Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (104)

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim nejslabsi dil ze vsech serii. Mam pocit jiste odflaknutosti, jak po strance scenaristicke, tak i rezijni. Vsechny rady Pripadu trpely na pomerne velky pocet spatne hrajicich hercu, zejmena ve vedlejsich rolich, ale tady se nedari ani starym harcovnikum, vcetne Ondreje Vetcheho. Paradoxne nejlepe zahral pan Hanus, jehoz Korejs nerekl ani slovo, ale v jeho vyrazu bylo videt uplne vse. Jeden z duvodu spatnych hereckych vykonu jsou mozna i mizerne dialogy, s jakymsi pokusem o buransky humor, ktery byl vzdy domenou majora Korejse, ale tady jsou vkladany do ust i postavam, ktere by nam mely byt naopak sympaticke. To, ze Petr Stach a Filip Blazek po kazde vete “ vzdychaji “, aby tim dali najevo jak tezkou maji praci, mi lezlo na nervy uz v prvni rade a evidentne to bude pokracovat dal. Celkove to zatim pusobi jako levny produkt TV Nova, ne jako vlajkovy serial Ceske televize. ()

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všech topů strop! Mordparta se vrátila tak, jak nás před šesti lety opustila. Ve velkém stylu. Lehounce pozměněná úvodní znělka mně už hned napověděla, že to bude boží. Vrátily se všechny tváře krom majora Plíška, nové přibyly. Kapitán Netík potěšil, že sem zapadá, a kapitánka Čulíková je prozatím pěkná žena a Korejs je pořád pazneht. Sorry, Míro =D ()

Reklama

PenelopaW

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávaní bylo veliké a zklamání se nekonalo. Zápletka byla tedy dost nechutná a Kozákův humor v závěru hodně černý, ale i tohle se skutečně stalo... Pražákova postava, která je ještě větší morous než dřív, odráží praxi - coby chlap, který u policie pracuje přes 20 let, musí těžce nést, že současní vysokoškoláci rovnou dostanou hodnost a jdou do kanclu, aniž by získali pořádnou praxi. K tomu jeho ego a je zaděláno na další střety s nováčky v týmu :-). Nicméně nový vyšetřovatel podle všeho kope za operativce, takže příčina bude ležet ještě někde jinde... Překvapilo mě, že si na oddělení pořád drží Víťu, který podle všeho už ani nepředstírá, že by něco dělal, a lepí si modýlky. Tipuji, že Anděl bude mít za manželku reportérku - pokud neměl dvojčata, tak se mi nepozdává, že by za 6 let od poslední řady stihnul hned 4 děti, takže bych řekla, že ty dvě její vyženil :-). Samotný závěr dílu, kde si postavy "koply" do Korejse byl hodně krutý, ale pobavil. Dle promo fotek stojí vedle Vetchého Polívka, takže upřímně doufám, že se v seriálu ještě zjeví Plíšek. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se a bylo na co. Přirozené, autentické, uvolněné - žádná křeč, zajímavé. A super hudba jako bonus - Juraj Dobrakov. První díl brutální. "Vařil čočku/Čočku." Černý humor, pachatel psychopat bez citu. Nechávám si jednu hvězdu do zásoby (foroty). Uvidím, co další díly. Asi si budu muset připomenout 2. sérii. Už je to dlouho a všechny souvislosti se mi již vykouřily z hlavy. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem nevýslovně šťasten, že mi tvůrci nezmrvili oblíbený seriál! Kdepák, pořád dobré, pořád zábavné, pořád s dobrým a místy příjemně černohumorným scénářem - "vy teda musíte mít žaludek" při pohledu na pilku, jíž si fachmani krájí chleba. No a Korejs na konci byla lahůdka, takhle od plic jsem zasmál naposled...naposled když... naposled, kam až moje paměť nesahá. Ale trochu mám potíž s Jurajem Lojem, což má být alternativa chladného snaživého policisty, a Barbora Bočková snad do týmu taky zapluje, zatím jsou obě postavy nevýrazné (a tím nemyslím časový prostor jejich prezentace v seriálu). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Skutečná jména pachatelů jsou Vladislav Roubíček (21 let), který byl odsouzen na 25 let, a jeho spolupachatel, o dva roky mladší Aleš Lajtár, který dostal 15 let odnětí svobody. Odsouzeni byli v roce 2005. (sator)
  • „Informujte PMJ,“ zazní v díle. PMJ je pohotovostní motorizovaná jednotka s působností na celém území hl. m. Prahy. Vyjíždí k případům z linky 158, ve kterých je ohrožen život a zdraví občanů, popřípadě jejich majetek. Policisté PMJ také úspěšně pátrají po odcizených vozidlech a věcech, či hledaných a pohřešovaných osobách. (sator)
  • Přímo v domě ve Strašnicích, kde došlo v roce 2004 k dvojnásobné vraždě, se narodil a dětství prožil režisér Jiří Menzel. (rakovnik)

Reklama

Reklama