo, působí nepříjemně a kontraproduktivně. Tedy samozřejmě pokud nejste, beze vší korektnosti v duchu seriálu, opravdový primitiv. Temperament zápletek i děje ale navazuje na vysokou úroveň předcházejících sérií, herci jsou svými postavami, ty jsou dostatečně rozrůzněné a rozehrávají mezi sebou zajímavé, ale reálné vztahy. Nová postava trochu zvláštní, ale zatím docela sympatické nerdky slibuje nadějné osvěžení, celý tým asi ještě prožije pár napínavých chvilek i uvnitř v kanceláři. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Skutečná jména pachatelů jsou Vladislav Roubíček (21 let), který byl odsouzen na 25 let, a jeho spolupachatel, o dva roky mladší Aleš Lajtár, který dostal 15 let odnětí svobody. Odsouzeni byli v roce 2005. (sator)
  • Dělníci, kteří našli ostatky obou těl, používali pilku, pomocí níž byla těla rozřezána, i ve skutečnosti. Její seriálové použití ke krájení chleba a salámu je však smyšlené. Podobná scéna s krájením jídla pomocí vražedné zbraně se měla objevit už v epizodě Rozčtvrcená (2014). Tehdy však byla vystřižena. (me116)

Reklama

Reklama