Reklama

Reklama

Navždy svoji

(seriál)
Ukázka z filmu 3
Česko, 2013, 4 h 31 min (Minutáž: 45–46 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Celých šest týdnů budou moci diváci České televize sledovat osudy tří velmi odlišných párů z různých koutů republiky, které se rozhodly, že v létě roku 2012 vstoupí manželství. V seriálu ale nebudeme pouze svědky předsvatebních příprav a svatebního veselí těchto dvojic, ale především se staneme svědky jejich nejrůznějších partnerských a rodinných peripetií. Proč jsou vlastně spolu a co si od vzájemného soužití slibují? Režisérka dokumentárního seriálu Erika Hníková (Ženy pro měny, Nesvatbov) ve spolupráci se scénáristkou Irenou Hejdovou (Děti noci) zvolila observační metodu natáčení, kdy tvůrci jen minimálně manipulují s natočeným materiálem a nechávají svým hrdinům co nejvíce prostoru a přirozenosti. (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Ukázka z filmu 3

Recenze (83)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Navždy svoji aneb název dokumentu pasuje pouze na dva katolíky ze společenství čistých srdcí, kteří se nebojí žít podle své víry (a kvůli tomu si tu od hloupých lidí vysloužili řadu nelichotivých výrazů). A jediným to vydrželo! A pak že jsou katolíci blázni:-) Jinak zbylé dva páry - takoví prostě moderní dnešní lidé - mi šly těžce proti srsti - a to, co z jejich hub (nemohu říci úst) zaznělo, si myslím, že nemělo vůbec zaznít. ()

Issaden 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus je průměrný, obsahem občas nudný. Zlepšuje to výběr tří absolutně rozdílných párů, někdy vtipné střihy a mě osobně udrželi až do konce Šestákovi. Tento pár mi připomínal Homolkovi mladší, jen bez dětí. Ačkoliv byl jejich osud předvídatelný, bylo jejich natáčení v každém vstupu vtipné. Nejvtipnější scéna z celého seriálu je koupání pana Šestáka, těch smutných je tam více. Každopádně to není žádná "Výměna manželek", je to dobře poskládaný a promyšlený celek. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Štětka, katolíci a prořízlá huba, která pro sprosté slovo nejde daleko. Tak v tomhle případě jsou ty kontrasty nad slunce jasné. Akorát nějak nechápu jakým sítem tyto páry prošly a kdo je vybíral. Já se při sledování nestačím divit a používám výrazy pro označení skotu domácího. Člověk si prostě nějak ulevit musí. Samozřejmě můžu přepnout na jiný program, ale když mě to nedá. Rozhodně budu chtít vidět pokračování, které nám tyto páry ukáže tak za pět let. To už bude vidět nějaký posun, snad i zajímavý. Pro mě je největším tahounem celého "dokumentárního" seriálu Běla. Ta to vždycky řádně rozsekne. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další děsivý pořad ČéTé, který odrazuje mladé páry tentokráte ne od těhotenství, ale od svatby. Tři páry z nichž jeden je roztomile legrační (pobožníci), druhý na zabití a třetí jako vystřižený ze Slunce sena... Útrapy a očividné nevýhody svazku manželského jsou stavěny samozřejmě do popředí a jediné co si případný divák může odnést je pár rad, "jak to nedělat." Strašidelné slovo NAVŽDY je u některých vyobrazených párů opravdu děsivé. Myslím, že se mohu díky své přítelkyni považovat za šťastného člověka (nepřipomíná ani jednu z těch dvou fůrií). ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Dal bych vyšší hodnocení, protože se rád dívám na lidi s nějakou mentální poruchou. Vyžívám se v tom, že mnozí lidé jsou na tom špatně a vždy mi to dává dobrý pocit, že já jsem na tom dobře. Na druhou stranu je to někdy až příliš a občas si myslím, že je to skoro až hrané. Neznám totiž mnoho takových lidí podobných k účastníkům dokumentu. Nejlepší z panoptika kreténů je vesnický vidlák, jehož korpulentní žena myslí za sebe i za něj. Nejspíše výběr byl záměrný, smyslem je ukázat extrémnosti, v nichž nejméně zajímavým extrémem je slečna s vytetovaným prstenem na prstu, která nemá ráda hlubokou vodu. Nejvíce podivný je onen vidlák a poté sektáři, kterým jsem záviděl jejich jednoduchost bytí. Co bych vytkl je fakt, že Hníková je občas nejspíše znechucena, a nezabíhá do větších detailů a záměrně ukazuje konfliktní nebo vtipné situace. Jo, pro mě osobně je to super, ale přece jenom by měl dokument ukazovat všechny aspekty manželského života. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení tét sondy do nitra moderní české společnosti začalo v dubnu 2012 a skončilo v průběhu ledna 2013. (ČSFD)
  • Režisérka dokumentárního seriálu Erika Hníková ve spolupráci se scenáristkou Irenou Hejdovou zvolila observační metodu natáčení, kdy tvůrci jen minimálně manipulují s natočeným materiálem a nechávají svým hrdinům co nejvíce prostoru a přirozenosti. (ČSFD)

Reklama

Reklama