Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Třetí řada začala luxusně, na "vařím čočku" do smrti nezapomenu a jako bonus, hrátky s korektností ve věcech rasismu a LGBT mne úplně šokovaly - jaký to sladký kontrast se současnou módou, nevěřím!  Je to dobré a chytré. Když vidím takovéto dílo, myslím si: lidstvo je schopné se spolu domluvit na vykonání velikých věcí, zde máme o tom důkaz.  Třeba ta třetí světová nakonec fakt nebude! ()

PenelopaW

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávaní bylo veliké a zklamání se nekonalo. Zápletka byla tedy dost nechutná a Kozákův humor v závěru hodně černý, ale i tohle se skutečně stalo... Pražákova postava, která je ještě větší morous než dřív, odráží praxi - coby chlap, který u policie pracuje přes 20 let, musí těžce nést, že současní vysokoškoláci rovnou dostanou hodnost a jdou do kanclu, aniž by získali pořádnou praxi. K tomu jeho ego a je zaděláno na další střety s nováčky v týmu :-). Nicméně nový vyšetřovatel podle všeho kope za operativce, takže příčina bude ležet ještě někde jinde... Překvapilo mě, že si na oddělení pořád drží Víťu, který podle všeho už ani nepředstírá, že by něco dělal, a lepí si modýlky. Tipuji, že Anděl bude mít za manželku reportérku - pokud neměl dvojčata, tak se mi nepozdává, že by za 6 let od poslední řady stihnul hned 4 děti, takže bych řekla, že ty dvě její vyženil :-). Samotný závěr dílu, kde si postavy "koply" do Korejse byl hodně krutý, ale pobavil. Dle promo fotek stojí vedle Vetchého Polívka, takže upřímně doufám, že se v seriálu ještě zjeví Plíšek. ()

Reklama

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím jestli to bylo velkým očekáváním ale mě díl zklamal. Je to možná i tím, že tento případ byl tenkrát hodně probíraný, tak si pamatuji o čem to je ale spíš mě štvali noví kolegové. Jako to, že si nový mladý nadějný ale veskrze nesympatický československý kolega otevře hubu na Sršně, který tam už seděl když on ještě tahal kačera byl vrchol. O blondýně nemluvě, ta je chytrá jak rádio ale evidentně tam je jen aby se neřeklo, že to není vyvážený. Pražákův Krakonoš je asi znak toho, že je už stará struktura. No nevím. V kanclu mají jak by jim tam vybuchla bomba a celé to bylo jakési chaotické. Z nostalgie za tři, ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

......priemer - tak nejako náhodne vypátrané ....chýba Bolek Polívka a namiesto neho slovák Juraj Loj.....prízvuk vyriešili s tým, že vyrastal na  Slovensku....taký jeho herecký  sterilný štandart....Ondřej Vetchý už je skôr v kancelárii.....Filip Blažek s komplexami........a tak ......prvá časť - ozaj len priemer aj to slabší.... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jiná dynamika mezi postavami, ale vzhledem k časovému posunu od prvních dvou sérií je to logické a nevadí to. Když si vezmu sebe, určitě taky k některým lidem přistupuju jinak než před šesti či osmi lety. Zato Plíšek chyběl citelně a na nové tváře v týmu si budu chvíli zvykat, zvlášť ta policajtka je prostě divná, lepší slovo pro to není. Případ už jsem znal z nějakého dokumentu, ale rád jsem se podíval na toto zpracování. Typický černý humor nechybí ("vařím Čočku"). A Korejs na konci paráda. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • „Informujte PMJ,“ zazní v díle. PMJ je pohotovostní motorizovaná jednotka s působností na celém území hl. m. Prahy. Vyjíždí k případům z linky 158, ve kterých je ohrožen život a zdraví občanů, popřípadě jejich majetek. Policisté PMJ také úspěšně pátrají po odcizených vozidlech a věcech, či hledaných a pohřešovaných osobách. (sator)
  • „První díl třetí řady Případů 1. oddělení v průměru sledoval 1 milion a 321 tisíc diváků 15+, dosáhl tak podíl na sledovanosti 34,70 %. Případy se tak staly nejsledovanější novinkou podzimního pondělního krimi okna za posledních deset let,“ uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková. (rakovnik)
  • Ve scéně, kdy pan Šťastný (Rudolf Kubík) nakupuje v potravinách, má zaplatit 690 Kč. Nevíme přesně, co vše nakoupil, ale již jen díky tomu kartonu cigaret značky Marlboro ta cena neodpovídá. Seriál se má odehrávat v současnosti, maximálně před pár lety, alespoň podle vozidel, a cena kartonu těchto cigaret je už několik let přes tisíc korun. (Ruda.neck)

Reklama

Reklama