Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (146)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Název filmu pokládá teoretickou otázku, co ale teoretické není je kvalita výsledného snímku, který je zástupcem žánru dramedy v té nejryzejší formě a umně kombinuje humor a vážnéjší polohu. Vtipy nejsou příliš časté a třeskuté a místo toho je vážnější příběh protkám decentními poznámkami a pošťuchováním mezi postavami příjemně zlehčujícími celkové vyznění příběhu. Díky tomu i v srdceryvných momentech nemusíte propadat přílišné depresi, neboť film má v rukávu zaručený recept, jak vás zase postavit na nohy. Tato symbióza působí velmi přirozeně, za což mohou také herci a sympatické postavy, které ztvárňují, k nimž si najdete vztah a budete s radostí sledovat výsek z jejich životů. Co by kdyby je nenápadným, ale velmi výživným filmem, který dodá vše, co slibuje. ()

Ivec 

všechny recenze uživatele

Mením svoje hodnotenie z 3* na 5*. Uvážil som, po opätovnom vzhliadnutí, že sa jedná o nádherný počin. Je krásne koľko emocionálnych príbehov všetkých protagonistov sa zmestí do jedného filmu.... Paradoxne mám dojem, že takýto scenár sa písal sám. Výber hercov snáď ani nemohol byť lepší, lenže to isté sa dá povedať aj o dialógoch. Jeden z najlepších citovo založených diel, čo som videl... Pekný komentár - genetique... ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná komedie s nádechem dramatu. Ty čtyři hvězdičky nejsou tak docela úplné jet o spíš 3 a půl, ale stejně ten film stojí za to. Skvělé obsazení - Jason Bateman se objevil v roli, ve které mi překvapivě vůbec nevadil a byl mi na druhou stranu velice sympatický a příjemný. Po dlouhé době jsem také ráda viděla Tinu Fey ve filmu. Jane Fonda na svůj věk vypadá fantasticky a musím říct, že závěrečná scéna, kdy Jane Fonda udělá, to co udělá pro mě byla šokující a moje spodní čelist spadla až na zem. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Opäť film, na ktorý treba byť správne naladený. Čo som nebol, preto ma tá rodinná disharmónia nezasiahla, prišlo mi to veľmi rozťahané a zbytočne dlhé. Ale miestami to bolo tak správne situačne vtipné, čo aspoň trochu tú napätú atmosféru odľahčilo. A Šofér má skutočne nenormálne odstávajúce uši. 2 z 5 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Lámem si hlavu nad tým, v ktorom filme som toto už videla a neviem na to prísť!!! Nemyslím si, že som tento film predtým videla, ale skôr akoby nejaký remake alebo veľmi podobné spracovanie, ja neviem, no napríklad záverečné prekvapenie s Jane Fonda už pre mňa nebolo nijakým twistom, lebo som vedela, že to príde. Hodnotím na také slabučké 3*. Mám rada podobné drámy/komédie, keď sa stretne celá rodina, videla som ich viacero, no práve pri tomto som sa miestami nudila a videlo sa mi to dlhé a to pritom veľmi obľubujem dlhé filmy! Za komédiu by som ho ale neoznačila, pretože myslím, že ani raz som sa nezasmiala. Herci poväčšinou sympatickí, potešila najmä Rose Byrne a hlavný hrdina mi bol tiež veľmi sympatický a bol mi aj povedomý. Mohlo to byť teda lepšie, čakala som od toho viac. Pozreté: 26.10.2021, originálne znenie. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)

Reklama

Reklama