Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (423)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

A krade se ostošest! Themistoklés opcuje s Maximusem ve sračce s prachbídným příběhem, podle které je Spartakus scénáristickým velkofilmem. Od Renny Harlina bych teda čekal o něco lepší výsledek, nebo aspoň to, že si přelouskne Édu Petišku. A já bych si tak přál pořádných 12 úkolů pro Herkulese (snad se dočkám tady). No nic, tohle je přiblblý digital madness, na kterým je nějaký ten um znát, ale na ostřílenýho režiséra je tohle prostě špatný. Vzhledem k tomu, že jsem se na to dodíval, přičemž jsem neměl potřebu ten krám zhasnout, tak dávám 2*, ale tohle teda nikdy více. 30% ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Twilightovská hvězda s sebou přináší twilightovské kvality. Kellan Lutz neviděl herectví ani zdálky a měl by se spíš dát na dráhu kaskadéra, aby nás již déle nerušil svým neherectvím. Hloupé dialogy jsou zde pronášeny s takovým zápalem, jako kdyby osazenstvo skutečně hrálo v antické tragédii (přičemž výraz tragédie je vhodný leda tak v pejorativním významu k zhodnocení filmu), ale chybí jim k tomu talent i pořádný text. Do toho si přidejte ještě přetaženou bromance, v níž je Liam "Spartacus" McIntyre zachraňován každých deset minut filmu. Hercules se může vyspat, s kolika princeznami chce, stejně nikomu neujde, kdo je v tomhle filmu jeho skutečná pravá láska. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Twilight's Hercules: The Bromance Begins. Ako vážne, Kellan Lutz tam náruživo zachraňuje Liama McIntyrea toľko krát, že mimo záberu si to museli snáď aj rozdať. Ale to je vlastne jedno, pretože prvý tohtoročný HerGules je tak zlý film, že až všetky neduhy takmer stráca zmysel menovať. Už len základná, primitívne jednoduchá story je tak nesúdržne, skratovito podaná, že každá scéna pôsobí ako by ju natočil niekto iný a následne niekto ďalší bez rozmyslu pozliepal dohromady. Nekonzistentné, plné tých najväčších absurdít (pri súboji s kameňmi na reťaziach som nechápal, či toto môže niekto myslieť smrteľne vážne?!) a navyše s odporne umelým vizuálom, ktorý by chcel hlavne počas súbojov napodobňovať štýl 300-vky a v závere dokonca svojím smiešnym pokusom o epickosť až hernú sériu God of War, ale na to nemá jednak dostatočné financie, ani dosť rozumu za kamerou. Renny Harlin mohol byť možno hviezda v 90. rokov, ale to že videl seriálového Spartakusa a každých päť sekúnd záber bez rozmyslu spomalý aj tam kde sa to absolútne nehodí ešte dobrý film ani zďaleka nerobí. Dielo skazy už dokoná prehnane veľkolepý hudobný doprovod, ktorý asi vznikal úplne oddelene od filmu, pretože dramaticky buráca aj v scénach, kde sa nič nedeje. A aj keď je tá akcia dosť chabá a nikdy nestrhne, tak vďaka tomu, že jej dostatočné množstvo tak sa tých 85 minút čistého času dá so sebazaprením prežiť. Prekvapivo mi výrazne nevadil ani Kellan Lutz. Je to síce úplné herecké drevo a sympatický mi nikdy nebude, ale muskulatúru má z ex-Twilight osadenia asi najmohutnejšie vypracovanú a nič iné sa tu od neho nežiadalo. V serióznejšom pokuse o spracovanie Herculesovej legendy by pôsobil viac ako nepatrične, ale v takomto béčku nemôže nič viac pokaziť. Na to tu mal dosť silnú konkurenciu v podobe ďalších kazisvetov od režiséra, cez scenáristu, kameramana, trikára, kostyméra, skladateľa až po (dosaď ľubovoľné povolanie spojené s filmom). Nie je to však jedno z tých zábavných béčok, ktoré sa neberú vážne, ale to také nudné, amatérske, trápne béčko, ktoré všetkých otrávi. Oproti tomu vyzerajú aj novodobé remaky Barbara Conana alebo Súboja Titánov ako veľdiela hodné uctievania. A čo si klamať, aj taký seriálový Hercules so Xenov v 90. rokoch svojou naivitou zabavili viac ako znovuzrodený Hercules v dvetisícštrnástom. Ako „direct-to-video movie“ (resp. v dnešnej dobe už skôr „on-demand movie“), o ktorý by ani pes neštekol by to bolo možno aj neškodné, ale najviac ma na tom zaráža fakt, že takýto paškvil niekto dokáže v dnešnej dobe dotlačiť do kín (aj keď v tomto prípade chvalabohu za ten prepad) a seriózne za to pýtať peniaze! The Rock, kde si? Snáď aspoň ty napravíš chuť v druhom tohtoročnom pokuse o oživenie Herculesa. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Historie je kronika války a válka je kronika žalu.......... Je to celé takové "digitální", hudba až přehnaně pompézní a při některých dialozích mám pocit, jako by to herci ze sebe tlačili jako nějaký hov.....no.....no......no..... CITÁT - Pojmenuj si ho jak chceš, ale pro mně to bude Herkules...........Herkules...........bude se jmenovat Herkules......... Jo a abych nezapomněl na herce, to je taky něco příšernýho. Fakt nádhera na ty ksichty čumět Pak přišla scéna okolo 23 minuty . V divoké řece se tu topí dva lidé (nebudu prozrazovat kdo), ale mě to tak rozesmálo, když jsem viděl ke konci scény tu loužičku vody - no to je síla. Kamera sem tam předvede nějaký ten hezký záběr, ale to je tak vše. Přiznám, že Herkules je mi tímto tak zhnusen, že až někoho za pár let napadne natočit remake, půjdu se nechat dobrovolně sežrat lvem. CITÁT - Jmenuju se Herkules.......... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Miluji řecké mýty a tohle s nimi nemá nic společného. Je to historicky jakási směs řeckých, římských a možná i trochu egyptských dějin. Pokud se týká příběhu, tak z mytologie si bere jen jména některých postav, ale jejich příběh je vyprávěn naprosto jinak. Primárně je to prostě jenom akční podívaná, která mě v některých místech docela nadchla. Jenže celkově je to prostě strašné. Proč to nemohlo být o nějakém fiktivním hrdinovi? Pořád by to byl špatný film, ale aspoň by neprznil mnou milovanou postavu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně u vody, kdy se Alkeidés znovu setkává s Hébé (Gaia Weiss), se ji mění střídavě účes. (jjituska)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama