Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (147)

dopita 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film Shawna Levyho, což ale neznamená, že je to dobrej film. Pouze ucházející. Z herců stojí za zmínku Jason Bateman (kterýho jinak vůbec nemám rád) a Tina Feyová. Jane Fondová je trestuhodně upozaděná, podobně jako Rose Byrneová. Je to solidni oddechovka, která by mohla bejt v rukou někoho schopnějšího mnohem, mnohem lepší. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

A tohle mě bavilo. Jedná se sice námětem o tuctovou komedii, ve které se po pohřbu sejde celá rodina pohromadě a na světlo začnou vylézat vzájemné rozdíly a tahá se špinavé prádlo, ale je to natočeno s nadhledem, lehkonohým vtipem a ty dramatické sekvence, kterých tu zase tolik není, nehrají účelově na city. Alespoň většina z nich ne. Proti hercům také nemůžu říct ani popel, takže velká spokojenost a 80% ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zachytenie osudov členov jednej veľkej rodiny, ktorých dohromady dostane strata ich otcov. Celkom prijateľne natočené, miestami však obsahuje príliš zbytočných scén. Z hereckej stránky priemer. PS: Aj som sa zastavil (ako všetci) pri „lesbickej scény“ J. Fonda. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nesourodí sourozenci (4) se sjíždějí na pohřeb otce a týden musí vydržet pospolu, s matkou i starými známými v rodném městě. V počátečním chaosu možná příliš tlačí na komediální pilu, ovšem sympatické, kvalitně vyprofilované charaktery s lidsky zašmodrchanými pokrevními pouty to ustojí. Proto mě posléze zamrzelo těch několik utnutých, neuspokojivě (ne)dořešených vláken v schematickém závěru. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmu jednoduše upřímně miluju, neboť ve mě vyvolává opravdové, silné emoce a nutí mě zároveň i přemýšlet o svém vlastním životě. This is WhereI Leave You je totiž příběhem, který pochází ze skutečného, reálného, nezkresleného a nezidilizovaného života, rodinného života, plného těch nejopravdovějších pravd, uvěřitelných vztahů mezi všemi členy rodiny, dialogů pocházejících z úst každého z nás, situací, reakcí a charakterů skutečně těch lidsky nejryzejších, prostě jde o příběh, který prožil, prožívá, či prožije každý z nás, já, ty, on, tamtem, i onen, prostě my všichni. Celé to pak působí, jako by člověk koukal do zrcadla svého vlastního života, a poznával všechen ten upřímný humor, lásku, obětování a důvěru, stejně jako ale bohužel i ty stinné stránky rodinného života, jednoduše vše, co prožíváme se svými blízkými dnes a denně, ovšem stejně jako ve skutečném životě nakonec vyjde i zde najevo, že se rodina ve většině případech stejně postaví společně proti všemu a všem a ukáže se, že rodina je vážně to nejpevnější, co může být. Samotná zápletka je každopádně hodně funkční, působivá a silná, disponuje prakticky vším, co může takový film nabídnout, tedy zábavnost, dramatičnost, emoce, vše navíc v maximální možné kvalitě, herecké výkony všech zúčastněných jsou pak doslova fantastické a i díky nim tato podívaná působí ještě věrohodněji a živelněji, já jsem zkrátka z tohoto snímku vyloženě nadšený, skutečně mě zahřál u srdce a musím ho doporučit opravdu každému, kdo žije nohama na zemi, neboť jen málokdo se v tom sám, či minimálně svou rodinu, nepozná. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)

Reklama

Reklama