Reklama

Reklama

Navždy svoji

(seriál)
Ukázka z filmu 2
Česko, 2013, 4 h 31 min (Minutáž: 45–46 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Celých šest týdnů budou moci diváci České televize sledovat osudy tří velmi odlišných párů z různých koutů republiky, které se rozhodly, že v létě roku 2012 vstoupí manželství. V seriálu ale nebudeme pouze svědky předsvatebních příprav a svatebního veselí těchto dvojic, ale především se staneme svědky jejich nejrůznějších partnerských a rodinných peripetií. Proč jsou vlastně spolu a co si od vzájemného soužití slibují? Režisérka dokumentárního seriálu Erika Hníková (Ženy pro měny, Nesvatbov) ve spolupráci se scénáristkou Irenou Hejdovou (Děti noci) zvolila observační metodu natáčení, kdy tvůrci jen minimálně manipulují s natočeným materiálem a nechávají svým hrdinům co nejvíce prostoru a přirozenosti. (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Ukázka z filmu 2

Recenze (83)

lillien

všechny recenze uživatele

Během prvních dvanácti minut jedna píča, jeden otčenáš, jedna zdrávas maria a překročený limit trapného humoru mladých křesťanů, kteří ty "vtipné dialogy" ještě dorazili cimbáloidním dialektem. Zlatekratkezobaki. Takže tohle svoji šanci neproměnilo a odmítám dokoukat první díl, natož sledovat další. Kopírovat Třeštíkovou se holt může, ale musí se to umět. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Dokument je opravdu je opravdu zábavný a to díky opravdu zajímavým párům (katolíci+vidláci+zoufalci). Myslím, že to má i vypovídající hodnotu o třech absolutně rozdílných skupinách obyvatelstva. Nejsympatičtější mi byli katolíci, u nich má svatba opravdu smysl a vědí, co chtějí. Nejzábavnější byli vidláci (Troška by se mohl inspirovat) a nejsmutnější jednoznačně zoufalci (těch jejich dětí mi bylo doopravdy líto). ()

Reklama

Keen.lady 

všechny recenze uživatele

Dokolečka dokola. Párům jsou často kladeny stejné otázky znovu a znovu a páry odpovídají stejně. Některé otázky jsou naprosté hovadiny. Bezesporu nejhorší byli vidláci s paní matinkou, to jsem se nasmála, naštvala i zabrblala. Ovšem mnoho rysů vztahů jsem poznala zblízka i z vlastní zkušenosti a ještě tak vyhrocené před kamerou. No, samozřejmě že nevyberou obvyklou dvojici, ale extrémy. Katolíci byli podle mě fajn, inteligentní, klidní, citliví a dobře vychovaní (a hráči Age of Empires, +++). Něco málo v tom bylo, ale zbytek byl ubit fraškou. ()

pekl 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před Erikou Hníkovou i Irenou Hejdovou. Takhle najít a spojit 3 páry z naprosto odlišných vesmírů! Wow!!! Moc nechápu obviňování z laciného šmírování a bulvárnosti. Těm účinkujícím musela být jistě slíbena velmi dobrá odměna a navíc to museli být svého druhu exhibicionisté, ale stejně...Myslím, že teď si hodně párů, které se ke sledování tohoto seriálu dostaly, svatbu nakonec rozmyslí. Jediný recept na šťastné manželství je v tradiční víře. Kéž by všechen bulvár přinášel taková morální poselství!!! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Navždy svoji aneb název dokumentu pasuje pouze na dva katolíky ze společenství čistých srdcí, kteří se nebojí žít podle své víry (a kvůli tomu si tu od hloupých lidí vysloužili řadu nelichotivých výrazů). A jediným to vydrželo! A pak že jsou katolíci blázni:-) Jinak zbylé dva páry - takoví prostě moderní dnešní lidé - mi šly těžce proti srsti - a to, co z jejich hub (nemohu říci úst) zaznělo, si myslím, že nemělo vůbec zaznít. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Režisérka dokumentárního seriálu Erika Hníková ve spolupráci se scenáristkou Irenou Hejdovou zvolila observační metodu natáčení, kdy tvůrci jen minimálně manipulují s natočeným materiálem a nechávají svým hrdinům co nejvíce prostoru a přirozenosti. (ČSFD)
  • Natáčení tét sondy do nitra moderní české společnosti začalo v dubnu 2012 a skončilo v průběhu ledna 2013. (ČSFD)

Reklama

Reklama