Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (421)

ben666 

všechny recenze uživatele

No podle traileru, kterej mě opravdu, ale vážně NUDIL ( a to já sem milovník trailerů), tak film tak špatnej nebyl Ono kdyby se přidalo víc krve, surovosti, sexu a Kevina Sorba :) , tak by to byla jiná káva, ale takhle je to jen hodně průměrnej film. Naštěstí film má tempo, takže rychle uběhne. A tak za hodinu si budu říkat , o čem ten film vůbec byl. Škoda ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak tragické na odpady to zas nebylo. Jen je to prostě bohapusté béčko, ve kterém se z nejasných důvodů utopilo $70 mega. Ne že by nebyly ty peníze vidět, to ony kupodivu i jsou a právě to je zvláštní. Jaktože někdo nechal utopit takové prachy v něčem tak neambiciózně myšlenkou laciném. Herkules propůjčil filmu jen jméno, jinak to mohlo být v podstatě o komkoliv, komu by pomáhali bohové. Je to totiž imrvére to stejné, co Immortals, kde Kellan Lutz hrál také. Tam byl jako "host" Rourke, tady je jím Adkins (a ani jeden v tom nebyli vyloženě špatní). V tomto Herkulovi jsou akorát více vidět ty peníze a takové brnění nepůsobí trapně plastově. Jenže to je jediný rozdíl. Takže když tohle uvidíte, svět se nezboří, ale ani nepovstane z popela. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohoto Herkula by si dal Superman k snídani, tudíž by na Iron Mana a Hulka nezbylo nic. Tolik k obsahu distributora. Jelikož jsem očekával hrůzu, nebyl jsem nijak překvapen. Tvůrci si samozřejmě vycucali příběh z prstu, ovšem že by žárlivá Héra dohodila manželovi milenku, když Hérakla k smrti nenáviděla... Dobře, je to Herkules, ale toho měli Římané, tak proč je Řekem? To je ale binec... Trochu mi vadilo, že nebyl schopen podříznout tatíka na jeden šmik, zatraceně, byl polobůh, ne? Na druhou stranu jsem se příliš nenudil a na antické téma jsou větši hovadiny. Dokonce jsem se chystal dát tři hvězdy, když jsem si myslel, že všichni na konci zařvou...hm, nezařvali, tak jednu ubírám. K minusum bych ještě připočetl: stále se mi sekal obraz a zpomaloval se (aha, to byl záměr) a tvůrci si dali hodně záležet, aby ani ňadérko nevyklouzlo. A mohlo být víc krve. A mýtických postav, ne jen vypelichaný lev. Mizerné triky. Hlavní hrdina byl železobeton (beton místo mozku). A....nojo, tak snad příště.... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tento film se hodně inspiroval 300: Bitva u Thermopyl a Gladiátorem. První polovina filmu hodně připomíná 300 a druhá polovina zase Gladiátora. Ovšem ty triky a digitální efekty se jim moc nepovedli, byly špatný. Navíc Kellan Lutz jako Herkules je obrovský fail. Po tom začátku jsem myslel, že na to ani nedokoukám, ale pak mě to i docela začalo bavit a vydržel jsem až do konce. Kde na mě čekalo další překvapení a to takové, že Hébé vrazila nůž do svého těla a probodla i toho co stál za ní. A ten dotyčný umřel, ale ona normálně přežila. WTF? A ta Herkulesova matka, dyt ta vypadala stejně mladě jak Herkules, tak jak mohla být jeho matka. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Dá se to přežít. Harlinův HERKULES je sice tupý (a místy opravdu hodně), zkratkovitý a snad polovinu stopáže zpomalený, ale díky pravidelnému přísunu akce jakž takž sledovatelný (ačkoliv souboj s největším potenciálem je odbytý snad v každém směru). Spíš než antickou báji připomíná GLADIÁTORA s prvky fantasy a vizuálem (mého oblíbeného) seriálového SPARTAKA - a propos, jeho představitel (Liam McIntyre) zde dokonce hraje jednu z hlavních rolí! A je ze všech nejlepší a nejsympatičtější. Těsně za ním je Scott Adkins. A pokud je v nějakém filmu Adkins druhým nejlepším hercem, asi musí být jasné, že daný snímek z hlediska hereckých výkonů patrně nebude žádná hitparáda. A nejhorší "herectví" bohužel předvadí ten titulní necharismatický svalnatý tupoun (když začne pateticky promlouvat ke svému otci, je to peklo). Nepotěší ani fakt, že film je přístupný, takže se pochopitelně nekoná žádná nahota ani krvavé či brutální záběry (ty by přitom občas vyloženě sedly). Naštěstí jsem nic nečekal, tudíž ani nemám být z čeho zklamaný. Nicméně onen 70-ti milionový rozpočet mohl být využit mnohem lépe (mohli ho dát třeba mně :D). 50 % ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Režisér nariadil všetkým hercom oholiť si nohy. (misterz)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v hlavnom meste Bulharska v Sofii. (Laslo)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama