Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Složité soužití rozvedených manželů v malém bytě rozděleném na dvě domácnosti tragicky ukončí smrt paní Rusové, která léta bojovala se závislostí na alkoholu. Zemřela na následky dlouhodobého pití? Toxikologický rozbor ale potvrdí přítomnost metanolu v lahvi, která byla nalezena vedle těla poškozené. Vrátil se do oběhu otrávený alkohol? Stala se žena další obětí metanolové kauzy? (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minimálně do poloviny celkem bída: případ s jasným pachatelem, ze Sršně udělali tvůrci ne nejslabší článek oddělení, ale rovnou nesvéprávnýho, více byrokracie než vyšetřování apod. nicméně ten závěr byl slibný - idiocie Sršně ospravedlnitelná pointou, nové duo se vyprofilovává a já si na něj zvykám a ta finální scéna Blažek vs. Navrátil, to je brilantní záležitost. Beru to jako opožděný start seriálové legendy a od příště 100%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetrovanie štýlom pasce na páchateľa nie je nový, je tu použitý celkom umne, ale ten spôsob, ako sa k tej pasci dostali, bol dosť krkolomný a zdĺhavý. No a presne takú PVC fľašu som používal v detstve na nápoje pri výletoch do prírody, chuť vody v nej bola už po krátkej chvíli riadne hnusná. Partia 1. oddelenia sa pomaly kompletizuje, uvidíme, ako to nakoniec dopadne. ()

Reklama

PenelopaW

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda byla taky slušná, metanolovou kauzu a hysterii běžných uživatelů alkoholu si dokonce pamatuju :-). Víťa Sršeň mi na oddělení přijde pořád jen do počtu, i když aspoň jeho koníček byl konečně co k čemu. Zdá se mi, že animozita mezi novým mladým vyšetřovatelem a kapitánem Pražákem bude mít nějakou jinou příčinu? ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No  nějak  to  není  ono .  Jo  případ  je  spletitý  ,  všichni  vyšetřují  ,  ale  něco  tomu  chybí .  Sršenˇ  je  tam  nějak  divně  vykreslen , trochu  jako  jelito . Juraj  rovněž . A  mladá  vyšetřovatelka  takový  omyl  scénaristů . I  ten  patolog  nebo  koho  hraje  Malý  ,  nemá  nějak  tu  svou bývalou  jiskru . SNAD  se  to  jěště  rozjede  příchodem  Hanuše ,  kterého  Kozák  nemusí  .  A  řekněme  si  kdo  jo ? To  usvědčení  bývalého  manžele  ,  dost   dobrý . Zatím  dám  ** a půl * . ()

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netíka jsem již vzala na milost, Adélu ještě ne. Její povahové vlastnosti jsou úžasné, ale problém mně dělá její představitelka. Nechci se Barbory Bočkové nějak dotknout, ale působí na mě jaksi zvláštním dojmem. Herečku jsem (myslím si to) poprvé viděla až zde. Věřím, že se to zlepší. Je to čistě jen můj problém. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě se mluví o obsahu metanolu 5-6 g/l a že v kauze „Metanol“ byl poměr metanol/etanol asi 1:1 a ve flašce asi 1:2,5 - 1:3, což by ale odpovídalo množství metanolu 286-300 g u 40% alkoholu. Tolerované množství metanolu dle EU směrníce je 15-18 g metanolu ve 100% etanolu, což odpovídá asi 7 g metanolu ve 40% kořalce. (Syky78)
  • Sršeň (Miroslav Vladyka) si půjčuje knihy „Vojenská letadla – letadla současnosti“ a „Vojenská letadla – letadla druhé světové války“ od autora Václava Němečka. (sator)
  • Při natáčení této epizody padla první klapka 3. série seriálu. Došlo k tomu 20. května 2021 v pražských Lipencích. Jedná se o scénu, ve které poručík Sršeň (Miroslav Vladyka) a kapitánka Adéla Čulíková (Barbora Bočková) přicházejí na návštěvu za vedoucím modelářského kroužku (Vlastimil Venclík). (fallrock)

Reklama

Reklama