Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Víceméně kopie svého předchůce, v mých očích o chloupek lepší než první Božské šílenství díky větší porci humoru, hlavně díky komickým situacím mezi hlavní dvojicí ( reportérka a pilot ), hyeně, ted nevím co o bylo za zvíře, co se Stephenovi zakouslo do boty, dvěma zatýkajícím se vojáků a samozřejmě křovácké rodince - 80 %. ()

Mike_Doe 

všechny recenze uživatele

Film síce v značnej miere kopíruje naratív prvej časti (ktorá je tiež fenomenálna), no to vôbec nevadí keďže situácie si zachovávajú vtip, a je ich viac než dosť. Povedzte, či by ste nechceli na vlastné oči uzrieť africkú prírodu po vzhliadnutí týchto filmov?!  Originálna bola hlavne schopnosť režiséra urobiť si srandu z (v realite veľmi smutných) udalosti spojených s nezmyselnou vojnou a ešte nezmyselnejším zapojením kubánskych jednotiek nasadených F. Castrom v Afrike. Blbec, chcel „oslobodiť“ Afriku tak ako “oslobodil” Kubu. ()

Reklama

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Třebaže se základní mustr oproti prvnímu dílu změnil jen minimálně, opět se Jamie Uys zaobírá několika globálními problémy. Nejsměšněji vyznívající je pak ten politický, poukazující na tehdejší bipolaritu světa. A opět očima člověka, který, ač už měl možnost čichnout k civilizovanému životu, považuje jej za naprosté bláznovství. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pravá křovácká šaškárna s křovákem N!xau-em, který hledá své dvě děti, jenž unesla prazvláštní věc, dělající dvě dlouhé rovné stopy. K tomu bláznivá právnička v ultralehkém letadle, která ráda skáče chlapům na hlavu, jeden zakousnutý medojed kapský a dva pytláci slonoviny. Zábava od začátku do konce a podle mě nejlepší díl celé série a vůbec nejlepší africký film. [10456. hodnocení, 183. komentář, 72%] ()

otík 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se mi velmi líbila jako děcku, dnes bych se už na to asi nedíval. A přesto jsem se po mnoha letech znovu podíval (2015) a musím uznat, že i dnes se mi tato zcela neambiciózní komedie líbila. Místy jsou vskutku vypečené vtípky, hodně času je docela nuda, ale i tak se to řadí společně s Krokodýlem Dundeem k docela zajímavě natočeným a pořád hezkým filmům. Škoda jen sem tam sprosté nadávky, to si mohl český dabing odpustit. Hudba: Charles Fox ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Během letu ultralehkého letadla dojde palivo. Stephen Marshall (Hans Strydom) dolévá do nádrže whisky. Jenže jelikož se jedná o dvoutaktní motory, běh na čistou whisky by je zničil: prostě by se zadřely, protože v palivu musí být namíchán olej. (pjotri)
  • Živočich, ve filmu zakousnutý do boty, je medojed kapský, latinsky mellivora capensis. Jedná se o na svou velikost značně agresivní a silnou kunovitou šelmu. Je také zajímavá svojí odolností vůči hadímu jedu. (Jirka_Šč)
  • Černoch na bicykli so sliepkou si spieva rovnakú pesničku, akú si v prvom filme spieval iný domorodec, u ktorého Xi (N!xau) uvidel prvýkrát pušku. Jedná sa o "Down And Out Song". (ČSFD)

Reklama

Reklama